Agenda

4
juni
2023
(20:05)

Nu te Zien!

De stroomlijn is een van de belangrijkste ontwerpprincipes van de moderne tijd. Het design van de minste weerstand is altijd sneller, beter en mooier! Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt in het Design Museum in Den Bosch hoe vierkante vliegtuigen van hout en textiel veranderen in ranke reuzen van blinkend aluminium. En hoe gestroomlijnd design in alles wordt doorgevoerd - van strijkijzers tot sportkleding. Te zien op NPO 2

1
juni
2023
(21:35)

Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick, Kees en Simon bezoeken twee belangrijke bars voor de carrière van The Beatles. Ze treffen daar de coverband ‘Beatles Complete’ aan: vier jongens die in de huid kruipen van John, Paul, Ringo en George. Later die avond hebben ze afgesproken met de Liverpoolse radiohost Pete Price die de Volendammers met zijn verhalen meeneemt naar het Liverpool van de jaren '60. Ze sluiten af met een bezoekje aan Strawberry Field, de plek die voor John Lennon de inspiratie is voor zijn nummer ‘Strawberry Fields Forever'. Ze hebben daar afgesproken met voormalig Beatles secretaresse Freda Kelly, die een dierbare relatie had met alle vier de Beatles-leden. Te zien op NPO 1.

1
juni
2023
(20:35)

Kamp Van Koningsbrugge

De beruchte beasting maakt ook dit seizoen weer slachtoffers. Als de cursisten hierna compleet afgemat aankomen bij hun basiskamp, is er geen tijd om te installeren, maar mogen ze laten zien hoe het staat met een van de basiseisen: navigeren. De consequenties van niet kunnen kaart en kompas lezen zijn groot. Dat blijkt vlak voordat de cursisten het ijskoude water in moeten springen voor een ellenlange zware tocht. Te zien op NPO 1.

31
mei
2023
(22:10)

Waarom gaan we niet vaker?

Cabaretier Peter Pannekoek laat zien wat voor moois er in het theater staat. Twee voorstellingen worden uitgelicht en verplaatst van het toneel naar een verrassende locatie in de echte wereld. Daarnaast voert hij gesprekken met collega's over het vak, hun inspiratie en wat je leert van slechte recensies. Na het zien van dit programma is er maar één conclusie mogelijk: waarom gaan we niet vaker? Te zien op NPO 2.

31
mei
2023
(20:35)

Dag & nacht

De wachtkamer zit bomvol en iedereen is uitgeput, maar door een fout in het systeem worden Ella en haar team niet afgelost. Na een doodvermoeiende dagdienst moet iedereen nu doortrekken, de nacht in. Tijdens de begeleiding van een hoogzwanger tienermeisje voelt Ella tot haar schrik haar eigen weeën op gang komen. Vijf weken te vroeg. Willem is de enige verloskundige die tijd heeft, maar hij is ook degene met de minste ervaring. Een zenuwslopende finale-aflevering. Te zien op NPO 1.

31
mei
2023
(19:55)

Theater Maas

Cornald Maas verrast enkele acteurs met hun nominatie voor de VSCD Toneelprijzen. Wie worden er dit jaar genomineerd voor de Theo en Louis d’Or, de onderscheidingen voor de meest indrukwekkende acteerprestaties? Daarnaast ontmoet Maas theatermakers die in de ogen van de toneeljury met hun voorstellingen veel indruk hebben gemaakt. Ook spreekt hij Abdelkader Benali, de juryvoorzitter van het NTF. Te zien op NPO 2.

30
mei
2023
(20:25)

De streken van Van Boven

Yvette onderzoekt de oorsprong van kibbeling en komt al snel terecht in de Joodse keuken. Hoe is die eigenlijk verbonden met de Nederlandse keuken? Kneidlag en Gefilte fisj staat over het algemeen niet op de menukaart in Nederland. Met viskoekjes komen we al dichterbij en kibbeling kennen we allemaal wel. Yvette komt alles te weten over de regels, de smaken en de eigenaardigheden en natuurlijk gaat ze zelf ook aan de slag! Te zien op NPO 2.

29
mei
2023
(11:00)

Viva Classic Live

Het sierlijke decor van het oude stadhuis van Venlo en het aangrenzende Marktplein leent zich uitstekend om muziekliefhebbers te verwennen met internationale klassieke (opera-)muziek. Presentator en bariton Sef Thissen kreeg de drie wereldberoemde toptenoren Antonello Palombi, Hector Sandoval en Frank van Aken zover om de bühne te betreden, zowel als solisten, maar tevens als gelegenheidsformatie. Ook treden de wereldberoemde sopraan Cristina Pasaroiu en fluitist en componist Thijs van Leer op. Het meerdaagse openlucht festival wordt ondersteund door The New Symphonics en Coro Classico onder leiding van Maurice Luttikhuis. Te zien op NPO 1.

28
mei
2023
(20:05)

Nu te Zien!

De Canadese kunstenaarsgroep General Idea maakte met zijn ‘serious humor' moeilijke onderwerpen bespreekbaar. De drie leden, waarvan er twee overleden aan aids, vroegen in de jaren ‘70 en ‘80 met hun kunst op een speelse manier aandacht voor thema’s die nog steeds actueel zijn. Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in het Amsterdamse Stedelijk Museum hoe zij moeilijke onderwerpen als massamedia, sociale ongelijkheid, queer identiteit en de consumptiemaatschappij bespreekbaar maakten. Te zien op NPO 2.

27
mei
2023
(22:10)

Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof. Onverwachte archeologische vondsten en wijzigingen van ontwerpplannen zorgen voor vertraging en weerstand. Splinter bespreekt dit met betrokken professionals, omwonenden en ondernemers. Ook haalt hij herinneringen op met BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas en speculeert hij over een mogelijke toekomst in het Torentje. Te zien op NPO 2.

25
mei
2023
(21:35)

Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick, Simon en Kees ontmoeten Colin Hanton en Rod Davis, twee muzikanten die vroeger in The Quarrymen zaten, het schoolbandje van John Lennon dat later zou uitgroeien tot The Beatles. Colin en Rod waren erbij op de dag dat John Lennon en Paul McCartney elkaar leerden kennen. Ze nemen het drietal mee naar de plek van de ontmoeting. Daarna gaan ze langs bij Roag Best, de halfbroer van voormalig drummer Pete Best. Zijn familie speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van The Beatles. Ze sluiten af bij David Bedford, hij noemt zichzelf The Beatles detective en doet al jaren onderzoek naar sleutelmomenten in de geschiedenis van de band. Te zien op NPO 1.

25
mei
2023
(20:35)

Kamp Van Koningsbrugge

De vijftien geselecteerde burgers komen aan in Zuid-Limburg en worden meteen extreem getest. Ze krijgen van Ray en Dai de opdracht het heuvelachtige landschap te bedwingen in een individuele speedmars van maar liefst negen kilometer. Vuur maken blijkt lastiger dan gedacht en de beasting die daarop volgt is zo zwaar dat de gevolgen heftig zijn… Te zien op NPO 1.

24
mei
2023
(20:35)

Dag & nacht

Jacob maakt Trui deelgenoot van zijn angsten. Tina komt in de verloskamer een oude schoolliefde tegen: Emmanuel. Emmanuel flirt tijdens de bevalling, wat een bijzonder ongemakkelijke situatie oplevert. De vader van Jerry probeert hem ervan te doordringen dat hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn familie kapot maakt door met Ella verder te willen. Anne is verantwoordelijk voor de planning, maar als het computersysteem crasht staat er niemand ingeroosterd om de volgende dienst over te nemen. Te zien op NPO 1

23
mei
2023
(22:40)

Close Up: Kim Novak - Hollywood's Rebel

De platinablonde actrice Kim Novak startte in de jaren '50 haar Hollywood carrière bij filmstudio Columbia. De hoop was dat ze zou concurreren met superster Marilyn Monroe van MGM maar al snel bleek dat Novak zich niet zomaar in elke vorm liet kneden. Novak hield jarenlang stevig het heft van haar loopbaan in eigen hand, totdat ze op haar 33ste Hollywood abrupt de rug toekeerde om kunstenaar te worden. Te zien op NPO 2.

23
mei
2023
(20:30)

De streken van Van Boven

Yvette gaat samen met haar hondje Hughie op zoek naar het verhaal achter het Limburgse zuurvlees. Komt dit wel echt uit Limburg en wat hebben de vroegere mijnwerkers en hun paarden hiermee te maken? Ze reist af naar Limburg om alles over het zuurvlees (zoervleisj) te weten te komen en proeft het gerecht volgens origineel recept. Natuurlijk kookt ze zelf ook met alle inspiratie die ze heeft opgedaan! Te zien op NPO 2.

21
mei
2023
(20:10)

Nu te zien!

De naïef realisten hadden één ding gemeen: ze waren autodidact en volgden dus geen kunstopleiding. Directeur van Musea Zutphen Paulo Martina bekijkt hun schijnbaar eenvoudige landschappen, intieme huiselijke taferelen en portretten in Museum More. De waardering voor het werk van deze onopgeleide maar talentvolle schilders nam een enorme vlucht in de periode tussen de twee wereldoorlogen. Te zien op NPO 2.

20
mei
2023
(20:30)

Ik vertrek

Hoe gaat het met Laurens en Brigitte? In zeven jaar migreerden ze drie keer naar verschillende landen. Het begon met een mislukt avontuur in Frankrijk. Na veel omwegen dachten ze hun eindbestemming in Spanje te hebben gevonden, maar ook daar konden ze niet aarden. Nu zitten ze weer vol plannen... En hoe gaat het met de oude programmamanager van Ik vertrek? Na veel emigratiedromen in vervulling te zien gaan, is Marc drie jaar geleden met zijn vrouw Madelon vertrokken. In Spanje wilden ze een illegale olijfmolen ombouwen tot een boetiek hotel. Na noeste arbeid met slapeloze nachten zijn ze, twee jaar later dan gepland, klaar voor de opening. Te zien op NPO 1

18
mei
2023
(21:25)

Nick, Simon & Kees: The Beatles

Voor een nieuw avontuur als documentairemakers verdiepen Nick, Simon en Kees zich in het leven van hun gezamenlijke muzikale helden: The Beatles. Ze starten in Nederland, wel in het West-Friese dorpje Blokker: de plek waar The Beatles in 1964 optraden. Hun reis wordt vervolgd in Liverpool, de plek waar Ringo Starr, George Harrison, Paul McCartney en John Lennon opgroeiden. Hier duiken de Volendammers in de jeugd van de mannen. Zo bezoeken ze de huizen waar de bandleden opgroeiden en brengen ze een bezoekje aan de wereldberoemde Penny Lane. Te zien op NPO 1.

18
mei
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Als de Belgische rechercheur De Coningh vermoord in Maastricht wordt gevonden, rijst het vermoeden dat Eddie nog leeft. Zitman verbiedt Wolfs en Eva om achter hem aan te gaan, maar die laten zich niet weerhouden. Ze reconstrueren wat er met Eddie gebeurd is na de schietpartij en komen hem langzaam op het spoor. Maar daar heeft Eddie rekening mee gehouden. Hij heeft zijn plan klaar. Marion moet accepteren dat ze aan PTSS lijdt. Zitman gaat er alles aan doen om haar weer in functie te krijgen. Te zien op NPO 1

17
mei
2023
(20:33)

Dag & nacht

Milad neemt afscheid van het team. Op zijn laatste werkdag moet hij een zware operatie uitvoeren bij collega Aamina én dealen met de agressie van een toekomstige vader. Intussen mag Willem de twintig weken-echo bij Ella maken en geeft afdelingsmanager Michael zijn zwangere vriendin Monica een rondleiding, waarbij de trap evenveel aandacht krijgt als de ‘placentabak’. Ella en Jerry verklaren elkaar volmondig te liefde. Te zien op NPO 1.

16
mei
2023
(22:40)

Close Up: Andrée Putman - De grande dame van de interieurarchitectuur

Andrée Putman geldt als de eerste Franse interieurarchitect die internationale faam bereikte in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Haar sobere, overzichtelijke en monochrome ruimtes hebben een onuitwisbaar stempel gedrukt op de wereld van de interieurarchitectuur. Vandaag de dag inspireert ze nog steeds een hele generatie ontwerpers. Te zien op NPO 2.

16
mei
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Henry Moore (1898-1986) is een van de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw. Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in Museum Beelden aan Zee in Den Haag de expositie met zijn kenmerkende modernistische beelden. Zijn werk balanceert op de scheidslijn tussen figuratie en abstractie. Ambacht, materiaalkeuze en de invloed van de natuur zijn belangrijke pijlers in de tentoonstelling Henry Moore aan Zee: Vorm en Materiaal. Te zien op NPO 2.

15
mei
2023
(20:35)

Musical Awards Gala 2023

Voor de 21e keer worden de Musical Awards uitgereikt. De liveshow geeft een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Tijdens de show wordt het publiek getrakteerd op onder andere optredens van Disney’s AIDA, Les Misérables en kan er meegezongen worden met de klassiekers Mamma Mia! en Grease. Ook wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij het 12,5 jarige jubileum van Soldaat van Oranje. Daarnaast wordt het jubileumjaar van Simone Kleinsma gevierd met de eerste musical die speciaal voor haar geschreven is: De Hospita. Te zien op NPO 1.

13
mei
2023
(21:00)

Eurovisie Songfestival 2023

In de finale van de 67e editie van het Eurovisie Songfestival betreden 26 landen het podium in Liverpool om hun beste optreden neer te zetten. Welke act pakt uiteindelijk de titel van deze grootste muziekwedstrijd ter wereld? Cornald Maas en Jan Smit geven tijdens het commentaar alle ins- en outs over de inzendingen van deze spectaculaire finale. Te zien op NPO 1.

13
mei
2023
(20:30)

Eurovisie Songfestival 2023 - voorbeschouwing

Rik van de Westelaken blikt vooruit op het Eurovisie Songfestival dat dit jaar wordt gehouden. Welke landen gaan vanavond optreden en waar moeten we op gaan letten? Cornald Maas vertelt ons alle ins en outs over de optredens en artiesten die optreden. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Liverpool wordt gehouden.

13
mei
2023
(16:35)

Concert Mart Hoogkamer

Registratie van het concert dat Mart Hoogkamer gaf op 15 april in de uitverkochte Ahoy RTM-zaal. Dubbelvoudig Edison-winnaar Mart Hoogkamer zingt, naast Nederlandse klassiekers, zijn nieuwste hits. Daarnaast zijn er gastoptredens van Kris Kross Amsterdam, John West en Roxeanne Hazes.

12
mei
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Een hartchirurg wordt doodgeschoten aangetroffen in een woning die vreemdgangers kunnen huren voor hun samenkomsten. Is het een ordinaire woningoverval die hem fataal is geworden of heeft het overspel er wel degelijk mee te maken? Marion probeert te blijven functioneren, maar blijkt toch te veel last van de eerdere gebeurtenissen te hebben. Te zien op NPO 1.

11
mei
2023
(21:00)

Eurovisie Songfestival 2023

Vanuit Liverpool de live registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival waarin zestien acts deelnemen. Na deze halve finale wordt er duidelijk welke 25 landen mogen optreden in de finale. Songfestivalkenners Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijkers. Te zien op NPO 1.

11
mei
2023
(20:35)

Eurovisie Songfestival 2023 - voorbeschouwing

Rik van de Westelaken blikt vooruit op het Eurovisie Songfestival dat dit jaar wordt gehouden. Welke landen gaan vanavond optreden en waar moeten we op gaan letten? Cornald Maas vertelt ons alle ins en outs over de optredens en artiesten die optreden. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Liverpool wordt gehouden. Te zien op NPO 1.

10
mei
2023
(20:33)

Dag & nacht

Jerry’s puberzoon Sammie komt naar het ziekenhuis om lastige vragen te stellen. Ella’s moeder Vivi wordt geopereerd en dit raakt Ella meer dan verwacht. Tijdens de borrel op oudejaarsavond brengt Ella haar collega’s eindelijk officieel op de hoogte van haar zwangerschap. Dit is, gezien Ella’s buik, voor niemand een verrassing. Trui blijkt weddenschappen te hebben afgesloten op wie de vader is. Intussen krijgt Frederik bijzonder slecht nieuws. Te zien op NPO 1.

9
mei
2023
(21:15)

Nu te zien!

Een sportwagen met kattenogen tot een carnavaleske optocht met tien giraffen - het is te zien in museum De Pont in Tilburg. De Duitse kunstenaar Raphaela Vogel maakt grootschalige installaties waarin sculptuur, schilderkunst, video en muziek samensmelten tot een theatraal geheel. Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, bekijkt haar werk in de tentoonstelling KRAAAN. Te zien op NPO 2.

9
mei
2023
(21:00)

Eurovisie Songfestival 2023

De live registratie van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Liverpool waar in totaal vijftien landen optreden. Tijdens deze avond betreden Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland het podium om hun nummer Burning Daylight aan heel Europa en Australië te laten horen. Songfestivalkenners Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar. Te zien op NPO 1.

9
mei
2023
(20:35)

Eurovisie Songfestival 2023 - voorbeschouwing

Rik van de Westelaken blikt vooruit op het Eurovisie Songfestival dat dit jaar wordt gehouden. Welke landen gaan vanavond optreden en waar moeten we op gaan letten? Cornald Maas vertelt ons alle ins en outs over de optredens en artiesten die optreden. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Liverpool wordt gehouden. Te zien op NPO 1.

8
mei
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Emiel Aardewerk taxeert in Louwman Museum Den Haag een kaarsensnuiter uit 1733 met een schaar in standaard. Kaarsensnuiters uit deze periode in Groningen zijn zeldzaam. Het is van goede kwaliteit. Bas Hesselink neemt in het Spoorwegmuseum Utrecht het boek ‘A beast-drawn man’ met losse litho’s van Karel Appel onder de loep. De grootvader van meneer was bevriend met de schrijver Bert Schierbeek. Het is een livre d’artiste: een kunstenaarsboek, een samenwerking tussen een schrijver en een schilder. Complete boeken worden steeds zeldzamer omdat de litho’s vaak los worden geveild. Hoeveel geld is het nu waard? Te zien op NPO 1.

7
mei
2023
(22:05)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

4
mei
2023
(21:05)

Tussen Kunst en Kitsch

In Het Scheepvaartmuseum Amsterdam taxeert expert Jaap Polak een beeld van speksteen. Het blijkt een heel bijzonder vroeg exemplaar te zijn dat valt onder de beeldhouwkunst van China. Afgebeeld is een van de acht onsterfelijken uit het Taoïstische pantheon: Han Xiangzi. Han Xiangzi wordt altijd afgebeeld als hij op zijn fluit speelt en daarom is hij de beschermer van de dwarsfluit spelers. Pieter Jorissen bekijkt in Museum Bonnefanten Maastricht een schilderij, gemaakt door Willem Bastiaan Tholen. Tholen was een natuurmens en gefascineerd door alle schakeringen groen. Te zien op NPO 1.

3
mei
2023
(20:35)

Dag & nacht

Tijdens het teamoverleg beschuldigt Jacob verpleegkundige Trui van nalatigheid. Ella is verbijsterd als ze hoort dat haar steunpilaar Milad vertrekt naar een privékliniek. Stagiair Willem mag eindelijk een bevalling begeleiden, maar Louise stuurt hem alsnog de kamer uit. Een confrontatie kan niet uitblijven. Te zien op NPO 1.

2
mei
2023
(21:10)

Nu te Zien!

Sofonisba Anguissola is een van de meest getalenteerde portretkunstenaars van de Italiaanse zestiende eeuw. Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker ziet in Rijksmuseum Twenthe hoe deze dame zich door slimme carrièrestappen uiteindelijk op wist te werken tot de binnenste cirkels van het Spaanse koningshuis. Te zien op NPO 2.

1
mei
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

De ijslepel uit 1760 erft meneer van zijn Friese moeder. Volgens Emiel Aardewerk stamt deze uit de tijd dat er nog strenge winters waren. Je kon heen en weer van Friesland naar Hoorn schaatsen, in één dag. Bij zo'n tocht nam men een souvenir mee, zoals deze lepel. In Louwman Museum Den Haag taxeert Wim Bouwman een voorouderportret uit China. In China is voorouderverering een belangrijk doctrine. Als ouders overlijden, gaat men er vanuit dat deze nog in het hiernamaals zijn. Willem de Winter bekijkt een schilderij dat gemaakt is door Wim Oepts. Hij staat bekend om zijn felgekleurde schilderijen van landschappen van het zuidelijke Frankrijk. Te zien op NPO 1.

30
april
2023
(21:05)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

29
april
2023
(22:25)

Afscheidsconcert Nick & Simon

Registratie van 'Nu of ooit', het afscheidsconcert dat het Volendamse duo Nick & Simon gaf in een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Nick Schilder en Simon Keizer stoppen hierna als muzikaal duo. Na hun debuut in 2006 zijn ze zeventien jaar lang onafscheidelijk van elkaar geweest. Maar nu maken ze ruimte voor individuele creativiteit en al langer gekoesterde solo-aspiraties. De uitzending wordt ‘a trip down memory lane’, waarin àl hun grote hits te horen zijn: van hun debuutsingle ‘Steeds weer’ via ‘Pak maar m’n hand’ door naar de monsterhit ‘Rosanne’. Te zien op NPO 1.

28
april
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Terwijl Romeo worstelt met een onbetrouwbare bezorgdienst krijgt Marion het flink voor haar kiezen. Meerdere doden, waaronder een kind tijdens haar dienst. Ze houdt zich stoer, maar is dat wel de goede houding? Het doet haar meer dan ze wil toegeven en ze zich realiseert.

27
april
2023
(21:30)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Raven van Dorst en Nhung Dam. Te zien op NPO 1.

27
april
2023
(14:55)

André Rieu en de Oranjes

André Rieu kon het nauwelijks geloven toen de toenmalige burgemeester van Amsterdam hem belde en vroeg of hij met zijn orkest wilde optreden ter gelegenheid van de troonsbestijging door Prins Willem Alexander. Te zien zijn concertstukken van verschillende optredens voor het koningshuis, afgewisseld met persoonlijke toelichtingen van Rieu. Dit geeft een uniek kijkje in de meest indrukwekkende concerten van André Rieu. Te zien op NPO 1

26
april
2023
(22:50)

Koningsnacht Concert 2023

Vanuit het Concertgebouw het Koningsnacht Concert met zangeres Froukje, haar band en 'rebellencollectief' Pynarello . Te zien op NPO 2.

26
april
2023
(20:35)

Dag & nacht

Vivi is de moeder van Ella en werkt in hetzelfde ziekenhuis. Dat vindt Vivi erg gezellig, maar Ella niet. Maria bezwijkt onder de werkdruk, terwijl verloskundige Tina veel tijd steekt in de begeleiding van natuurlijke bevallingen. Jacob is onbereikbaar op het moment dat hij het hardst nodig is. Milad maakt een echo bij Ella, waarna ze besluit om de zwangerschap niet te onderbreken. Te zien op NPO 1.

 

25
april
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Hij was de leermeester van Carel Willink, maar in Nederland nog vrij onbekend: de Duitse Hans Baluschek. Directeur van De Musea Zutphen Paulo Martina bekijkt in Museum Arnhem het werk van deze geëngageerde en sociaal bewogen kunstenaar van zo’n honderd jaar geleden. Te zien op NPO 2.

24
april
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

Twee bijzondere schilderijen worden getaxeerd in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Een erfstuk, het zeegezicht, dat al vanaf voor de oorlog in de familie zit en een schilderij van een jong stel met een hond. Experts Paul van Rosmalen en Willem Jan Hoogsteder vertellen over de kunstwerken. Een sculptuur van Madonna en kind is in zeldzaam goede staat. Expert Jan Beekhuizen vertelt hoe je kunt zien dat deze oorspronkelijk uit Antwerpen komt. Verder een zeldzame rooskan, waarvan een soortgelijke in het Rijksmuseum staat. Kan expert Robert Aronson een inschatting van de waarde maken? Te zien op NPO 1.

23
april
2023
(21:10)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

21
april
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

In Frankrijk wordt een gendarme vermoord. De verdachte is een oude bekende van Eva en Wolfs, een neonazi die als informant voor de politie heeft gewerkt. Wolfs en Eva zoeken de leider van de neonazigroep op die inmiddels zijn straf heeft uitgezeten. Als blijkt dat voormalige informant na de moord een manifest heeft achtergelaten waarin hij een massamoord aankondigt, gaan alle alarmbellen op rood. Marion en Romeo worden bij een geschil om een huis geroepen. Dat blijkt op moord en doodslag uit te draaien. Te zien op NPO 1.

21
april
2023
(09:05)

Zappsport Live: Koningsspelen

Ron en Britt presenteren live de viering van de Koningsspelen. Deze keer niet vanaf een school, maar in sportcentrum de Scheg in Deventer waar meerdere scholen samenkomen. Ron en Britt hebben een interview met de Koning en stellen hem diverse vragen die zijn opgestuurd door kinderen uit heel Nederland. Te zien op NPO Zapp.

20
april
2023
(21:30)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Kitty Herweijer en Merel Ek. Te zien op NPO 1.

19
april
2023
(20:35)

Dag & nacht

De introductie van stagiair Willem verloopt stroef: verloskundige Louise weigert hem te begeleiden. Ella neemt Willem onder haar hoede bij de geplande bevalling van een doodgeboren baby. Arts-assistent Frederik heeft op zijn beurt moeite met de autoritaire anesthesist Jacob. Intussen tobt Ella met haar eigen zwangerschap. Ze maakt een afspraak bij de abortuskliniek, maar vertelt dit niet aan Jerry. Te zien op NPO 1.

19
april
2023
(20:30)

Portretten van Krabbé

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van muzikant en bandleider Ernst Jansz, maar niet voordat hij Ernst goed heeft leren kennen. Ze gaan samen terug naar het ouderlijk huis in Amsterdam waar Ernst opgroeide met zowel Chopin als Indonesische muziek. Op zijn geliefde Texel laat Ernst Jansz Jasper horen hoe belangrijk deze plek is voor zijn huidige band. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk met het doel om zo dicht mogelijk bij Ernsts kern te komen in het portret dat hij van hem maakt. Te zien op NPO 2.

18
april
2023
(22:40)

Close Up: Edward Hopper - An American Love Story

Documentaire biedt een nieuw perspectief op leven en werk van schilder Edward Hopper, een van Amerika's meest geliefde kunstenaars. De film kijkt naar de relatie met zijn vrouw Jo, die haar eigen kunstenaars carrière opgaf om hem te steunen. Ook onderzoekt de regisseur de manier waarop Hoppers werk de snel veranderende Amerikaanse maatschappij van de jaren 20, 30 en 40 weerspiegelt. Te zien op NPO 2.

18
april
2023
(21:15)

Nu te Zien!

M.C. Escher werd wereldberoemd met zijn prenten waarin hij speelt met de perceptie van de kijker. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts stapt in zijn oneindige werelden in het Kunstmuseum in Den Haag. Daar heeft het Belgische kunstenaarsduo Gijs van Vaerenbergh de museumzalen verrijkt met ruimtelijke installaties die de bezoeker met een hedendaagse blik naar de Escherprenten aan de wanden doen kijken. Te zien op NPO 2.

17
april
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Karl Stimm buigt zich in het Groninger Museum over een bijl die door de eigenaar onder de grond gevonden is. Een typische Drentse variant. Willem de Winter taxeert een schilderij van Ben Walrecht, Jim van der Meer Mohr krijgt een portretschilderij van Berend Kunst in handen. Een zilveren schrijfveer, of prijspen, is ooit aan de grootvader van de huidige eigenaar cadeau gedaan bij zijn vertrek als wethouder van Amsterdam. De prijspen is in goede staat. Esther Aardewerk vertelt hoeveel deze nu waard is. Fred Kats taxeert een Culpepper microscoop. Uniek is dat er aan de onderkant een holle spiegel zit en aan de bovenkant een vergrootglas. Te zien op NPO 1.

16
april
2023
(21:10)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

15
april
2023
(09:05)

The best of Jill: Party

Hoe maak je een waanzinnige party-taart? Jill laat het zien. Amber (12) en Jodie (11) komen langs, de winnaars van Jill’s Party, waarin werd gezocht naar de creatiefste talenten van ons land. En je ziet de leukste DIY’s en tips van de afgelopen seizoenen rond het thema ‘party’. Nu te zien op NPO Zapp.

14
april
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Een protegé van Wolfs en Eva, voormalig boefje Emilio die ze eigenhandig uit de criminaliteit hebben getrokken, blijkt door Amerika gevraagd om uitgeleverd te worden. Volgens de Amerikaanse justitie heeft Emilio drugs geleverd aan een Amerikaanse staatsburger. Emilio roep Wolfs en Eva om hulp en beweert onschuldig te zijn. Wolfs en Eva ontdekken dat Emilio gelijk heeft, maar daarmee is de uitlevering nog niet van de baan. Romeo en Marion duiken in de huurfraude rondom studentenkamers en worden daar niet vrolijk van. Nu te zien op NPO 1

13
april
2023
(21:30)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Alex Ploeg & Tim Fransen. Nu te zien op NPO 1

12
april
2023
(21:10)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in het Amsterdam Museum hoe ambachtelijk handwerk als breien, haken en borduren weer helemaal hot is. In de tentoonstelling Continue this thread verkennen de Amsterdamse modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge de kracht van handwerk. Nu te zien op NPO 2

12
april
2023
(20:35)

Dag & nacht

Ella is hoofd van de verloskunde afdeling en worstelt niet alleen met het personeelstekort, maar ook in de liefde. Ze heeft een affaire met de getrouwde kinderarts Jerry. Op de dag dat afdelingsmanager Michael Ella te kennen geeft dat er absoluut geen geld is voor extra mankracht, komt ze er achter dat haar vermoeidheid nog een andere reden heeft…

12
april
2023
(20:30)

Portretten van Krabbé

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van schrijfster en actrice Joy Delima, maar niet voordat hij Joy goed heeft leren kennen. Ze bezoeken samen plekken die voor Joy belangrijk zijn geweest. Onder de Erasmusbrug in Rotterdam voelden Joy Delima en haar zus zich ‘on top of the world’. Joy laat Jasper de plek en het gevoel ervaren. Ook bezoeken ze samen de Toneelschool in Arnhem; de plek waar Joy merkte dat ze opnieuw moest uitvinden wie zij is. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk met het doel om zo dicht mogelijk bij Delima’s kern te komen in het portret dat hij van haar maakt. Nu te zien op NPO 2

11
april
2023
(22:40)

Close Up: Anita Ekberg - Het meisje in de Trevifontein

Actrice Anita Ekberg belichaamde in de jaren 60 de ultieme filmdiva. Haar meest iconische rol speelde ze in Fellini's La Dolce Vita, als de blondine in de zwarte strapless avondjurk die op een nacht spontaan in de Romeinse Trevifontein stapt. Regisseur Antongiulio Panizzi verkent aan de hand van Ekbergs levensverhaal samen met de hedendaagse actrice Monica Bellucci ideeën over vrouwelijkheid, roem en media exposure. Nu te zien op NPO 2

10
april
2023
(21:20)

Tussen Kunst en Kitsch

Het schilderij, met Maghazni op een paard, is volgens expert Pieter Jorissen gemaakt door Victor Eeckhout. De kunstenaar was gefascineerd door het Midden-Oosten. Zodra het oriëntalisme weer in de mode is, zal de waarde stijgen. Een bijzonder tegeltableau met Mozes is uniek en van uitzonderlijke kwaliteit, vertelt expert Kitty Laméris in het Markiezenhof. Expert Martijn Akkerman taxeert een ring, die lijkt op een taartje. Een kop en schotel, bedoeld als siergoed in China, wordt door expert Tom Angevaren besproken. En hoeveel is een speeldoos waard die tegenwoordig als decoratie in een winkeltje met antiek, curiosa en ‘andere oude meuk’ staat? Nu te zien op NPO 1

9
april
2023
(21:15)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

7
april
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Een abortusarts wordt vermoord gevonden in haar appartement. Al snel wordt DNA aangetroffen van een bekeerde motor crimineel. Is ze slachtoffer van de verhardende discussie over abortus en vermoord door een fanaat? Marion en Romeo worden bij een inbraak geroepen in de zaak van een ex-profvoetballer. Er blijkt voor tonnen aan verzamelobjecten te zijn gestolen. Eddie heeft afgerekend met zijn ‘verzorgers’. Hij gaat achter Wolf en Eva aan. Te zien op NPO 1.

6
april
2023
(22:10)

Man en Kunst

De Amsterdamse schilder Nola Hatterman speelde op jonge leeftijd als actrice in films en toneelstukken, maar koos op haar 26ste definitief voor de kunst. Ze portretteerde het liefst Afro-Surinamers en emigreerde uiteindelijk naar Suriname, waar ze les gaf aan lokale kunstenaars. Haar topstuk, een portret van Louis Richard Drenthe / Op het terras uit 1930 hangt in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De Man vertelt er alles over. Te zien op NPO 2.

5
april
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in Museum De Fundatie het werk van zestien jonge, internationale schilders. Ondanks de digitale beelden waar deze generatie kunstenaars mee opgroeide, kozen zij voor de schilderkunst. Ze blijven in hun schilderijen dicht bij huis en hebben tegelijk een scherp oog voor de wereld om hen heen. Te zien op NPO 2.

5
april
2023
(20:25)

Strandgasten

Stefano Keizers is blijven slapen en laat een cadeautje achter voor de volgende gasten: Sor, Milow en OG3NE. De dag is nog maar net begonnen of er wordt al een droom in vervulling gebracht, OG3NE zingt ‘Kijk Omhoog’ samen met Nick en Simon. Sor vertelt over het moment dat hij plotseling blind en doof werd en laat daarna aan Nick zien hoe hij op gevoel piano speelt. Milow komt aan en brengt één van zijn meest persoonlijke nummers, wat veel indruk maakt op de andere gasten. Ze sluiten de dag af met een gezamenlijk optreden waarbij ze hun eigen liedjes spelen en onder andere OG3NE en Milow een prachtige nieuwe versie zingen van ‘You Don't Know’. Te zien op NPO 3

4
april
2023
(22:30)

Man en Kunst

Ze werd ‘de vrouwelijke Van Gogh’ genoemd: de Haagse schilder en tekenaar Suze Robertson. De Man legt uit hoe zij als eerste vrouw toegang kreeg tot lessen naaktmodel schilderen en hoe virtuoos ze dit in de praktijk bracht, met haar typerende dikke penseelstreken. Bijvoorbeeld op het enorme schilderij van een vrouwelijk naakt uit 1903 in het Dordrechts Museum. Te zien op NPO 2.

3
april
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

De inbrenger van de ijsbeker en kometenbeker zocht vanaf zijn veertiende al naar scherven en pijpenkoppen. Onder andere dankzij hem is er een archeologische dienst in Alkmaar gekomen. Hoeveel zijn deze vondsten van de amateur-archeoloog waard? Expert Kitty Laméris taxeert in Museum Kasteel Groeneveld de bekers. Een bijzondere ring die van de grootmoeder van de eigenaresse is geweest, wordt getaxeerd door expert Titia Reuser en expert Wim Bouwman buigt zich over een beeld uit een Malanggan ceremonie. Te zien op NPO 1.

2
april
2023
(21:15)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Nu te zien op NPO 3.

31
maart
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

De criminele geldschieter wil het geld terug wat Eddie had geleend op naam van Wolfs. Hij dreigt met moord en doodslag. Met een list weten Wolfs en Eva hem te misleiden. Ze komen onder zijn druk uit, maar dat heeft natuurlijk een prijs. Marion en Romeo vinden een doodzieke vrouw in een parkje. Ze blijkt een uitgebuite arbeidsmigrant en met haar laatste adem vraagt ze Romeo en Marion haar collega te helpen. Dan blijkt de werkgever een machtig iemand. Te zien op NPO 1

29
maart
2023
(21:30)

Portretten van Krabbé

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van de Belgische tv-maker en wereldreiziger Tom Waes; maar niet voordat hij Tom goed heeft leren kennen. Ze bezoeken samen plekken die voor Tom belangrijk zijn geweest. Zo gaan ze naar café d’Anvers in een ruige buurt van Antwerpen waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt. Ook bezoeken ze zijn geboorteplek; het rustige dorp Edegem, waar Tom vroeger al zijn streken moest opbiechten bij meneer pastoor. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk met het doel om zo dicht mogelijk bij Toms kern te komen in het portret dat hij van Tom maakt. Nu te zien op NPO 2.

29
maart
2023
(21:15)

Nu te zien!

M.C. Escher werd wereldberoemd met zijn prenten waarin hij speelt met de perceptie van de kijker. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts stapt in zijn oneindige werelden in het Kunstmuseum in Den Haag. Daar heeft het Belgische kunstenaarsduo Gijs van Vaerenbergh de museumzalen verrijkt met ruimtelijke installaties die de bezoeker met een hedendaagse blik naar de Escherprenten aan de wanden doen kijken. Te zien op NPO 2.

29
maart
2023
(20:25)

Strandgasten

Stefano Keizers arriveert als eerste op het strand en wordt met ontbijt onthaald. Hij opent de dag muzikaal met het liedje ‘Honky Tonk Blues’ terwijl Big2 van z’n skateboard wordt geplukt door Simon. We leren hem van een kwetsbare kant kennen. Sarita Lorena is de derde gast en zingt een prachtige versie van een fado liedje. Er wordt gemidgetgolft, geschilderd en gevist. De dag wordt afgesloten met een prachtig concert in de zwoele avondzon met publiek. Stefano zingt ‘A Perfect Day’, Simon en Big2 gaan in duet met de monsterhit ‘Leuk’ en Sarita Lorena schittert met ‘Four Five Seconds’. Te zien op NPO 3

27
maart
2023
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

Meer dan twintig jaar had de vader van de eigenaar een stilleven met bloemen in vaas in zijn bezit en hij dacht dat het een echte Sluijters is. Nu hij overleden is, vertelt expert Pieter Jorissen in het HEM dat het ook echt zo is. Een zilveren bokaal, gemaakt door Jean-Baptiste-Gustave Odiot, wordt getaxeerd door Emiel Aardewerk. Expert Jaap Polak taxeert een tempelschildering met daarop afgebeeld een scène uit de Smaradhana. Verder een bijzondere uitgave van een kinderboek van kunstenaar Nelly Bodenheim en expert Remco van Leeuwen buigt zich over een wijn- of bierkannetje dat ooit in Leiden is gevonden. Te zien op NPO 1.

26
maart
2023
(21:15)

Draadstaal

Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Ze geven een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan. Met elke week een First Date, Fred en Ria, de grote actualiteit en allerhande tragikomisch klein en groot leed. Te zien op NPO 3.

25
februari
2023
(20:00)

Ghost Host

Nietsvermoedend worden Fenna Ramos en Boer Ayoub in het spel van de mysterieuze Ghost Host getrokken. Ze krijgen drie opdrachten die ze op afstand met elkaar moeten uitvoeren. Elke juist uitgevoerde opdracht brengt ze een stap dichter bij het ontrafelen van de geheime locatie en de identiteit van hun geheimzinnige Ghost Host. Lukt het hen binnen de tijd de Ghost Host te ontmaskeren? Te zien op NPO 3.

25
februari
2023
(19:20)

Nikkie's make-up mansion

Eloise van Oranje is te gast in deze vintage aflevering. Ze neemt de kandidaten mee thrift shoppen, waar het belang van vintage kleding centraal staat. Presentatrice Nikkie de Jager geeft als make-up opdracht: creëer een look waarbij een tijdperk centraal staat. De kandidaten hebben looks gemaakt, variërend tussen de ‘90s, disco, maar ook 1800. Te zien op NPO Zapp.

24
februari
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

Wolfs en Eva moeten zich zien te rehabiliteren en worden verhoord door de rijksrecherche. Eddie blijkt een erfenis achter te hebben gelaten; de criminele geldschieter bij wie Eddie op naam van Floris Wolfs tonnen heeft geleend, wil zijn geld terug. Marion ontfermt zich over een middelbare schoolvriend, maar ze kan niet zo veel voor hem betekenen als ze hoopt. Na een, ondanks al Marions inzet, dramatische afloop moet ze zien te verwerken wat er is gebeurd. Te zien op NPO 1.

23
februari
2023
(21:30)

Ik vertrek

Kent u de pannenkoekenbakkers uit Gambia nog? In 2016 toverden Theo en Jolanda in badplaats Kololi een oude snackbar om tot een heuse pannenkoekenbar. Ze bleken een gat in de markt te hebben gevonden. Toch treffen we het stel zes jaar later in Spanje. Hebben ze wel de goede keuze gemaakt? En hoe zou het gaan met Jeroen en Marleen? Elf jaar geleden besloot het stel een oud landhuis in Italië te kopen. Ze opende met veel succes hun gastenverblijf. Totdat het noodlot in 2016 toesloeg. Verschillende hevige aardbevingen maakten hun huis onbewoonbaar. Nu, zes jaar na de aardbevingen, gaat er iets heel spannends gebeuren… Te zien op NPO 1.

22
februari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Kunstenaar Folkert de Jong maakt al 25 jaar levensgrote beelden van Styrofoam en purschuim dat normaal in de bouw wordt gebruikt. Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt zijn overzichtstentoonstelling in de Amersfoortse Kunsthal Kade. De beelden hebben macht, geweld, rampspoed en de ongemakkelijke kanten van de menselijke conditie tot onderwerp. Te zien op NPO 2.

22
februari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

In het betoverende Bonifacio duikt Ilja in het leven van Napoleon en vaart het zeegat uit met een robuuste Corsicaanse visser. Terug aan land wil hij een Corsicaanse ezel mee naar huis nemen en verdwaalt in de plaatselijke prikstruiken, de Maquis. Gelukkig weet hij daar een heerlijk illegaal likeurtje van te stoken. Ilja onderwerpt zich aan zwarte magie, krijgt het Boze oog en beleeft de zwanezang van vier zangers in de stromende regen. Te zien op NPO 2. 

22
februari
2023
(20:25)

Strandgasten

Stef Bos en Jaap Reesema arriveren samen als eerste en krijgen letterlijk en figuurlijk een warm welkom, Kees heeft eigenhandig een sauna voor ze neergezet. Niet veel later schuiven ook Emma Heesters en Typhoon aan. Terwijl Emma en Jaap in een bootje de zee op gaan, duiken Typhoon en Stef de diepte in en bewerken samen met Simon een liedje van Stef. Ook test Jaap of Nick en Kees samen een podcast zouden moeten beginnen. En natuurlijk kan het niet anders met deze artiesten, dan dat de uitzending vol zit met uiteenlopende muzikale pareltjes. Te zien op NPO 3.

20
februari
2023
(07:55)

Jottum

Faye heeft nieuwe schoenen. Hele mooie met kleurtjes, glitters en… veters. Die kan ze alleen nog niet strikken. En dus moet ze heel veel oefenen. Saai vindt Jottum. Veters strikken is voor volwassenen. En waarom hebben mensen eigenlijk schoenen aan? Hij loopt toch ook gewoon op blote voeten. Bovendien worden nieuwe schoenen buiten vies. Heeft Jottum gelijk en kun je echt op blote voeten buiten spelen? Te zien op NPO Zapp.

19
februari
2023
(21:30)

De stamhouder

Na de oorlog geraakt Frans in Brussel betrokken bij allerlei duistere zaakjes, maar hij wordt verraden en moet uiteindelijk toch voor het Nederlandse gerecht verschijnen. De Oude Heer wil de naam van de familie Münninghoff echter zuiver houden en doet alles om de herinnering aan Frans te doen verdwijnen. Wanneer Frans eenzaam en verbitterd sterft, is het voor Alexander en Ellen tijd om een streep te trekken onder het verleden.  Te zien op NPO 1.

19
februari
2023
(00:10)

Sterren NL Carnaval

Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Bij Sterren NL zie je een compilatie van dit druk bezochte spektakel. Met optredens van onder anderen Snollebollekes, de Alpenzusjes, Vieze Jack, Lamme Frans, het Feestteam en René Schuurmans. Te zien op NPO 1.

18
februari
2023
(20:00)

Ghost Host

Nietsvermoedend worden Sem van Dijk en Stephanie van Eer in het spel van de mysterieuze Ghost Host getrokken. Ze krijgen drie opdrachten die ze op afstand met elkaar moeten uitvoeren. Elke juist uitgevoerde opdracht brengt ze een stap dichter bij het ontrafelen van de geheime locatie en de identiteit van hun geheimzinnige Ghost Host. Lukt het hen binnen de tijd de Ghost Host te ontmaskeren? Te zien op NPO 3.

18
februari
2023
(19:20)

Nikkie's make-up mansion

De kandidaten krijgen een bijzondere kijk achter de schermen tijdens een fotoshoot met presentatrice Nikkie de Jager. Ook geeft ze de kandidaten een masterclass in glam make-up. De opdracht is: maak een glam look in slechts 30 minuten. Te gast is Edsilia Rombley. Te zien op NPO Zapp.

18
februari
2023
(09:30)

Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas

De dag van de grote show is aangebroken! Steven en Jamie Kazàn maken zich op voor de kans van hun leven. Lukt het ze om de mysterieuze Amerikaanse talentscout te overtuigen hen mee te nemen naar Las Vegas? De show wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley. Hans Klok komt toevallig langs met autopech. Is dit dé scout waar hij zo lang op heeft gewacht? Te zien op NPO Zapp.

17
februari
2023
(20:35)

Flikken Maastricht

De grote vraag is hoe het afloopt tussen Eva en Eddie, die met getrokken wapens tegenover elkaar staan. En komt Wolfs nog uit de gevangenis? Ook Romeo moet zich tegen het OM zien te verdedigen. Uiteindelijk zijn de Ardennen het decor voor een zeer spectaculaire afrekening. Te zien op NPO 1.

16
februari
2023
(21:30)

Ik vertrek

Cameraman Dennis (36) en software teamleider Jelle (35) verruilen het bruisend Eindhoven voor een slaperig Frans gehucht met 140 inwoners op leeftijd. Het stel heeft hier een gedateerde camping met twintig staanplaatsen, vier chalets en twee mobile homes gekocht. Naast de camping nemen Dennis en Jelle ook een kroeg en supermarkt over. Het geheel staat al ruim twee jaar leeg en dat is in de staat ervan terug te zien: verschillende vloeren staan bol van het vocht, het poreuze dak lekt aan alle kanten en overal liggen resten van ongedierte. De problemen stapelen zich snel op, maar de mannen blijven positief en bouwen onverminderd door. Te zien op NPO 1.

15
februari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in Museum Het Schip hoe de Indonesische kleuren, vormen en materialen van invloed waren op de Nederlandse architectuurbeweging de Amsterdamse School. Zo zijn de golvende daken van huizen uit Sumatra als beeldrijm terug te vinden in de huizen van de Amsterdamse school van rond 1920. Ook andere Indonesische vormen, zoals de mythische draakslang, zijn door de Amsterdamse vormgevers verwerkt in meubels, metselverbanden en kunst. Te zien op NPO 2.

15
februari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

Ilja stuurt zijn fraaie bolide naar de toppen van de Pyreneeën, op zoek naar planten die eetbaar maar ook dodelijk zijn. Hij slaapt in het bed van Henry Matisse, de schilder die niet kon schilderen en raakt tijdens een Spaans dorpsfeest verwikkeld in een slakken-bacchanaal. Hij drinkt zware rode wijn waar je chocola bij moet eten en bij een glasblazer blaast hij zijn wangen bol op een reuzenfles. Te zien op NPO 2.

15
februari
2023
(20:25)

Strandgasten

Kraantje Pappie, S10 en Roxeanne Hazes komen langs. Kraan is er al vroeg, hij sport met Nick en gaat op pad met Simon, Kees en een metaaldetector. Ook wordt hij verrast door een nieuwe versie van een van zijn eigen nummers. S10 en Nick zetten samen een windscherm op in de duinen waarachter ze een duet zingen. Roxeanne waagt zich met Kees en Kraan aan vliegeren en laat haar favoriete zomerliedje horen. Te zien op NPO 3.

14
februari
2023
(22:40)

Close Up

Bestsellerauteur Patricia Highsmith is de schrijfster van 'Carol', het 'eerste lesbische liefdesverhaal ooit met een happy ending. Ze publiceerde het boek in 1952 anoniem omdat het onderwerp destijds zo gevoelig lag. Vervolgens brak ze internationaal door met haar romans over het gewetenloze personage Tom Ripley, een psychopaat en een seriemoordenaar. De documentaire 'Loving Highsmith' werpt nieuw licht op werk en (liefdes-)leven van Highsmith, met interviews met vrienden, familie en geliefden en prachtig filmarchief. Te zien op NPO 2.

13
februari
2023
(21:30)

Het mooiste meisje van de klas

Wanneer de veertienjarige Wendy voor het eerst op een surfplank stapt is ze meteen verkocht. Het is het begin van een surfcarrière die haar over de hele wereld brengt. Wendy vindt alles leuk en grijpt alle kansen aan, het liefst de kansen ver weg van huis. Haar hang naar avontuur is ingegeven door een gebeurtenis die al in haar vroegste jeugd plaatsvindt. Het missen van een vader tekent de rest van haar leven en zorgt ervoor dat Wendy zoekende is. Haar zoektocht leidt haar naar Hawaii, daar denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben. Maar wanneer Wendy zwanger raakt eindigt dit avontuur in een drama. Te zien op NPO 1.
 

13
februari
2023
(20:35)

Radar

Multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsector tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 2.

13
februari
2023
(20:25)

Hunted VIPS

Vijf duo's van bekende Nederlanders slaan op de vlucht en proberen uit handen te blijven van het opsporingsteam. Is het een nadeel dat iedereen weet wie je bent? Maakt dat het extra moeilijk om onder de radar te blijven? Of is het juist een voordeel? Zijn de duo's het opsporingsteam te slim af? Te zien op NPO 3.

13
februari
2023
(07:05)

Zin in Zappelin

Keet is Europees kampioen skateboarden. Fenna wil graag van haar leren hoe zij ook razend goed kan worden op het skateboard. In de verkeersquiz leren we alles over verkeersborden. Weet Buurman Ron de verkeersregels eigenlijk wel? Dit alles en meer! Te zien op NPO Zapp.

12
februari
2023
(21:30)

De stamhouder

De oorlog nadert zijn einde. Alexander wordt geboren tijdens een Russisch bombardement in Polen. Frans brengt zijn zoon in veiligheid op het Duitse platteland en moet daarna terug naar het Oostfront, een wisse dood tegemoet. In Nederland komt de Oude Heer na een razzia in uiterst nauwe schoentjes terecht. Zowel de Sicherheitsdienst als het verzet zien in hem een verrader. Zovele decennia later dreigt het verlies van de baby Ellen en Alexander weer uit elkaar te drijven. Maar het verdriet brengt hem ook weer dichter bij zijn moeder. Te zien op NPO 1.

11
februari
2023
(19:20)

Nikkie's make-up mansion

Het thema is Galaxy. De kandidaten doen inspiratie op in een museum en sterrenwacht, waar ze meer leren over het heelal. Terug in de mansion geeft presentatrice Nikkie de Jager de opdracht een make-up look te maken in het thema galaxy met blacklight invloeden. Te gast is influencer Jade Anna. Te zien op NPO Zapp.

11
februari
2023
(09:35)

Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas

Steven en Jamie Kazàn zijn bijna klaar met alle voorbereidingen voor de grote show waarmee zij de Amerikaanse talentscout hopen te overtuigen van hun kunnen. Maar voor een goede goochelshow heb je wel publiek nodig! Jamie heeft geregeld dat Steven mag langskomen bij Rob Janssen & Wijnand Speelman, tijdens hun ochtendshow op radio 3FM. Dit loopt iets minder soepel dan gedacht... Bij de radio komen ze BENR tegen die worden uitgedaagd voor een challenge. Deze verliezen ze en maken daarom een openingstune voor Steven. Te zien op NPO Zapp.

10
februari
2023
(21:20)

Not Carol

Wanneer de Amerikaanse Carol Coronado haar drie jonge dochters Sophia, Yazmine en Xenia vermoordt, laat ze haar familie en vrienden in ongeloof achter. Carol was altijd een zorgzame en liefdevolle moeder. Na onderzoek door psychologen, blijkt dat zij leidt aan een postpartum psychose (“kraambedpsychose”). De familie en de advocaten van Carol worden geïnterviewd en experts vertellen over de taboes die er nog altijd bestaan rondom de geestelijke gezondheid van jonge moeders. En op pijnlijke wijze maakt het verhaal van Carol duidelijk hoe het Amerikaanse rechtssysteem dit grote maatschappelijke probleem volledig negeert. Te zien op NPO 3.

9
februari
2023
(21:20)

Ik vertrek

Nicole (42) en Manuel (51) realiseren zich dat ze soms ook een pas op de plaats moeten maken en focussen zich daarom wat meer op de integratie in het eilandleven. Ondertussen werken ze wilskrachtig door aan hun project en begint het woonhuis met gastenkamers steeds meer vorm te krijgen. Maar het gemis van Nederland wordt groter; ook Manuels gezondheid blijft een heikel punt. Een verdrietig bericht van het thuisfront doet Nicole besluiten tijdelijk terug te keren naar Nederland. Bij terugkomst pakt zij samen met Manuel de draad weer op. Ze werken toe naar de ontvangst van hun eerste gasten. Want opgeven is geen optie voor Nicole en Manuel. Te zien op NPO 1.

8
februari
2023
(21:20)

DNA Onbekend

Zussen Petra (44) en Jeanet (48) hadden 22 jaar geen enkel contact. Totdat Jeanet Petra onlangs belde met een schokkend bericht; hun vader zou vlak voor zijn dood hebben verteld dat Petra niet zijn biologische dochter is. Jeanet twijfelt echter zelf of zij wel een dochter is van hun moeder. Zouden de twee helemaal geen zussen zijn? Presentator Marlijn Weerdenburg zoekt ze op. Ook brengt Marlijn een bezoekje aan de 62-jarige At, die als baby is afgestaan. Onlangs kwam hij in aanraking met zijn biologische familie. At wil weten hoe het zit; een DNA test geeft hem de duidelijkheid die hij zoekt. Te zien op NPO 1.

8
februari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

‘Let maar op, ik ga beroemd worden’, zei de ambitieuze kunstenaar Kees van Dongen. En dat is gelukt. Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt in Singer Laren de werken van een van de meest bekende kunstenaars van de twintigste eeuw. Rond 1900 omarmt Van Dongen in Parijs de vernieuwing in kleur en toets en breekt hij definitief door. Inmiddels zijn de schilderijen van deze grote modernist publiekslievelingen. Te zien op NPO 2.

8
februari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

Ilja reist per platbodem over de Loire, de ontembaarste rivier van Frankrijk. Hij bezoekt de kastelen van dode koningen en wordt op een haar na opgenomen in een geitenbejaardentehuis. Hij stort zich in het acrobatenleven van een rondreizend circusgezelschap en drinkt peperdure Pouilly Fumé met de echte Baron de L, maar waagt zich ook aan de Château Migraine de Touraine. Te zien op NPO 2.

7
februari
2023
(22:40)

Close Up: Steve McCurry - The pursuit of colour

Steve McCurry werd beroemd als de fotograaf die in de jaren '90 in een vluchtelingenkamp een onvergetelijke foto maakte van een Afghaanse meisje met opvallende groene ogen. Regisseur Denis Delestrac reist met McCurry naar onder meer India, Afghanistan, Mongolië en de Dominicaanse Republiek. Zo ontstaat het beeld van een gedreven man met een grote liefde voor de veelkleurigheid en schoonheid van mensen. Te zien op NPO 2.

6
februari
2023
(21:20)

Het mooiste meisje van de klas

De jonge Dominique is makkelijk in een hokje te plaatsen. Haar roze kamer hangt vol met posters van straaljagers en ze heeft een fascinatie voor de film Top Gun. Met haar droom om piloot te worden ontstijgt de kleine Dominique het dagelijkse leven op het Jeruzalem College in Venray. Na een lange en zware opleiding mag Dominique uiteindelijk de Cougar vliegen, de transporthelikopter van defensie. Dominique droomt van een carrière als vlieger, maar in Afghanistan wordt die droom een nachtmerrie als ze tijdens een reddingsmissie wordt beschoten door de Taliban. Te zien op NPO 1.

5
februari
2023
(21:25)

De stamhouder

In Oekraïne is Frans betrokken bij een onnoemelijke oorlogsmisdaad. Wanneer hij in opstand komt tegen zijn officieren wordt hij naar een zelfmoordcommando gestuurd. In Nederland brengt de Oude Heer zijn relaties bij het verzet en het Duitse oppercommando met elkaar in contact en geraakt zo betrokken bij een moordcomplot op Hitler. Ellen en Alexander beleven de moeilijkste uren van hun leven wanneer hun baby te vroeg geboren wordt en niet levensvatbaar lijkt. Te zien op NPO 1.

4
februari
2023
(20:05)

Ghost Host

Nietsvermoedend worden Steven Kazan en voetbalster Ilse van Esch in het spel van de mysterieuze Ghost Host getrokken. Ze krijgen drie opdrachten die ze op afstand met elkaar moeten uitvoeren. Elke juist uitgevoerde opdracht brengt ze een stap dichter bij het ontrafelen van de geheime locatie en de identiteit van hun geheimzinnige Ghost Host. Lukt het hen binnen de tijd de Ghost Host te ontmaskeren? Te zien op NPO 3.

4
februari
2023
(19:20)

Nikkie's make-up mansion

Het thema is horror. Presentatrice Nikkie de Jager geeft de kandidaten de opdracht om de meest enge make-up looks te maken. Te gast is Kaj van der Voort die de kandidaten meeneemt om inspiratie op te doen in een attractiepark. Te zien op NPO Zapp.

4
februari
2023
(09:30)

Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas

Steven Kazàn zoekt een assistent die Jamie kan vervangen. Hij organiseert een auditie en krijgt daarbij hulp van zijn goede vriend Bram Krikke. Die had toch wel iets anders verwacht van deze middag... Lukt het Steven en Bram om de perfecte assistent te vinden? Te zien op NPO Zapp

3
februari
2023
(23:20)

The Split

De kampeertrip met de hele familie, ter ere van James, verloopt op alle vlakken moeizaam. Er komt een abrupt einde aan het uitje als Nina ontdekt wie Tyler echt is en wat hij heeft gedaan. Ruth zit ook nogal in de knoop met haar eigen liefdesleven, en Nathan en Hannah twijfelen steeds meer aan hun beslissing om uit elkaar te gaan. Te zien op NPO 2.

2
februari
2023
(21:30)

Ik vertrek

Kapster Nicole (42) uit Doetinchem droomt al jaren van een leven op een paradijselijk eiland. Haar man Manuel (51) heeft een hersenbeschadiging opgelopen en kan niet goed tegen te veel prikkels. Ze besluiten voorgoed naar Bonaire te vertrekken. In anderhalf jaar tijd moeten hier een volledig gerealiseerd gastenverblijf, woonhuis en kapsalon uit de grond schieten. De verbouwing begint al snel zijn tol te eisen: Manuels gezondheid dendert achteruit waardoor klussen ondragelijk wordt, de deadline blijkt onhaalbaar en de twee reageren hun frustraties op elkaar af. Ze vragen zich af: ‘Heeft Bonaire ons wel gebracht wat we hoopten?’ Te zien op NPO 1.

1
februari
2023
(21:30)

DNA Onbekend

Lucy (40) is opgegroeid in Uganda. Inmiddels woont ze al zo’n veertien jaar in Nederland, samen met haar Nederlandse echtgenoot. Als Lucy tien is, vertelt haar moeder haar dat de man bij wie Lucy opgroeide niet haar biologische vader is. Ze noemt een andere naam. Klopt het verhaal van Lucy’s moeder? 52-jarige Rindert twijfelt ook of de man die hem heeft opgevoed wel zijn biologische vader is. Er zijn namelijk geruchten dat zijn moeder een grote liefde had die langskwam als zijn vader op zee zat. Meerdere aanwijzingen lijken naar zijn oom te wijzen, maar klopt dit wel? Presentator Marlijn Weerdenburg zoekt hen op. Te zien op NPO 1.

1
februari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van de Musea Zutphen Paulo Martina neemt in het Stedelijk Museum Schiedam de urgentie van spiritualiteit onder de loep. Jonge kunstenaars laten in hun werk zien hoe belangrijk dat thema voor hen is. Daarnaast maakt de tentoonstelling uitstapjes naar bekende kunstenaars uit het verleden. Te zien op NPO 2.

1
februari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

Ilja kruist het pad van een groepje oersterke vrouwen en ontmoet drie bijzondere kaas- en wijnzussen. Hoog in de bergen ontmoet hij een prehistorisch dier en maakt muziek op een magisch instrument waar geen geschreven wetten voor bestaan. Hij doet verwoede pogingen de Baskische taalmeester te worden, maar eindigt desondanks met een mond vol gloeiendhete Spaanse pepers.  Te zien op NPO 2.

1
februari
2023
(20:25)

Het beste van...de jaren 90

Op televisie keken we naar Bananasplit, waarin Ralph Inbar wekelijks bekende mensen voor de gek hield met de meest onschuldige verborgen-camera grappen. Na de televisieserie All Stars kwam er ook nog een film, die wekenlang bomvolle zalen trok. Elke puber las het blad Break-Out!, waarin veel onderwerpen over seks gingen. Een belangrijke stroming in de muziek was de Amerikaanse gitaarrock afkomstig uit Seattle, oftewel grunge. De band Nirvana bracht in 1991 het album Nevermind uit en dit wordt gezien als het hoogtepunt van de grunge. In de studio gaan de gasten volledig uit hun dak als deze plaat wordt opgezet. Te zien op NPO 3.

30
januari
2023
(21:30)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Jaap Polak taxeert een Kris. Het heeft een ivoren handvat. Ivoor mag mogelijk niet meer in Europa worden verhandeld. Dit heeft een negatieve invloed op de waarde. Er wordt een schilderij van Johannes Klinkenberg getaxeerd. Expert Pieter Jorissen is blij met het vieze schilderij, omdat niemand het heeft kunnen verpesten door een verkeerde restauratie. Ook taxeert expert Emiel Aardewerk diverse miniaturen gemaakt door Amsterdamse zilversmeden die gespecialiseerd waren in het maken van miniatuur zilver. Te zien op NPO 1.

29
januari
2023
(21:25)

De stamhouder

De Münninghoffs proberen ieder op hun manier zonder kleerscheuren door de oorlog te komen. Maar Frans leert bij de Division Wiking dat er op de slagvelden in het oosten geen eer te behalen valt en Wera geraakt in Polen verstrikt in de Duitse vernietigingsmachine. Alleen de Oude Heer doet in Nederland gouden zaken. Sluw als hij is, onderhoudt hij zowel goede contacten met het verzet als met de bezetter. Een dertigtal jaren later kijken Ellen en Alexander intussen reikhalzend uit naar de komst van een nieuwe Münninghoff… Te zien op NPO 1.

29
januari
2023
(19:25)

Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter gaat op zoek naar de geheimen die het Binnenhof rijk is; geheime besprekingen, verborgen symboliek en archeologische schatten. Minister-president Mark Rutte deelt met Splinter zijn herinneringen vanuit het Torentje. Politiek commentator Joost Vullings vertelt hoe hij Haagse onderonsjes probeert te ontrafelen. Fotograaf Bart Maat blikt met Splinter terug op de ‘functie elders’ foto. Ondertussen wordt het Binnenhof steeds leger en leger en komen archeologische en architectonische schatten bovendrijven. Splinter kijkt onder andere rond in het geheime depot. Te zien op NPO 2.

27
januari
2023
(23:10)

The Split

Hannah en Christie fantaseren over een leven samen en Christie ziet het helemaal zitten. Ondertussen begint Nathan juist te twijfelen aan z'n relatie met Kate. Ruth moet het vreselijke nieuws aan Zander vertellen en Hannah confronteert Nina met haar plannen. Rose organiseert een kampeeruitje voor de hele familie ter nagedachtenis aan James, maar niemand is echt enthousiast. Te zien op NPO 2.

25
januari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt in de Rotterdamse Kunsthal de kleurrijke werken van elf hedendaagse kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora. In een mix van schilderkunst, fotografie, video, sculpturen en installaties kaarten zij racisme en sociale ongelijkheid aan. De inspiratie daarvoor halen ze uit folklore, sciencefiction en spirituele tradities. Te zien op NPO 2.

25
januari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

Ilja kampeert in een piepklein tentje langs de oever van de Tarn. Op zoek naar het geheim van de Tempeliers komt hij in een reusachtige Kerk en speelt daar verboden muziek op het grootste kerkorgel ter wereld. Hij gaat langs bij een wijnboer wiens kasteel langzaam wordt verzwolgen door de rivier, moet een taart van pure knoflook eten, maar weet zich daar behendig van te ontdoen. Te zien op NPO 2.

23
januari
2023
(21:20)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Paul van Rosmalen taxeert een schilderij van William Degouve de Nuncques. Hij wordt in Nederland ontdekt door H.P. Bremmer de kunstpedagoog, die hem introduceert aan Helene Kröller Müller. Zij kocht 27 schilderijen die nog steeds in het Kröller Müller Museum hangen. Expert Rob Driessen ontfermt zich over een pendule met twee kandelaren gemaakt door H.P. Berlage. Zijn handelsmerk was sober met een constructie die benadrukt werd. Expert Anna Laméris taxeert een Iznik en Damascus tegel, beschilderd met meanderende lijnen van bloemen die doorlopen op andere tegels. Dat heet een arabesk. Met deze tegels werden moskeeën en paleizen bekleed. Te zien op NPO 1.

22
januari
2023
(21:25)

De stamhouder

Aan het eind van de jaren 30 vechten Frans en Wera voor hun liefde. Terwijl de Oude Heer zijn stamhouder probeert te koppelen aan een goede echtgenote, en zelfs even de Kennedy’s daarbij in het vizier komen, wil Frans alleen maar trouwen met Wera en dan naar het leger. Dertig jaar later blijven Alexander en Ellen vruchteloos op zoek naar antwoorden op het verleden. Ze bezoeken een oude SS-vriend van Frans en stellen hem de ultieme vraag: heeft Alexanders vader oorlogsmisdaden gepleegd? Te zien op NPO 1.

21
januari
2023
(21:35)

Ik vertrek

ICT-medewerker Milko (59) en holistisch dierenarts Odette (49) uit Den Bommel willen geen prestatiedruk en stress meer in hun leven. Ze besluiten hun boeltje te pakken en hun leven voort te zetten op een oude boerderij in de Franse Pyreneeën. Hier willen ze vakantiegangers ontvangen en een paardenfokkerij beginnen. De verbouwing wil maar niet opschieten. Ze lopen continu tegen problemen aan. Milko gaat gebukt onder deze immense klus: zijn lichaam wil niet meer, maar hij weigert elke vorm van hulp. Tot grote frustratie van Odette. Ze waren hier immers naar toegekomen voor een onbezorgd leven.... Te zien op NPO 1.

20
januari
2023
(23:15)

The Split

De spanningen tussen Hannah en Nathan lopen steeds hoger op. Kate komt koken voor Nathan en de kinderen. Hannah wil niet dat Nathan de kinderen vertelt dat Kate zwanger is. Ondertussen keert Christie terug naar Londen voor een onderhoud met Ruth, waarna ze Hannah tegen het lijf lopen. Tyler helpt Nina bij het zoeken naar een huurwoning en Rose ruimt met pijn in het hart de spullen van James op. Te zien op NPO 2.

18
januari
2023
(21:20)

DNA Onbekend

Een opmerking van een tante die blijft hangen, een opmerkelijke gelijkenis met een familievriend, steevast het buitenbeentje binnen het gezin zijn; het kan tot een knagend gevoel leiden dat er iets niet klopt. Wie ben ik? Wat is mijn verhaal? Die vragen speelden lang ook een grote rol in het leven van veel geadopteerden. De mogelijkheden voor geadopteerden om biologische familie in het buitenland te vinden zijn de afgelopen decennia gelukkig toegenomen, maar klopt de gedocumenteerde of gegeven informatie wel? Presentator Marlijn Weerdenburg gaat door middel van DNA-onderzoek op zoek naar antwoorden op grote levensvragen. Te zien op NPO 1.

18
januari
2023
(21:20)

Toppers in concert 2022 - compilatie

Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Smit en René Froger vieren op grootse wijze, samen met diverse gastartiesten Toppers in Concert 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Het thema is Happy together 'The flower power edition'. De sfeer, de muziek en de Toppers laten de feestgangers schouder aan schouder staan. Te zien op NPO 3.

18
januari
2023
(21:15)

Nu te Zien!

Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN, bekijkt in het Drents Museum in Assen de archeologische schatten uit Pompeï en Herculaneum. Die twee Romeinse steden werden in 79 na Christus bedolven door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De tentoonstelling toont de fresco’s, mozaïeken, beelden, sieraden en fonteinen uit het rijke leven van vóór de allesverwoestende uitbarsting. Te zien op NPO 2.

18
januari
2023
(20:30)

Gort over de Grens

In het spoor van Hannibal trekt Ilja door het hooggebergte. Hij bezoekt een koeienbellen maakster, rijdt een deel van de Tour de France, blaast zijn longen uit zijn lijf op een vijf meter lange alpenhoorn, drinkt alpenwijn met een jong stel dat zich heeft teruggetrokken op de top van een alp en gaat met een golddigger goud zoeken in de rivier. Te zien op NPO 2.

16
januari
2023
(21:20)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Jaap Polak taxeert een bronzen sculptuur dat als decoratie op de wc van de bezoeker staat en legt uit dat het een Bodhisattva Maitreya is, de toekomstige Boeddha. Je kunt het herkennen aan de hoofdtooi, daar zit een stupa in, een grafmonumentje. Het is gemaakt in Indonesië en dat maakt het extra bijzonder. Expert Remco van Leeuwen taxeert een documentenkist uit de 15e eeuw. De kist is gemaakt om er iets bijzonders in te bewaren. Er wordt ook een schilderij van Peter van der Velden getaxeerd, door Pieter Jorissen. Van der Velden is een Nederlandse schilder die emigreerde naar Nieuw Zeeland. Daar werd hij wereldberoemd. Te zien op NPO 1.

15
januari
2023
(21:25)

De stamhouder

Het bezoek aan zijn moeder bezorgt Alexander een flinke kater, ontgoocheld keert hij zich van Wera af. Zijn vader Frans geniet intussen met volle teugen van de nostalgietrip naar Duitsland. Hij duikt in het verleden en herbeleeft zijn grote, romantische jeugdliefde met Wera. Maar aan het eind van de jaren 30 pakken ook boven Letland duistere oorlogswolken samen. De jonge, onbezonnen Frans geraakt steeds meer in de ban van het nazisme. Te zien op NPO 1.

15
januari
2023
(20:30)

Bestseller Boy

Momo heeft eindelijk de inspiratie gevonden voor zijn tweede boek. Zijn nieuwe uitgever Hubert Vlasblom vindt zijn kersverse ideeën maar niks en eist een keiharde crime novel. Brahim, die net uit de gevangenis is ontslagen, helpt Momo aan gangsterideeën maar eist daar iets voor terug… Wie kan Momo nog vertrouwen? Te zien op NPO 3.

15
januari
2023
(11:05)

Ivo op zondag

Ivo Niehe kijkt naar het leven van inspirerende kunstenaars, kiest de juiste muziek voor de zondag en zoekt het antwoord op de vraag: hoe ziet de zevende dag van de week eruit van bekende landgenoten in binnen- en buitenland? Wat is hun ideale zondag? Ook opent hij het rijke archief van de TV Show. Te zien op NPO 1.

14
januari
2023
(21:35)

Ik vertrek

Klusjesman Steven (36) is niet van een uitgestippeld leven. Als hij aan zijn vrouw Loes (33) vraagt of ze een nieuw bestaan in Spanje ziet zitten, hoeft ze niet lang na te denken. Ze zeggen hun baan op, verkopen hun huis en schaffen een oude bestelbus aan die Steven omtovert tot camper. Zonder plan vertrekken ze samen met hun tweeling Riff en Pip (3) naar Spanje. Ze zetten koers richting de Costa Brava, op zoek naar een plek waar ze kunnen wonen en een bedrijf kunnen starten. Steven droomt van een eigen mini-camping, terwijl Loes liever een B&B zou starten. Alles is beter dan een saai en voorspelbaar leven. Te zien op NPO 1.

14
januari
2023
(20:00)

Ghost Host

Nietsvermoedend worden Sor en Kaj van der Voort in het spel van de mysterieuze Ghost Host getrokken. Ze krijgen drie opdrachten die ze op afstand met elkaar moeten uitvoeren. Elke juist uitgevoerde opdracht brengt ze een stap dichter bij het ontrafelen van de geheime locatie en de identiteit van hun geheimzinnige Ghost Host. Lukt het hen binnen de tijd de Ghost Host te ontmaskeren? Te zien op NPO 3.

14
januari
2023
(19:20)

Nikkie's make-up mansion

Het thema is ‘Zijn wie je bent’. We leren de tien kandidaten kennen. Ze doen inspiratie op in een Instagram museum. Terug in de mansion krijgen ze van presentatrice Nikkie de Jager de make-up opdracht: maak een look waarin je persoonlijkheid naar voren komt. Te gast is Robbert Rodenburg. Te zien op NPO Zapp.

14
januari
2023
(10:05)

Zapp Kids Top 20

De Kids Top 20 bestaat 20 jaar! In deze feestelijke uitzending ontvangt Stefania oud-presentatoren Buddy Vedder en Monique Smit. Samen kijken ze terug op 20 jaar Kids Top 20. Te zien op NPO Zapp.

14
januari
2023
(09:30)

Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas

Maak kennis met het magische huishouden van goochelaar Steven en zijn vrouw, manager en assistente Jamie Kazàn. Steven en Jamie vertellen over hun plannen om de Amerikaanse talentscout te overtuigen om hen naar Las Vegas te halen. Steven krijgt een telefoontje wat leidt tot een bijzondere boeking van een goochelshow: een verrassingsoptreden bij YouTubers Rutger en Thomas. Maar of zij daar nou op zitten te wachten... Te zien op NPO Zapp

13
januari
2023
(23:05)

The Split

De familie bereidt zich voor op de uitvaart van James en Rose heeft het heel zwaar. De band tussen Hannah en Nathan raakt ernstig bekoeld wanneer hij haar een nieuwtje vertelt dat verstrekkende gevolgen heeft. De familie is uitgenodigd voor de boekpresentatie van Kate, maar de gemoederen lopen hoog op. Te zien op NPO 2.

11
januari
2023
(21:10)

Nu te Zien!

Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in het Groninger Museum de creaties van de excentrieke Italiaanse modeontwerper Gianni Versace. Kleurrijk, gewaagd en extravagant is de kleding van de maker die 25 jaar geleden werd vermoord. De outfits, accessoires, tekeningen en films van de catwalkshows tonen hoe zijn vooruitstrevende ideeën nog voelbaar zijn in de mode van nu. Te zien op NPO 2.

11
januari
2023
(20:25)

Het beste van... de jaren 90

Verschillende gasten vertellen hun herinneringen aan de jaren 90. De grote trend in deze jaren was de tamagotchi. Iedereen had het pratende ei en zorgde er goed voor. In de bioscoop zaten de zalen vol voor The Bodyguard. De titelsong I Will Always Love You stond wekenlang op nummer 1 in de hitparade. Op zondagavond zaten veel mensen klaar voor Creatief met Kurk, een parodie op Creatief met Karton. En de maaltijd die betaalbaar, en in deze jaren als heerlijk en uitermate hip werd ervaren, was pasta met spinazie en roomkaas. De gasten in de studio herinneren zich hoe zij deze maaltijd meerdere malen in de week aten tijdens hun studententijd. Te zien op NPO 3

10
januari
2023
(20:30)

Opsporing Verzocht

Opsporingsprogramma i.s.m. politie en justitie. Uw tips maken het verschil! Actuele opsporing met Anniko van Santen. Te zien op NPO 2.

9
januari
2023
(21:20)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Karl Stimm taxeert een Visigotische gesp voor mannelijke strijders. De Visigoten waren nomaden en kwamen uiteindelijk in Spanje terecht. Een broche, geïnspireerd op oude juwelen uit India, wordt getaxeerd door Titia Reuser. Door de paradijselijke vormen en kleuren lijkt het een tuintje; groen smaragd als bladeren, de robijnen bol geslepen als besjes. Dit wordt ‘tutti frutti’ genoemd. Expert Robert Aaronson taxeert een Delfts blauwe schotel van Jacob Wemmersz. Hoppesteyn. Hij wordt gezien als dé Rembrandt onder de aardewerkbakkers in Delft in de 17e eeuw. Te zien op NPO 1.

9
januari
2023
(18:20)

De Faker

Op het oog lijkt het een doodgewoon gezin maar er klopt iets niet. Eén van de gezinsleden is namelijk vervangen door iemand anders. Maar wie dat is? Nienke van Dijk leert bij de familie Wubben uit Schaijk van alles over stokpaardrijden! Lukt het haar daarnaast ook nog om de Faker te vinden?! Te zien op NPO Zapp.

8
januari
2023
(21:25)

De stamhouder

Het lot heeft Ellen en Alexander weer samengebracht. Terwijl ze zich voorbereiden op een huwelijk, komt Ellen steeds meer te weten over Alexanders ongelukkige jeugd. Ze overtuigt hem om in Duitsland op zoek te gaan naar zijn lang verloren gewaande moeder. Intussen keert ook Alexanders vader naar Duitsland terug. De dood van zijn oom en mentor uit Riga brengt hem weer in contact met zijn ‘Alte Kameraden’ en dat maakt wilde jeugdherinneringen in hem los. Te zien op NPO 1.

7
januari
2023
(21:40)

Ik vertrek

Bert (44) en Thomas (60) verruilen Zaandam voor een Spaanse berg in niemandsland. Ze willen een paradijs voor naturisten bouwen, want 'alles is toch veel fijner in je blootje?’. Het klussen lijkt van een leien dakje te gaan, totdat Bert drie weken voor de opening van het dak valt. Bert moet op dringend verzoek van de arts het rustig aan doen. Maar dan worden ze getroffen door noodweer en zit de hele buitenboel onder de modder. Bert slaat het doktersadvies in de wind, met alle gevolgen van dien. De mannen zetten alles op alles om de modderpoel om te toveren tot een walhalla voor naakte mensen. Wordt het eindelijk tijd voor ‘vrijheid blijheid'? Te zien op NPO 1.

7
januari
2023
(21:30)

Moltalk

Live vanuit VondelCS bespreken (oud-)kandidaten en andere gasten de afleveringen van Wie is de Mol? en wordt er flink gediscussieerd over opdrachten, complotten en theorieën. Ook worden de tweets en app-statistieken van de kijkers onder de loep genomen en wordt er verder gespeurd naar de Mol. Te zien op NPO 3.

7
januari
2023
(20:30)

Wie is de Mol?

De kandidaten van het 23e seizoen zijn Anke de Jong, Annick Boer, Daniël Verlaan, Froukje de Both, Jurre Geluk, Nabil Aoulad Ayad, Ranomi Kromowidjojo, Sander de Kramer, Sarah Janneh en Soy Kroon. Met opdrachten proberen zij zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Maar één van hen is De Mol, een kandidaat die niet te vertrouwen is. Ongemerkt zal hij de boel saboteren. Wie van de tien kandidaten beschikt over stalen zenuwen en een uitmuntende pokerface? Wie is de Mol? Te zien op NPO 1.

6
januari
2023
(23:05)

The Split

Hannah hoopt op een amicale scheiding met Nathan, maar Nathan gooit roet in het eten. Liv komt thuis en stelt de familie voor aan haar nieuwe vriend Gael en Nina heeft het nog steeds heel gezellig met Tyler. Rose en James twijfelen of ze kinderen willen adopteren, maar dan komt er een bericht dat inslaat als een bom. Te zien op NPO 2.

4
januari
2023
(21:10)

Het grote songfestivalfeest 2022

Registratie van Het grote Songfestivalfeest 2022 met memorabele Eurovisie Songfestival-hits uit de rijke geschiedenis van de beroemdste liedjeswedstrijd ter wereld. Maar liefst vijftien winnaars van het Songfestival staan op het podium. Van Johnny Logan (winnaar 1980 en 1987) tot Loreen (winnaar 2012) en van Herreys (winnaar 1984) tot Conchita Wurst (winnaar 2014). Ook treden er veel Nederlandse artiesten op waaronder Frizzle Sizzle, Stefania, OG3NE, S10 en Duncan Laurence. Tijdens deze avond is er speciale aandacht voor drie Songfestival-acts uit Oekraïne: Jamala (winnaar 2016), Kalush Orchestra (winnaar 2022) en de band Go_A. Te zien op NPO 3.

4
januari
2023
(20:25)

Het beste van... de jaren 90

Verschillende gasten vertellen hun herinneringen aan de jaren 90. Iedereen onder de 15 jaar had een Furby, de tranen vloeiden bij de film Titanic en op het strand werd de speedo gedragen. De jaren 90 waren de hoogtijdagen van de Roxy en de iT, veel van de gasten brachten heel wat uurtjes door in deze Amsterdamse clubs. Zij kijken met veel plezier terug op hun wilde jaren, waarin extravaganza de boventoon voerde. Op zondagavond keken zij naar Jiskefet, zodat ze op maandag mee konden praten over de belevenissen van de ‘lullo’s’ en ‘Debiteuren, crediteuren’. Te zien op NPO 3.

2
januari
2023
(21:20)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Tom Angevaren taxeert twee geheel gouden kandelaren, met een man en een vrouw. Beiden stellen iemand uit de Griekse mythologie voor. Ze werden gebruikt als lichtbron toen er nog geen elektrisch licht was. Expert Martijn Akkerman taxeert een diamanten broche die tussen de borsten gedragen werd. Het bleef daar trillen, wat de aandacht vestigde op de boezem van de dame. Een meneer heeft met zijn metaaldetector gouden munten uit de Romeinse tijd gevonden, die getaxeerd worden door expert Karl Stimm. Een ander voorwerp dat hij vond en waarvan hij denkt dat het een duim voorstelt, blijkt Romeinse erotica: een gestileerde fallus! Te zien op NPO 1.

1
januari
2023
(21:30)

De stamhouder

Den Haag, 1969. De wereldvreemde Alexander wordt halsoverkop verliefd op de hippe, vrijgevochten Ellen. Wanneer zij ontdekt dat Alexanders familie een duister oorlogsverleden verborgen houdt, breekt ze resoluut met hem. Geschokt door Ellens afwijzing zoekt Alexander weer contact met zijn verbitterde vader en probeert te achterhalen wat die tijdens de tweede wereldoorlog als SS-soldaat heeft uitgevoerd. Te zien op NPO 1.

1
januari
2023
(20:30)

Bestseller Boy

Momo worstelt met het schrijven van zijn tweede boek. Sinds zijn neef Brahim is gearresteerd, heeft hij ook geen plek meer om te wonen. Gala regelt een nieuw onderkomen voor Momo: de luxe woonboot van haar vriend Jurriaan. In plaats van huur te betalen, vraagt hij Momo een masterclass te geven “hoe schrijf je een bestseller?”. Wist Momo zelf maar hoe dat moest… Te zien op NPO 3.

1
januari
2023
(18:50)

Ik vertrek

Ray (44) en Margriet (42) leiden een gelukkig bestaan. Toch wil het stel iets anders. Als een statig Frans pand uit 1788 zicht aandient, vinden Ray en Margriet het tijd om hun koffers te pakken. Samen met dochters Victoria (14), Louise (12), Elise (12), Josephine (9) en Isabelle (7) en een krap klusbudget vertrekken ze naar Frankrijk. Het plan is om daar een vervallen chateau om te toveren tot chambres d’hôtes met gites. Maar al gauw komen ze erachter dat het een meerjarenplan wordt. Ray en Margriet gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder de verbouwing en vragen zich af: ‘Doen we hier eigenlijk wel goed aan?’ Te zien op NPO 1.

31
december
2022
(22:00)

Muziekfeest van het jaar 2022

Het grootste spektakel aan het eind van het jaar met muziek van eigen bodem. Van levenslied tot nederpop, van kroeghits tot de mooiste ballads, bijzondere duetten en verrassende optredens. De show is een feest van herkenning voor jong en oud en staat bol van spectaculaire optredens en muzikale verrassingen. Zo zijn onder anderen Jan Smit, Snollebollekes, Rolf Sanchez, Emma Heesters, Mart Hoogkamer, Donnie, Paul de Leeuw, Jeroen van der Boom en Tino Martin te zien. De artiesten spelen met een groot symfonisch orkest onder leiding van Marcel Fisser. Te zien op NPO 1.

31
december
2022
(21:30)

MINDF*CK Oudejaarsspecial 2022

In deze feestelijke special toont illusionist Victor Mids een aantal magische trucs om geld te besparen, kun je zelf meedoen met interactieve experimenten en sluit hij het jaar op onverklaarbare wijze af met Heel Holland Bakt-juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Te zien op NPO 1.

31
december
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in het Tropenmuseum de wereldwijde impact van plastic. In de tentoonstelling is aandacht voor de voors en de tegens; van een jurk van bioplastic die tijdens de tentoonstelling langzaam oplost, tot een kunstwerk gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van de bagage die de Jezidi’s in Irak op de vlucht voor ISIS met zich mee droegen. Te zien op NPO 2.

31
december
2022
(20:25)

Toppers in concert 2022

Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Smit en René Froger vieren op grootse wijze, samen met diverse gastartiesten Toppers in Concert 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Het thema is Happy together 'The flower power edition'. De sfeer, de muziek en de Toppers laten de feestgangers schouder aan schouder staan. Te zien op NPO 3.

31
december
2022
(18:10)

Top 15 Junior Eurovisie Songfestival 2022

Op 11 december werd het Junior Eurovisie Songfestival vanuit Yerevan, Armenië live uitgezonden in heel Europa. Buddy Vedder blikt nog een keer terug op de vijftien beste landen. Te zien op NPO Zapp.

31
december
2022
(12:20)

Sterren NL Top 100 van 2022

De allerbeste Nederlandstalige liedjes van dit jaar komen aan bod. Welke liedjes waren niet weg te denken uit de hitlijst? Ze komen allemaal terug in het jaaroverzicht! Te zien op NPO 1.

31
december
2022
(09:25)

Verboden te lachen

Komiek Steven Kazàn nodigt een BN'er uit met één simpele opdracht: iedereen mag lachen, behalve jij! Een grote groep uitbundige kinderen geniet van talloze grappen die zowel live in de studio als via ingestuurde video’s bekeken worden. In de video’s zijn kijkers te zien, maar ook bekende comedians en vloggers. Met zoveel mogelijk hilariteit maken Steven en de kinderen het de gast dus bijzonder moeilijk. Bij iedere lach verliest de gast een punt. En als er geen punten meer over zijn, wordt de gast onvermijdelijk getrakteerd op een smurrie-douche. Lukt het de gast om niet in de lach te schieten? Te zien op NPO Zapp.

29
december
2022
(17:10)

Portret Lee Towers

Lee Towers (76), de Nederlandse zanger die met zijn op Amerikaanse leest gestoelde gala-concerten een stukje Las Vegas naar Nederland bracht. Daarmee zette hij de toon voor vele artiesten om grote shows voor een breed publiek te maken. Leen Huizer, zoals hij echt heet, werd bekend door hits als You’ll Never Walk Alone, Sweet Caroline en I Can See Clearly Now. In dit portret vertelt Lee zelf over zijn indrukwekkende carrière. Zijn verhaal wordt afgewisseld met unieke beelden uit zijn eigen archief. Ook andere artiesten komen aan het woord over de zanger. Zo vertelt Anita Meyer uitgebreid over het vakmanschap en haar vriendschap met Leen. René Froger roemt het ondernemerschap en Hans van Amerongen, oud promotor van Ahoy, vertelt over de samenwerking bij de Gala of the Year shows. Te zien op NPO 1.

27
december
2022
(21:20)

Splinter uitgenodigd!

Splinter Chabot gaat in gesprek met prominente Nederlanders die op weg zijn naar een bijzonder evenement. Dat kan een jubileum, een première, een gala, een prijsuitreiking of bijvoorbeeld een boekpresentatie zijn. Met de uitnodiging van dit bijzondere evenement op zak, praat Splinter in een vertrouwde omgeving met zijn gast over de spotlights en de struikelmomenten, maar uiteraard ook over de dresscode en het geheim van een goed feestje. Te zien op NPO 1.

26
december
2022
(22:45)

Draadstaal Kerstspecial 2022

Jeroen Van Koningsbrugge en Dennis van de Ven en de bewoners van hun Draadstaal universum blikken in kerstsfeer terug op het bewogen jaar. Onder meer met: Fred en Ria Onderbuik, Joop en Leon van Leons Kipcorner en popprofessor Leo Blokhuis. Te zien op NPO 3.

26
december
2022
(21:10)

Het Kerst Muziekgala 2022

Jonge muzikale talenten treden samen op met bekende artiesten als Edsilia Rombley, Karsu, Kris Kross Amsterdam en OG3NE. In deze spetterende kerstshow verschijnt dit jaar ook weer de Grootste Schoolband van Nederland. Deze schoolband wordt gevormd door verschillende basisschoolklassen uit heel Nederland, aangesloten bij het Jeugd Educatiefonds. Speciale gast is de erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas: Koningin Máxima! Te zien op NPO 1.

26
december
2022
(18:20)

CupCakeCup

De strijd om de Gouden CupCakeCup begint. Britt Dekker is de nieuwe presentator en om haar een beetje thuis te laten voelen, hebben Rémy en Robèrt een leuke opdracht bedacht. De zeven bakduo’s versieren een cupcake met een nieuw paard voor Britt. Te zien op NPO Zapp.

26
december
2022
(18:10)

Nick, Simon & Garfunkel

Registratie van de theatershow ‘Nick & Simon & Garfunkel’ die het Volendamse duo maakte naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het legendarische album Bridge Over Troubled Water van de popmuzikanten Paul Simon en Art Garfunkel. De theatershow wordt afgewisseld met een aantal klassiekers van Nick en Simon, maar ook de minder bekende juweeltjes van de Amerikaanse idolen Simon & Garfunkel komen aan bod. Te zien op NPO 1.

25
december
2022
(21:50)

Volle Zalen: Joost Prinsen 80 jaar

Dit jaar werd hij tachtig jaar, acteur, presentator, schrijver en zanger Joost Prinsen. Thuis in kerstsfeer blikt hij met presentator Cornald Maas terug op zijn leven en carrière. Samen toosten ze op de toekomst. Te zien op NPO 2.

25
december
2022
(20:30)

Bestseller Boy

Hoewel Momo’s boek hoog in de bestsellerlijsten staat, heeft hij nog steeds geen royalties ontvangen. Eerst moeten de drukkosten terugverdiend worden die door zijn schuld zijn ontstaan. Dan ontmoet Momo de succesvolle influencer Gala die net een boek heeft uitgebracht bij de roemruchte uitgever Hubert Vlasblom. Momo wil niks te maken hebben met deze man, die hem eerder heeft afgewezen. Hubert doet hem echter een onverwacht voorstel. Te zien op NPO 3.

24
december
2022
(22:05)

Gedeelde Smart

Een theatershow van de Koningin van het Nederlandse cabaret, Brigitte Kaandorp en de keizerin van het Vaderlandse chanson, Jenny Arean. Twee luidruchtige vrouwen, twee onstuimige levens, twee fortuinlijke carrières. Twee buitengewone stemmen, de één als een orkaan in augustus, de ander als een merel in mei. Twee onverwoestbare comédiennes met een eindeloos oeuvre. Dat wordt lang leve de liedjes, de liefde en de lol. En dat allemaal met een klein orkest. Óók nog eens. Dat is veel, dat is rijk, dat is feest! Te zien op NPO 1.

24
december
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Op kerstavond gaat Marc de Beyer, directeur van het Teylers Museum, op zoek naar de mystiek in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Mystiek laat zien hoe de mens al eeuwenlang de alledaagse werkelijkheid probeert te ontstijgen. Door gebed en meditatie, maar ook door yoga, drank of drugs. Oude religieuze kunst uit de collectie van het museum gaat de dialoog aan met werk van hedendaagse kunstenaars als Rineke Dijkstra en Hans Op de Beeck. Te zien op NPO 2.

23
december
2022
(20:35)

Op zoek naar...

Dit keer wordt er gezocht naar de twee hoofdrolspelers van Grease, Danny en Sandy. Voor het eerst in de geschiedenis worden er niet één maar naar twee hoofdrolspelers gezocht! Frits Sissing opent de deuren voor het nieuwe talent en de strijd barst los om de felbegeerde plek van T-bird en Pink Lady. Wie mogen zich na zeven liveshows Danny en Sandy noemen en de hoofdrol spelen in de musical Grease? Te zien op NPO 1.

4
december
2022
(20:30)

Bestseller Boy

Momo’s boek wordt per ongeluk in een gigantische oplage gedrukt. Zijn uitgever Maaike Hamer is ten einde raad, maar Momo hoopt dat een grootse boeklancering een succes van zijn meesterwerk zal maken. Als Momo’s ouders er tijdens het Offerfeest achter komen dat het boek ook over hen gaat, eisen ze dat hij de uitgave stopzet. Maar kan hij nu nog terug? Te zien op NPO 3.

3
december
2022
(21:10)

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts neemt in Museum Kranenburgh in Bergen het oeuvre van Jeroen Henneman onder de loep. Dit multitalent maakt sinds 1960 sculpturen, installaties, schilderijen en tekeningen. Verwondering, humor en onderzoek typeren zijn werken, die je ook vaak in de openbare ruimte tegenkomt. Te zien op NPO 2.

29
november
2022
(22:05)

Lauren!

Lauren is in Los Angeles en dat is niet alleen het mekka van de filmindustrie, maar ook gang capital van het land. Ze is bij Homeboys Industries, ’s werelds grootste organisatie die gangmembers helpt om uit hun bende te stappen. De meeste mannen en vrouwen hier hebben al een leven van lange gevangenisstraffen achter de rug. Lukt het ze om een nieuwe toekomst op te bouwen? Te zien op NPO 3.

27
november
2022
(20:30)

Bestseller Boy

Momo Zebbi, de 21-jarige held, is bijna klaar met de grote stadsroman waar hij al jaren onafgebroken aan schrijft. Alleen heeft hij nog geen goed einde. Hij gaat zo op in zijn werk, dat hij geen aandacht heeft voor zijn vriendin Evelien. Als het boek eindelijk af is, maakt zijn grote liefde en muze het uit. Momo moet een nieuw einde verzinnen… Te zien op NPO 3.

26
november
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt in het Van Gogh museum de iconische topstukken van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt. Voor zijn monumentale, met bladgoud bewerkte vrouwenportretten en decoratieve landschappen putte hij inspiratie uit het werk van schilders als Vincent van Gogh, Matisse en Monet. Op NPO 2.

23
november
2022
(20:25)

Mart op de Piste

De mannen hebben een optreden in een club bovenaan de berg. Voor het eerst gaan Mart en Robert-Jan in een kabelbaan naar de top. Het angstzweet breekt Mart uit als hij voelt hoe erg de cabine zwengelt. De après-ski kraker wordt gezongen door Roxanne Kwant. Zij maakt samen met de muzikanten een après-ski versie van haar nummer ‘Mayonaise’. Het dak gaat eraf als dit nummer ’s avonds in de plaatselijke après-ski tent gezongen wordt! Op NPO 3.

22
november
2022
(21:40)

Lauren!

Lauren is in Beverly Hills en duikt in de wereld van de nieuwe multi-miljonairs. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen immigranten naar Amerika en de meesten bereiken de American Dream niet. Maar steeds meer Asian American ondernemers lukt het wel, volgens eigen zeggen, omdat ze zich doodwerken en burn-outs niet bestaan. Hoe maakbaar is het leven als je al dat geld bezit? Op NPO 3.

20
november
2022
(21:25)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Emiel Aardewerk taxeert een reisbestek uit de 17e eeuw. Dit werd vroeger gebruikt als iemand ergens anders ging eten. Een grote verrassing aan tafel met expert Paul van Rosmalen. Hij taxeert een roestvrij Stalen bal ‘Sphere-trames’. Deze is voor een paar tientjes aangeschaft bij een metaalhandel, maar blijkt gemaakt door kunstenaar François Morellet. Het was een van zijn meest populaire sculpturen. Expert Martijn Akkerman taxeert een zeldzame aquamarijn hanger uit Brazilië. De steen op de hanger wordt vooral gedragen door de adel en Koninklijke familie. Dit soort juwelen worden niet meer gemaakt omdat het te arbeidsintensief is. Op NPO 2.

20
november
2022
(20:15)

Het gouden uur

Terrorist Faysal heeft zijn oude jeugdvriend politieagent Mardik letterlijk in zijn vizier. Terwijl de waarheid langzaamaan steeds meer boven tafel komt heeft Ilja zijn zinnen gezet op Mardik. Hoe loopt deze gigantische confrontatie en finale af? Op NPO 3.

19
november
2022
(20:30)

Ik vertrek

Jolande van Lith (54) en Barbara de Roo (55) zijn niet alleen een liefdeskoppel, maar ook een kunstenaarsduo met een voorliefde voor installatiekunst. De dames leiden een luxe bestaan en ze vinden het tijd om hun leven drastisch om te gooien. Ze willen een artistieke Bed & Breakfast opzetten in een Frans slaperig gehucht. Al snel ontstaan er twijfels over het hele project; het huis mankeert van alles, Franse werklui komen niet opdagen en de hele dag door muren en deuren schilderen is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Maar de dames zetten door, want een nieuw leven in Frankrijk, dat was immers wat ze wilden. Op NPO 1.

16
november
2022
(22:40)

Close Up: Fotograaf Latif Al Ani - De onzichtbare schoonheid van Irak

De Iraakse fotograaf Latif Al Ani fotografeerde zijn land maar liefst 30 jaar lang, vóórdat meerdere oorlogen zijn vaderland in een slagveld veranderden. De afgelopen jaren reisde hij op 86-jarige leeftijd door Irak, op zoek naar de mensen en plaatsen die hij ooit fotografeerde. Hij deelt zijn foto's van vroeger met de huidige inwoners van het land, die niet kunnen geloven dat hun land er ooit mooi en vredig uitzag. Op NPO 2.

16
november
2022
(20:35)

Nederland onder water

Nederlands meest verborgen natuur. Over verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Dieren met karakter waarin veel parallellen te ontdekken zijn met onze eigen wereld. Op NPO 1.

16
november
2022
(20:25)

Mart op de Piste

De après-ski kraker wordt gezongen door Mart Hoogkamer zelf. Aangezien het zijn verjaardag is, maakt hij samen met de muzikanten een reggaeton-versie van zijn grote hit ‘Zwemmen in Bacardi Lemon’. Voor de verjaardag van Mart hebben de gasten een grote verrassing geregeld: de broer van Mart komt langs. Als broer Luciano binnen komt, barst Mart in tranen uit. Als later op de dag ook nog eens zijn vriendin Jennifer het appartement binnenkomt, is het feest compleet. Op NPO 3.

15
november
2022
(21:45)

Lauren!

Lauren is in Californië en logeert een week bij een polygame familie van dertien mensen; een community op zich. De vader des huizes Jermaine is getrouwd met drie vrouwen, zijn zogenaamde sisterwives. Ze wonen samen met hun negen kinderen in één huis. Jermaines libido is groot genoeg voor nog een extra vrouw. Nummer vier wordt dus binnenkort verwacht, maar is dat voor de andere vrouwen niet net één vrouw teveel? Op NPO 3.

15
november
2022
(21:10)

Nu te Zien!

Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bespreekt, omdat Nu te Zien! 5 jaar bestaat, eenmalig een tentoonstelling in haar eigen museum. Daar geeft Panorama Amsterdam een blik op de stad in al haar facetten. Van de oudste stadsplattegrond uit 1538 tot vrouwenemancipatie en Ajax - bijna vijf eeuwen Amsterdam gevat in 1 collectietentoonstelling. Op NPO 2.

15
november
2022
(20:30)

Volle Zalen

Cornald Maas ontmoet Peter Pannekoek. Pannekoek nodigt de presentator uit in comedyclub Toomler; daar waar zijn eerste optredens plaatsvonden, memoreert hij aan zijn auditie. Cornald volgt de populaire cabaretier verder achter de schermen van zijn nieuwe cabaretvoorstelling ‘DNA’ en keert met hem terug naar Hilversum, de stad waar hij al op jonge leeftijd werd geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Op NPO 2.

13
november
2022
(20:15)

Het gouden uur

Het winkelcentrum is nog in de greep van Faysal zijn terroristen. Het winkelende publiek en winkeliers wringen zich in allerlei bochten om te kunnen ontsnappen. Michelle wordt door Ilja dusdanig heftig ondervraagd dat Joelle niets anders rest dan in te grijpen. Mardik zoekt Reza zijn grenzen op. Alles om in contact te komen met Faysal. Te zien op NPO 3.

12
november
2022
(21:20)

Volle Zalen

Nu te Zien! bestaat 5 jaar en daarom vertelt directeur van het Centraal Museum in Utrecht Bart Rutten eenmalig iets over een tentoonstelling in zijn eigen museum. Daar treffen in Double Act schilderijen van zeventiende eeuwse meesters en hedendaagse videokunst elkaar. Een heftige film van Marina Abramovic naast de beroemde koppelaarster geschilderd door Gerard van Honthorst en de video van Steve McQueen gaat de relatie aan met geschilderd paard van Roelant Saverij. Te zien op NPO 2.

8
november
2022
(22:55)

Lauren!

Lauren reist door Californië en verblijft bij de wietnonnen. Op het eerste gezicht zijn het echte nonnen met hun traditionele kleding en rituelen, maar dat zijn ze verre van. Ze geloven niet zozeer in God, maar in de helende kracht van wiet. Ze wonen samen met acht zusters op een boerderij en verbouwen daar marihuana voor hun cannabisbedrijf, met een miljoen dollar omzet. Te zien op NPO 3.

8
november
2022
(20:25)

Volle Zalen

Al zeven seizoenen maakt Cornald Maas intieme, ontroerende en persoonlijke portretten van theaterpersoonlijkheden. In deze aflevering theaterpersoonlijkheid Adelheid Roosen. Met haar theatervoorstellingen geeft ze een stem aan hen die zelden worden gehoord. Zoals in haar zogeheten ‘wijksafari's’ - locatietheater waarbij de bewoners zelf een rol spelen in de voorstelling. Ze vonden al plaats in de Amsterdamse Bijlmer, in de wijk Utrecht Overvecht en in Mexico. Nu gaat Roosen ervoor naar Tanger, Marokko en Volle Zalen reist met haar mee. Ook bezoekt Maas met haar de nonnenschool waar ze op jonge leeftijd geen enkele vrijheid ervoer. Te zien op NPO 2.

6
november
2022
(20:15)

Het gouden uur

Een winkelcentrum wordt gegijzeld door de terreur van Faysal zijn mannen. Mardik, nog steeds op de vlucht voor zijn eigen collega’s, gaat met hulp van Malik Fardin op zoek naar Reza om in contact te komen met Faysal. Een trouwfeest wordt op woeste wijze verstoord. Linda wordt op de proef gesteld in de meldkamer als blijkt dat een dierbare zich onder de gijzelaars bevindt. Te zien op NPO 3.

5
november
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bezoekt in het kader van het 5-jarig jubileum van Nu te Zien! eenmalig haar eigen museum. Daar zijn de geabstraheerde en kleurige doeken van landschapsschilder Wim Oepts (1904-1988) te zien. Hij vond zijn inspiratie in het zonovergoten Zuid-Frankrijk. Te zien op NPO 2.

3
november
2022
(22:40)

Close Up: Fashion reimagined

De Britse modeontwerpster Amy Powney reisde met haar zakelijk partner de afgelopen jaren onder meer de catwalks van London Fashion week, de grootste textielbeurs ter wereld in Frankrijk, schapenfarms in Zuid-Amerika en een wolweverij in Oostenrijk. Haar missie: de eerste volledig duurzame mode-collectie op de markt brengen. Haar zoektocht is helemaal in lijn met de jeugd die ze met ouders doorbracht in een zelfvoorzienende gemeenschap. Te zien op NPO 2.

2
november
2022
(21:30)

Klimaatweek: De wereld van morgen

Nick Schilder, Hila Noorzai en Karsu gaan langs bij Nederlandse bedrijven en belichten technische uitvindingen met een positieve impact op mens en milieu. Zelfhelend beton, slimme gebouwen en het vroegtijdig opsporen van ziekten door een elektronische neus: het komt allemaal voorbij. In het programma wordt De Nederlandse Innovatie Prijs 2022 uitgereikt. Te zien op NPO 1.

2
november
2022
(20:25)

Mart op de Piste

Mart krijgt samen met zijn beste vriend Randy vandaag zijn eerste ski-les. Aangezien Mart geen Frans of Engels praat is de communicatie met de docent behoorlijk ingewikkeld. Jody Bernal en Roxanne Kwant komen aan in Val Thorens. Jody neemt het zingen van de après-ski kraker voor zijn rekening. Hij maakt samen met de muzikanten een nieuwe versie van ‘Suavamente’. Het publiek reageert enthousiast als hij ’s avonds het nummer uitprobeert tijdens een optreden in de plaatselijke après-ski tent. Te zien op NPO 3.

1
november
2022
(20:25)

Volle Zalen

Al zeven seizoenen maakt Cornald Maas intieme, ontroerende en persoonlijke portretten van theaterpersoonlijkheden. In deze aflevering zangeres Frédérique Spigt. Zij ontvangt Cornald Maas in haar huis in Rotterdam, waar ze vertelt over haar moeder die leed aan een oorlogstrauma. Welke invloed had dat op Frédérique? Sinds corona haar intrede deed is de zangeres met succes een tweede carrière begonnen, die van schilder. De verkoop van schilderijen vormt een welkome extra inkomstenbron, want "soms was het met alleen muziek toch sappelen." Spigt gaat dit najaar samen met actrice Annet Malherbe op tournee met liedjes van Elvis Presley. Te zien op NPO 2.

30
oktober
2022
(20:15)

Het gouden uur

Michelle helpt haar man Mardik met vluchten en vertrekt zij zelf met hun dochter Pip richting haar ouderlijk huis. Zou conciërge Malik Fardin weten waar Mardik zijn oude vriend Faysal kan vinden? Intussen vormen de hulpdiensten op de markt een georganiseerde chaos maar is het daar wel veilig? Te zien op NPO 3.

29
oktober
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Omdat Nu te Zien! 5 jaar bestaat, bespreekt directeur Suzanne Swarts eenmalig een tentoonstelling in haar eigen Museum Voorlinden. Daar is een groot overzicht te zien van de Italiaanse arte-povera kunstenaar Giuseppe Penone. Hij haalt zijn materialen zoals bomen, marmer en aardappelen rechtstreeks uit de natuur. Zijn sculpturen, installaties en foto’s benadrukken dan ook de onlosmakelijke band tussen mens en natuur. Te zien op NPO 2.

29
oktober
2022
(00:40)

A Capella in D mineur

Op een warme zomeravond worstelen vier ouders met hun ouderschap, wanneer ze de onbezonnen vraag van hun verliefde kinderen samen moeten beantwoorden: mogen ze met seks beginnen? Te zien op NPO 3.

28
oktober
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

Nadat het team in de val van Arjan Visser is getrapt, lijkt het zeker dat er een verrader in hun midden is. Hein Berg heeft een idee wie dat moet zijn, en zet op zijn beurt een val op. Koshi en Harm zijn op zoek naar Arjan om hun geld terug te krijgen en kruisen zo het pad van het team dat een uiterste poging doet om Arjan te pakken te krijgen. Hij is de centrale man die alles aanstuurt. Als hij ten val komt, valt zijn organisatie. Te zien op NPO 1.

27
oktober
2022
(21:30)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Frits Wester en Sosha Duysker. Te zien op NPO 1.

26
oktober
2022
(23:30)

Close Up: Pedro Almodóvar & Antonio Banderas - Een regisseur en zijn muze

Pedro Almodovar was al een fenomeen in de Madrileense theater- en filmwereld van de jaren 80, toen Antonio Banderas er als jonge acteur zijn entree maakte. Banderas ontpopte zich tot de favoriet en het alter-ego van Almodovar en samen maakten ze een aantal prachtige films. Na een onderbreking van bijna 20 jaar werken de twee - beiden ouder en wijzer geworden - sinds enkele jaren weer samen. Te zien op NPO 2.

26
oktober
2022
(20:25)

Mart op de Piste

De groep komt aan in Val Thorens, waar ze gelijk hun appartement bekijken. De eerste stappen op wintersport zijn onwennig, maar bevallen prima. Mart blijkt een onverwacht ski-talent te hebben en doet het voor een eerste keer helemaal niet slecht. De après-ski kraker wordt gezongen door Shirma Rouse. Zij maakt samen met de muzikanten een nieuwe versie van het bekende nummer ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’. Te zien op NPO 3.

25
oktober
2022
(20:25)

Volle Zalen

Al zeven seizoenen maakt Cornald Maas intieme, ontroerende en persoonlijke portretten van theaterpersoonlijkheden. In deze aflevering Tania Kross. Zij woonde vele jaren in Nederland, maar is inmiddels met echtgenoot en kinderen teruggekeerd naar Curaçao, waar ze samen met haar ouders een huis bewoont. Cornald Maas reisde naar het Caribische eiland waar Kross werkt aan een theaterconcert. Hoe zijn haar persoonlijk leven én de bewogen geschiedenis van het eiland aan elkaar verbonden? Kross onthult aan Maas met welke missie ze is teruggekeerd naar het eiland. Te zien op NPO 2.

23
oktober
2022
(20:15)

Het gouden uur

Politieagenten Mardik en Shannon worden ’s nachts opgeroepen voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station. De volgende dag moet Mardik zich melden op het bureau voor een onderzoek van de AIVD rechercheur Joëlle. Heeft hij nog contact met mensen van vroeger? Het AIVD-onderzoek heeft invloed op de keuzes van Mardik en zijn gezin wat het AIVD onderzoek alleen maar aanscherpt. Er komt een schokkende melding binnen bij de meldkamer van de Amsterdamse politie over een bus op een marktplein. Als Mardik een vermoeden heeft over de betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal gaat Shannon mee op onderzoek uit. Te zien op NPO 3.

22
oktober
2022
(00:35)

Swans reflecting elephants

Een film over het vervreemd zijn van het eigen spiegelbeeld. Als regisseur Niek Silvan in de spiegel kijkt, ziet hij iemand die er zo monsterlijk uitziet dat het haast onmenselijk is. Zoekende naar een oplossing, drijven er pijnlijke antwoorden uit zijn jeugd naar boven. Te zien op NPO 3.

21
oktober
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

Arjan Visser is bezig met een grote coke-import, maar zijn financiële tegoeden zijn bevroren na de dood van notaris Zeilstra. Hij is gedwongen om de hulp in te roepen van Koshi. Zij heeft de cash die hij nodig heeft. Hein Bert krijgt lucht van de deal van Arjan. Het is de kans om te bewijzen dat hij persoonlijk zijn criminele zaken aanstuurt. Als het Hajo lukt om Arjans telefoonsysteem te kraken, ziet hij zijn kans. Te zien op NPO 1.

20
oktober
2022
(21:30)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Wilson Boldewijn en Sticks. Te zien op NPO 1.

19
oktober
2022
(22:40)

Close Up: James Morrison - In het oog van de storm

Het werk van de Schotse landschapsschilder James Morrison hangt in de huizen van Harry Potter auteur JK Rowling en van de Britse koninklijke familie, maar is ook wereldwijd te vinden in musea en privécollecties. Morrison is helemaal in zijn element wanneer hij schildert in de buitenlucht temidden van de ruige Schotse natuur. In zijn laatste jaren krijgt hij te maken met een grote uitdaging, want het zicht van zijn ogen neemt dramatisch af. Te zien op NPO 2.

18
oktober
2022
(21:15)

Nu te Zien!

In het kader van het 5-jarige jubileum van Nu te Zien! bezoekt Marc de Beyer, directeur van het Teylers museum, eenmalig een tentoonstelling in zijn eigen museum. Daar vertelt hij over de eigenzinnige ideeën van de wereldberoemde Britse kunstenaar David Hockney. Die onderzocht het werk van oude meesters op het gebruik van perspectief in optische hulpmiddelen zoals lenzen en spiegels. En hij past die oude methodes op een bijzondere manier toe in zijn eigen schilderijen, iPad tekeningen en fotocollages. Te zien op NPO 2.

18
oktober
2022
(20:30)

Volle Zalen

Al zeven seizoenen maakt Cornald Maas intieme, ontroerende en persoonlijke portretten van theaterpersoonlijkheden. In deze aflevering Gijs Scholten van Aschat. Hem wacht een druk theaterseizoen met diverse nieuwe producties en reprises van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Cornald Maas ontmoet de gelouterd acteur in Tiel waar hij opgroeide en de kiem werd gelegd voor zijn acteurschap. Van Aschat koestert een grote liefde voor Shakespeare en klassiek toneel. Hij vertelt waarom hij zich nu - na vele jaren op de planken - "vrij in acteren" voelt. Scholten van Aschat heeft naast acteren overigens nóg een grote liefde: die voor Ajax. Te zien op NPO 2.

14
oktober
2022
(21:10)

CRIMEDOCS: Social Media Murders: The Murder of Alex Rodda

De 15-jarige Alex Rodda laat zijn vrienden weten dat zijn nieuwe vlam, de 18-jarige Matthew Mason, hem wil ontmoeten. Wat zes weken eerder als een flirt op social media begon, eindigt in een drama. Voor het eerst spreken de familie en de beste vrienden van Alex over de gebeurtenissen die leidden tot de nacht waarin Matthew met de jonge Alex in een afgelegen bos afsprak en hem vermoordde. Te zien op NPO 3.

14
oktober
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

Het lichaam van een jonge au pair wordt aangetroffen op een homo-ontmoetingsplaats. Zowel de bemiddelde Rotterdamse familie voor wie hij werkte als het bemiddelingsbureau dat hem naar Europa heeft gehaald, hadden geen idee van zijn geaardheid. Koshi en Harm hebben het gedurfde plan opgevat om een grote cokedealer van zijn criminele winsten te beroven. Notaris Zeilstra wil aan de wraak van de familie Visser ontsnappen door kroongetuige te worden. Te zien op NPO 1.

13
oktober
2022
(21:35)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn S10 en Lilian Marijnissen. Te zien op NPO 1.

13
oktober
2022
(20:35)

Kamp Van Koningsbrugge special edition

Jeroen van Koningsbrugge staat nu voor de uitdaging om tien bekende burgers te vinden die de zware training van de commando’s aandurven. De bekende burgers worden onder de vakkundige leiding van het inmiddels welbekende commando-duo, Ray en Dai, aan deze extreme opleiding onderworpen. Ook deze cursisten worden zowel fysiek als mentaal flink uitgedaagd door een special-forces eenheid. Jeroen zorgt voor de mentale ondersteuning tijdens de training. Wie van de bekende burgers lukt het om het einde te halen van deze beproeving? Te zien op NPO 1.

12
oktober
2022
(22:40)

Close Up: A World to Shape

Jonge ontwerpers Dave Hakkens en Nienke Hoogvliet ontwerpen voor de wereld van morgen en hechten enorme waarde aan duurzaamheid. Daar waar Dave het zoekt in nieuwe duurzame technologie en woonvormen, richt Nienke zich geheel en al op oogstrelend design in duurzame materialen als vissenleer en zeewier. Te zien op NPO 2.

11
oktober
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Hij is een van de meest raadselachtige schilders van de twintigste eeuw en wordt ook wel de ‘Amsterdamse Jeroen Bosch’ genoemd: Melle Oldeboerrigter. Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in Museum Van Bommel van Dam de vervreemdende taferelen van deze surrealistische fijnschilder. Te zien op NPO 2.

11
oktober
2022
(20:30)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Als Frida in 1939 uit Parijs terugkomt in Mexico staat de Tweede Wereldoorlog op uitbreken en is het ook onrustig in Mexico. De liefde tussen Diego en Frida lijkt compleet verdwenen. Frida valt in een diepe depressie. Ze knipt haar haren weer kort, heeft lichamelijke klachten en drinkt teveel. Als Trotski in 1940 wordt vermoord wordt Frida opgepakt als verdachte… Diego die al gevlucht was, haalt haar naar San Francisco waar ze opnieuw trouwen. Hierna breekt een nieuwe periode aan. Uit liefde voor Mexico beginnen ze samen aan een groot project… Te zien op NPO 2.

7
oktober
2022
(21:10)

CRIMEDOCS: How CRIMEDOCS: How to hire a hitmanto hire a hitman

Huurmoordenaars op het dark web kunnen oplichters zijn, en wie zijn de opdrachtgevers? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Het zijn gewone mensen die vrienden, partners of collega’s dood willen. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in deze aflevering in de zaken van Asmita uit Australië en Eric uit de Verenigde Staten. Beiden staan op een dodenlijst. Asmita heeft geen idee wie haar dood wenst, Eric denkt het wel te weten. Te zien op NPO 3.

7
oktober
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

De strijd tussen twee gewelddadige buurtbendes, de Park Mob en de Streetsoldiers, leidt tot de verdwijning van een veelbelovende MMA-vechter. Zijn vriendin, die klem zit tussen beide groepen, is de enige die met Dries en diens nieuwe partner Carolien durft te praten. Notaris Zeilstra lijkt een facilitator van de criminele familie Visser te zijn, maar zijn positie beschermt hem voorlopig tegen een grondig onderzoek. Totdat Carolien ontdekt dat hij de criminele winsten van de familie Visser afroomt. Te zien op NPO 1.

6
oktober
2022
(20:35)

Gouden Televizier-Ring Gala

Live-uitzending vanuit Carré van hét televisiegala van het jaar, waar de kijker de jury vormt. Het beste televisieprogramma wordt live gekozen en wint de enige echte Gouden Televizier-Ring. Te zien op NPO 1.

1
oktober
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

Na het overlijden van Hans, pakken Marja, Ada, Wim en Renzo de draad voorzichtig weer op. Ze gaan verder in Hans’ voetsporen, en zijn vastbesloten hun gezamenlijke droom af te bouwen. Ook op Bonaire maken ze de balans op. Dat waar ze 2,5 jaar aan begonnen zijn, is nog maar weinig van terecht gekomen. Wat overblijft is hun eindeloze optimisme. Te zien op NPO 1.

1
oktober
2022
(09:05)

Jill

Jill heeft een logeetje: de kat Snoetje. Die gaat ze extra verwennen, want het is dierendag. Ze laat jou zien hoe je een super leuk etui maakt in de vorm van een kat. In de keuken is Roemjana (12) te gast. Met Jill bakt ze viskoekjes voor haar poezen. Maar de koekjes kun je zelf ook eten! En Jill laat zien hoe je een kat tekent. Ondertussen heeft Priscill een date met een zeeman waar iets rampzaligs gebeurt. Te zien op NPO Zapp.

30
september
2022
(22:15)

Historisch bewijs

Het zwaard van vrijheidsstrijder Grutte Pier is een van de bekendste stukken van het Fries Museum en zou van de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier zijn geweest. De experts duiken in een oer-Hollands verhaal over een onbekendere periode uit de geschiedenis van Nederland. De experts onderzoeken met c14-datering de leeftijd van het houten handvat en in Engeland onderzoeken ze het ijzer, bovendien halen ze er een martial arts expert bij. Te zien op NPO 2.

30
september
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

De moord op twee jonge vrouwen leidt naar een dumping van drugsafval, tot grote tevredenheid van de bewoner van een privé-eiland in het natuurgebied waar de dumping plaatsvindt. In het team dat de familie Visser onderzoekt, ontstaat tweespalt. Paul Beijerland wil de corrupte contacten van de familie in het bestuursapparaat aanpakken, Hein wil bewijs tegen de criminele hoofdrolspelers verzamelen. Te zien op NPO 1.

29
september
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Deze aflevering zijn de duetten te zien. Te zien op NPO 1.

27
september
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Een keer per twee jaar staat de hele stad Breda in het teken van foto’s. Dit jaar staat het fotofestival in het teken van hoop en verandering. Ruim 60 fotografen doen met hun werk voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt de foto’s - van Magnum fotograaf Newsha Tavakolian tot die van rijzend internationaal en Nederlands talent - verspreid over bijzondere locaties in de stad. Te zien op NPO 2.

27
september
2022
(20:25)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Frida en Diego betrekken hun nieuwe villa in Mexico-City, waarin ze beiden een eigen huis hebben. Diego kwetst Frida zo diep dat ze vertrekt. Ze knipt haar lange haren af en gaat zichzelf kleden als man. Ze heeft veel relaties met vrouwen en mannen, waaronder de gevluchte Russische leider Trotski. Maar in haar werk zien we de pijn van de scheiding. Ze wordt ontdekt en krijgt een succesvolle solotentoonstelling in New York. In die euforie beleeft ze een wilde nacht in het beroemde huis ‘Fallingwater’ van Frank Lloyd Wright. Te zien op NPO 2.

26
september
2022
(20:25)

Hunted

Kun je zomaar verdwijnen? In ‘Hunted’ slaan gewone burgers op de vlucht om uit handen te blijven van een voor het programma samengestelde opsporingsdienst. Dit team bestaande uit voormalig (top) rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders zet alles op alles om ze te vinden, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft. Te zien op NPO 3.

26
september
2022
(18:30)

De Faker

Op het oog lijkt het een doodgewoon gezin maar er klopt iets niet. Eén van de gezinsleden is namelijk vervangen door iemand anders. Maar wie dat is? Team groen, bestaande uit Tim Senders, Simon de Wit en Nienke van Dijk, neemt het op tegen team paars met Rani (Shannon Hilversum), Jaimie Kazan en Kaj van der Voort en ze proberen er achter te komen welk gezinslid de faker is. Te zien op NPO Zapp.

25
september
2022
(11:05)

Ivo op zondag

Ivo Niehe kijkt naar het leven van inspirerende kunstenaars, kiest de juiste muziek voor de zondag en zoekt het antwoord op de vraag: hoe ziet de zevende dag van de week eruit van bekende landgenoten in binnen- en buitenland? Wat is hun ideale zondag? Ook opent hij het rijke archief van de TV Show. Te zien op NPO 1.

24
september
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

Op Bonaire is het feest als Jan emigreert naar het eiland. Zijn vriendin Fabienne blijft in Nederland achter. Ze noemen het een ultieme relatietest. Hans en Marja emigreren eindelijk definitief naar Friuli. Als Hans ten val komt, krijgt het gezelschap een enorme klap te verwerken. Te zien op NPO 1.

24
september
2022
(19:20)

Junior Songfestival Nationale Finale 2022

Het is tijd voor de nationale finale van het Junior Songfestival 2022! Live vanuit Ahoy Rotterdam strijden vier acts om de winst. Wordt het HIGH5, Infinity, Luna of Mixed Up die er met de winst vandoor gaat en Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Armenië? Te zien op NPO Zapp

23
september
2022
(22:20)

Historisch bewijs

Judith van Dorth is een van de weinige vrouwen die in Nederland ter dood veroordeeld is. Dat gebeurde aan het einde van de 18e eeuw omdat ze openlijk koningsgezind was tijdens de Bataafse Republiek. De blinddoek die bij haar executie werd gebruikt zou onderdeel zijn van de collectie van het Rijksmuseum. Maar klopt dat ook echt? Met behulp van een forensisch archeoloog, materiaal- en dradenonderzoek en bronnenonderzoek probeert het team de waarheid rond de doek te achterhalen. Te zien op NPO 2.

23
september
2022
(20:30)

Flikken Rotterdam

Een rechter die op het punt staat een corrupte ambtenaar te veroordelen, wordt gechanteerd met een dubieuze sekstape van haar dochter. Koshi heeft op weergaloze wijze de schuld van het stelen van de coke op haar schurkachtige baas weten te schuiven en mag als beloning zijn positie in een bedrijf van de familie Visser innemen. Te zien op NPO 1.

22
september
2022
(21:35)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Lisa Loeb en Rayen Panday. Te zien op NPO 1.

22
september
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Deze aflevering wordt Ferdi Bolland in de spotlights gezet. Te zien op NPO 1. 

20
september
2022
(21:15)

Nu te Zien!

De lust om te reizen, te dwalen en te ontdekken - dat hadden de Nederlandse kunstenaars in de negentiende eeuw. Wanderlust. Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in het Dordrechts Museum reislandschappen van bekende en minder bekende schilderende avonturiers. Te zien op NPO 2.

20
september
2022
(20:30)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Frida voelt zich verloren in Detroit. Als ze opnieuw zwanger raakt, raakt ze in paniek en slaat haar droom om in een nachtmerrie. Ze krijgt een miskraam en Frida en Diego raken steeds verder van elkaar verwijderd. Terwijl Diego de arbeiders in fabrieken verheerlijkt in collosale muurschilderingen toont Frida haar pijn in kleine persoonlijke werken. Als haar moeder dan ook nog sterft, schildert ze haar eigen wedergeboorte, alsof ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. In een interview zegt ze: ‘Ik ben de grote Artiest, Diego moet oppassen!’ Te zien op NPO 2.

17
september
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

In Friuli is er nog altijd veel onduidelijk over de aankoop van het pand. Door de coronacrisis heeft niet alleen het werk maar ook de bezwaarperiode stilgelegen. De reparatie van het kapotte dak, moet dus nog even wachten. Het gezelschap zet de schouders eronder en besluit gezamenlijk te gaan klussen. Op Bonaire raakt het geld van Rinse en Francine op waardoor Oscar en Vanessa de bouw niet kunnen voortzetten. Hun relatie raakt hierdoor ernstig bekoeld. Zoon Jan neemt een drastisch besluit om de toekomst op Bonaire veilig te stellen. Te zien op NPO 1.

17
september
2022
(16:50)

Junior Songfestival presents: finalisten 2022

De finale van het Junior Songfestival staat voor de deur! Maar wie zijn de finalisten? Presentatoren Stefania & Matheu stellen ze aan je voor. Ze laten je de liedjes van de vier acts horen, blikken terug op de audities en nemen een kijkje achter de schermen bij de videoclip opnames. Te zien op NPO Zapp.

17
september
2022
(09:00)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé gaat direct na iedere aflevering van Krabbé zoekt Kahlo, samen met regisseur Richard den Dulk, dieper in op opvallende momenten tijdens de opnames. In zijn atelier bespreken zij het bijzondere werk en leven van Frida Kahlo en anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden. Te zien op NPO 2.

16
september
2022
(22:15)

Historisch Bewijs

In het Rijksmuseum in Amsterdam en in een Noors museum zouden stukjes liggen van de vlag van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 een doorgang naar het oosten probeerde te vinden. Maar is dit echt zo en horen de stukjes bij elkaar? Het team vertrekt naar Tromso, duikt daar in het krantenarchief, doen kleurstofonderzoek op de stukjes stof en met kunstmatige intelligentie proberen ze de vlagdelen weer in elkaar te puzzelen. Te zien op NPO 2.

16
september
2022
(21:05)

CRIMEDOCS: Catching a Killer – a Diary from the Grave

In 2015 wordt de gepensioneerde leraar Peter Farquhar dood aangetroffen in zijn huis in een klein Engels dorp. Zijn dood is onverwacht, maar er is geen reden voor de politie om aan te nemen dat het gaat om een misdrijf. Als zijn buurvouw Ann Moore-Martin anderhalf jaar later onder verdachte omstandigheden sterft, heropent de politie het onderzoek. Al snel blijkt dat zowel Peter als Ann een innige vriendschap hadden met de twintiger Ben Field. Het onderzoek ontwikkelt zich voor de camera en dagboekfragmenten geven Peter een stem vanuit het graf. Langzaam maar zeker ontdekt de politie een bijna ongelooflijk verhaal over liefde en verraad. Te zien op NPO 3.

16
september
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

De vondst van een wapen zending in een doos die volgens het opschrift koffie bevat, leidt naar een hippe koffiebranderij die innige banden met Zuid Amerika blijkt te hebben. Het onderzoek naar de criminele familie Visser verloopt stroef. De familie lijkt te weten dat ze onder het vergrootglas liggen. Koshi wordt hardhandig geconfronteerd met Arjan Visser, de absolute baas van de familie. Hij maakt aanspraak op de coke die zij heeft gestolen. Te zien op NPO 1.

16
september
2022
(15:20)

Nederlandstalige Top 1000: Stemweek

Sterren NL Radio gaat op zoek naar de 1000 beste Nederlandstalige liedjes voor in de Nederlandstalige Top 1000. Jan Paparazzi en Emilie Sleven behandelen grote hits uit het verleden aan de hand van clips en archiefmateriaal en moedigen de kijker aan om te stemmen op de lijst. Ook komen meerdere BN’ers aan het woord en vertellen ze over hun favoriete Nederlandstalige hit. Te zien op NPO 1.

15
september
2022
(21:35)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Gregory Sedoc en Lisa Ostermann. Te zien op NPO 1.

15
september
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Deze aflevering wordt Sarita Lorena in de spotlights gezet. Te zien op NPO 1.

14
september
2022
(22:40)

Close Up: Natasja Kensmil - You want it Darker ?

Kunstenares Natasja Kensmil won in november 2021 een van de grootste kunstprijzen van Nederland, de Johannes Vermeerprijs. Belangrijk thema in het werk van Kensmil zijn de duistere kanten van het Nederlandse koloniale verleden. De kunstenares gelooft niet in wegkijken. Regisseur Lisa Boerstra volgde Kensmil de afgelopen jaren, terwijl haar carrière een hoge vlucht neemt. Te zien op NPO 2.

13
september
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in de Rotterdamse Kunsthal werk van ruim honderd vrouwen die bepalend zijn op het gebied van design. Van een biologisch afbreekbare stoel van vlas tot keramiek, juwelen, mode en een zelden getoond tapijt van het eerste vrouwelijke afdelingshoofd van het Bauhaus. Te zien op NPO 2.

13
september
2022
(20:30)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Als vrouw van de beroemde schilder Diego Rivera verhuist Frida in 1930 met hem mee naar San Francisco, waar de crisis heeft toegeslagen. Als Diego daar openlijk een affaire begint met zijn model vindt Frida steun bij de later beroemd geworden fotografe Dorothea Lange. Ze blijken veel gemeen te hebben. Frida vindt troost in het kleurrijke Chinatown en laat zich inspireren door een bijzonder graf. In een meesterwerk wat ze daarop maakt, laat ze voor het eerst een hele eigen stijl zien. Te zien op NPO 2.

10
september
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

In Italië nemen de vrienden, ondanks de onzekere situatie, het risico om alvast te investeren in hun pand met potentie. Als COVID heel de wereld in zijn greep krijgt, komt de verbouwing stil te liggen en keert het gezelschap terug naar Nederland. Op Bonaire hebben Rinse en Francine hun intrek genomen in een container. De bouw gaat gestaag verder maar het einde van het geld is in zicht. Wanneer de lening maar niet wordt goedgekeurd, moeten Rinse en Francine een drastisch besluit nemen. Te zien op NPO 1.

9
september
2022
(22:15)

Concertgebouworkest in het park

Dit jaar wordt de seizoensopening van het Concertgebouworkest gevierd vanuit het Westerpark in Amsterdam. Met een gevarieerd programma onder leiding van Alain Altinoglu met klarinettist Martin Frost en pianist Víkingur Ólafsson. Presentatie is in handen van Maria Fiselier. Te zien op NPO 2.

9
september
2022
(21:20)

CRIMEDOCS: Hunting the Essex Lorry Killers

Op 23 oktober 2019 belt chauffeur Maurice Robinson de hulpdiensten vanaf een industrieterrein in Essex met de mededeling dat hij tientallen levenloze lichamen heeft aangetroffen in zijn vrachtwagen. Het blijkt te gaan om 39 Vietnamese mannen, vrouwen en kinderen die door verstikking om het leven zijn gekomen. Rechercheurs vertellen hoe het bewijsmateriaal hen uiteindelijk leidt naar een ogenschijnlijk onschuldig transportbedrijf in Noord-Ierland. Interviews met nabestaanden in Vietnam schetsen een aangrijpend beeld van de slachtoffers, die hoopten op een beter leven maar in de handen vielen van meedogenloze mensensmokkelaars. Te zien op NPO 3.

9
september
2022
(20:35)

Flikken Rotterdam

De strijd van milieuactivisten tegen een Nederlands databedrijf leidt tot moord en doodslag, tot het onderzoek een verrassende wending neemt. Koshi en Harm komen steeds meer in de problemen vanwege de honderd kilo coke die ze hebben meegenomen en Harm pleit ervoor om het spul zo snel mogelijk terug te geven. De vraag is alleen aan wie. Te zien op NPO 1.

8
september
2022
(21:35)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Britt Dekker en Fresia Cousiño Arias. Te zien op NPO 1.

8
september
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Deze aflevering wordt Jaap Reesema in de spotlights gezet. Te zien op NPO 1.

6
september
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks reist in Gouda terug in de tijd. Naar de zestiende eeuw. Want in Museum Gouda en de daarnaast gelegen Sint Janskerk zijn kunstschatten uit die tijd te zien. Van levensgrote ontwerptekeningen voor de glas-in-loodramen tot altaarstukken - op miraculeuze wijze tijdens de Beeldenstorm van 1566 bewaard gebleven. Te zien op NPO 2.

6
september
2022
(20:25)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Frida geniet als jonge vrouw van haar vrijheid en haar vriendje Alejandro als een vreselijk ongeluk op 17 september 1925 haar leven compleet overhoop gooit. Frida raakt zwaargewond. Tijdens haar lange revalidatie fantaseert ze dat ze bevallen is van een kind en ontwerpt zelfs het geboortekaartje. Ze schildert in bed met haar vaders verf en penselen. Voor haar vriendje maakt ze een meesterlijk zelfportret, waarmee ze de relatie redt. Als ze na maanden weer op een feestje komt, ziet ze daar die beroemde schilder Diego Rivera weer… Te zien op NPO 2.

3
september
2022
(22:20)

Marionette

Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter verhuist naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen. Manny speelt ‘mind games’. Kan Manny de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden? Als Marianne ontdekt dat haar voorganger een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam haar grip op de realiteit die haar leven zal laten ontsporen. Te zien op NPO 3.

3
september
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

In Italië is nog steeds verdeeldheid over de vraag of ze al gaan investeren in het pand, waar ze nog geen eigenaar van zijn. Hans durft de gok wel aan maar Wim gaat liever voor zekerheid. Als ze een grote tegenslag te verwerken krijgen over de aankoop van het pand moet er besloten worden of ze de handdoek in de ring gooien of niet. Op Bonaire zijn Rinse en Francine nog steeds dakloos. Op de bouw krijgen ze te maken met de Bonairiaanse manier van werken, tot grote ergernis van zoon Jan die vanuit Nederland niks anders kan doen dan toekijken. Gelukkig is er ook nog blij nieuws. Te zien op NPO 1.

3
september
2022
(14:20)

De zomer van Zoë

De ouders van Zoë nemen de moeilijke beslissing om te gaan scheiden, wat grote gevolgen heeft voor Zoë. Haar vader vertrekt naar het buitenland en Zoë blijft alleen achter met haar moeder. Dan blijkt dat ook nog de manege gaat verhuizen, waardoor Zoë misschien niet langer meer in de buurt kan zijn van haar grote liefde Daan. Is hun liefde bestand tegen de grote afstand van elkaar? En wat voor wraakzuchtige plannen hebben Kelly en Lauren? Te zien op NPO Zapp.

3
september
2022
(09:00)

Verder kijken met Krabbé

Jeroen Krabbé gaat direct na iedere aflevering van Krabbé zoekt Kahlo, samen met regisseur Richard den Dulk, dieper in op opvallende momenten tijdens de opnames. In zijn atelier bespreken zij het bijzondere werk en leven van Frida Kahlo en anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden. Te zien op NPO 2.

2
september
2022
(22:05)

Historisch Bewijs

Het is halverwege de 20ste eeuw als er middenin de koude oorlog een ruimtewedloop plaatsvindt tussen de Russen en de Amerikanen. Het lukt de Amerikanen uiteindelijk op 20 juli 1969 als eerste om voet op de maan te zetten. Nixon schenkt aan staatshoofden een stukje tastbaar bewijs van hun superioriteit: maanstenen. Ook koningin Juliana krijgt dit cadeau. Maar zijn de maanstenen, die in het Rijksmuseum Boerhaave te Leiden liggen, daadwerkelijk door Neil Armstrong meegenomen tijdens de Apollo 11-missie? Het team van experts gaat op onderzoek uit. Te zien op NPO 2.

2
september
2022
(21:25)

CRIMEDOCS: The Missing Files: The Abduction of Milly Dowler

In 2002 verdwijnt de 13-jarige Engelse Amanda (Milly) Dowler op klaarlichte dag in Walton-on-Thames. Niet alleen de politie start met een onderzoek, ook het beruchte Britse tabloid News of the Wold van Robert Murdoch probeert de zaak op te lossen. De journalisten gaan heel ver om een smeuïg artikel te kunnen schrijven en ze dwarsbomen het politieonderzoek. De politie maakt cruciale fouten, waardoor het jaren duurt voordat de zaak wordt opgelost. Archiefbeelden worden aangevuld met interviews met politieagenten, oud-journalisten, getuigen en vrienden van Milly Dowler. Te zien op NPO 3.

1
september
2022
(21:35)

Dit Was Het Nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Splinter Chabot en Jeroen Grueter. Te zien op NPO 1.

1
september
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Deze aflevering wordt Nielson in de spotlights gezet. Te zien op NPO 1.

31
augustus
2022
(23:10)

Close Up: James Morrison - In het oog van de storm

Het werk van de Schotse landschapsschilder James Morrison hangt in de huizen van Harry Potter auteur JK Rowling en van de Britse koninklijke familie, maar is ook wereldwijd te vinden in musea en privécollecties. Morrison is helemaal in zijn element wanneer hij schildert in de buitenlucht temidden van de ruige Schotse natuur. In zijn laatste jaren krijgt hij te maken met een grote uitdaging, want het zicht van zijn ogen neemt dramatisch af. Te zien op NPO 2.

30
augustus
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Groot en kleurrijk, dat zijn de doeken van de Duitse schilder Norbert Tadeusz (1940-2011). Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt zijn expressieve schilderijen, waarbij de mens zich vaak in vele bochten wringt, in museum More. Tadeusz verbeeldt figuren, van een naakte vrouw tot een geslachte os, in bijzondere composities. Te zien op NPO 2.

30
augustus
2022
(20:30)

Krabbé zoekt Kahlo

Jeroen Krabbé zoekt het verhaal van de mens achter de kunstenaar Frida Kahlo. Ze groeit op tijdens de 10-jarige revolutie van 1910 waarin het Mexicaanse volk zich ontworstelt aan drie eeuwen Spaanse overheersing en dertig jaar dictatuur. Op haar zesde jaar krijgt Frida polio en moet ze negen maanden in quarantaine. Maar in gedachten vliegt ze de kamer uit om met haar fantasievriendinnetje te spelen. Als tiener noemt ze zich trots ‘een kind van de revolutie’. En als er op haar school een muurschildering wordt gemaakt door de bekende schilder Diego Rivera gaat de boel op slot. Frida trekt zich daar niets van aan… Te zien op NPO 2.

28
augustus
2022
(21:20)

Uitmarkt 2022: Musical Awards, the Kick-off

Live vanaf de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam presenteren Marlijn Weerdenburg en Frits Sissing Musical Awards, The Kick-off. Hierin een voorproefje van alle grote, kleine en bijzondere musicals die komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Met live previews van Charlie and the Chocolate Factory, The Prom en Blind Date. Te zien op NPO 1.

27
augustus
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten doet een dagje Amsterdam en bezoekt Huis Willet-Holthuysen. In dit oude pand vol stijlkamers onderzoekt kunstenaar Maaike Schoorel het leven van verzamelaar Louisa Willet-Holthuysen. Zij richtte het huis in de negentiende eeuw in met haar collectie en liet het huis na aan de gemeente Amsterdam, met als voorwaarde dat het een museum zou worden. En dat is het nog steeds. Te zien op NPO 2.

27
augustus
2022
(20:30)

Ik vertrek XL

Rinse en Francine ruilen Nederland in voor het altijd zonnige Bonaire. Samen met hun zoon Jan, zijn vriendin Fabienne en bevriende aannemers Oscar en Vanessa, bouwen zij vakantieappartementen van de grond af aan. Alleen gaat alles op Bonaire net even anders dan in Nederland.
Italië-fanaten Hans, Marja, Renzo, Ada en Wim besluiten samen hun droom waar te maken; de Italiaanse streek Friuli op de kaart zetten. Dit doen zij door ‘een pand met potentie’ om te bouwen tot groepsaccommodatie. Of het pand inderdaad potentie heeft moet nog maar blijken. Te zien op NPO 1.

26
augustus
2022
(23:00)

De Vogelwachter

De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. Te zien op NPO 3.

26
augustus
2022
(22:10)

Historisch Bewijs

Is de vervormde Willemsorde in het Marine Museum in Den Helder daadwerkelijk de orde die Jan van Speijk droeg op het moment dat hij zichzelf en zijn bemanning opblies op de kanonneerboot #2 tijdens de Belgische opstand in 1831? Het team van experts voert onderzoek uit rondom de Willemsorde van Van Speijk, een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Zo worden het Nederlands Forensisch Instituut en Defensie bij het project betrokken om de ontploffing van het schip van Jan van Speijk na te bootsen en wordt Van Speijks autopsierapport onderzocht. Te zien op NPO 2.

26
augustus
2022
(21:20)

CRIMEDOCS: You asked to see the Monster

“You asked to see the monster...so here is the monster you made me.” Dit schrijft Gary Green aan zijn ex-vrouw Lovetta Armstead vlak voordat hij op gruwelijke wijze een einde maakt aan haar leven en dat van haar zesjarige dochter Jazzmen. Haar twee zonen van negen en twaalf jaar weten op die traumatische avond in 2009 te ontstnappen aan hun stiefvader en doen na tien jaar hun verhaal. Jerome en Jarret vertellen over de liefde voor hun moeder en zusje, de vreselijke gebeurtenissen op de avond van de moorden en hoe het hen hierna is vergaan. Agenten vullen hun verhaal aan en vertellen over het politieonderzoek en het verhoor van Gary. Te zien op NPO 3.

26
augustus
2022
(20:30)

Flikken Rotterdam

Koshi Muchumba en haar buddy Harm zijn betrokken bij een drugs uithaal in de Rotterdamse haven. Als hun opdrachtgevers worden overvallen, weten ze te ontsnappen met honderd kilo coke. Dries heeft zijn belofte gehouden door in therapie te gaan en werkt hard aan zichzelf. Hein wordt tijdens zijn lunch aangesproken door een gemeenteraadslid die zich grote zorgen maakt om de invloed van een criminele organisatie in de gemeentepolitiek en het stadsbestuur. Te zien op NPO 1.

25
augustus
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Te zien op NPO 1.

20
augustus
2022
(21:20)

Prinsengrachtconcert 2022

Locatie, sfeer en muziek zorgen al 40 jaar voor een unieke beleving. Dit concert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt. De rijke historie en een veelbelovende toekomst wordt gevierd met op de pontons voor het Pulitzer Nicolas Altstaedt & friends. Aangevuld met feestelijke toevoegingen op het podium en de gracht. Traditiegetrouw wordt het concert afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’. Te zien op NPO 2.

20
augustus
2022
(21:00)

Nu te Zien!

Een zomers uitje naar het verbouwde Museum Arnhem is niet compleet zonder een bezoek aan de nieuwe beeldentuin. Naast de iconische Borstentros van Maria Roosen is er ook werk van internationale kunstenaars als Rebecca Horn en Henry Moore te zien. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt de beelden, en natuurlijk de nieuwe museumvleugel die 15 meter uitsteekt over de stuwwal. Te zien op NPO 2.

20
augustus
2022
(18:25)

Kinderprinsengrachtconcert 2022

Op de Amsterdamse Prinsengracht treden drie jonge talenten samen met bekende popartiesten op. Elfjarige Eline van Dijk speelt viool en begeleidt Klaasje Meijer en Buddy Vedder, die het concert eveneens presenteert. Vincent Opheikens, die dertien jaar is, treedt met zijn gitaar samen op met Trijntje Oosterhuis. Warre Dendievel is veertien jaar en speelt trompet. Hij staat samen met Jeangu Macrooy op het podium. De jonge klassieke musici en topartiesten spelen onder anderen met leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van muzikaal leider en arrangeur Edwin Schimscheimer. Te zien op NPO 3.

19
augustus
2022
(21:30)

Muziekfeest op het Plein

Het grootste muziekspektakel van het land strijkt dit jaar neer in Waalwijk en Houten. De grootste Nederlandstalige artiesten betreden het podium van het Muziekfeest dat deze aflevering op Het Rond in Houten staat. Mister Muziekfeest Jan Smit is gastheer. Te zien op NPO 1.

18
augustus
2022
(20:35)

Beste Zangers

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor alweer het vijftiende seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Dit zorgt, onder leiding van Jan, weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. Alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits…. Te zien op NPO 1.

31
juli
2022
(21:10)

Jos

Met de verhuizing van Esther en Rianne, de dagvaarding van Ineke, het vertrek van Claire en het werk dat aan hem blijft trekken, loopt de druk op bij Jos. Hij bedenkt een plan voor hem en zijn dochters om tot rust te komen. Totdat al zijn goede bedoelingen, en het altijd voor iedereen klaar staan, hem teveel wordt. Te zien op NPO 3.

31
juli
2022
(21:00)

André Rieu en de Oranjes

André Rieu kon het nauwelijks geloven toen de toenmalige burgemeester van Amsterdam hem belde en vroeg of hij met zijn orkest wilde optreden ter gelegenheid van de troonsbestijging door Prins Willem Alexander. Te zien zijn concertstukken van verschillende optredens voor het koningshuis, afgewisseld met persoonlijke toelichtingen van Rieu. Dit geeft een uniek kijkje in de meest indrukwekkende concerten van André Rieu. Te zien op NPO 1.

31
juli
2022
(19:20)

De kok en de directeur

Taco en Joris zijn in het idyllische Zweden. Op zoek naar haring, komen ze na een hachelijk avontuur op zee in het bos terecht waar Joris Taco verrast met een maaltijd rechtstreeks uit de natuur. Nog nooit hebben de heren zo vers gegeten en dat smaakt goed. In de hoofdstad Stockholm laat Taco zien hoe de schilder Anders Zorn de natuurlijke idylle op het doek bracht. Chefkok Magnus Ek brengt uiteindelijk alles samen op een bord. Te zien op NPO 2.

31
juli
2022
(13:10)

Close Up: The Photograph

In de jaren 20 van de vorige eeuw fotografeerde de beroemde zwarte fotograaf James van der Zee de grootvader van filmmaker Sherman de Jesus. De foto brengt filmmaker De Jesus 100 jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem, waar de zwarte bevolking voor het eerst in de Westerse geschiedenis een rijke, eigen cultuur ontwikkelde. Wandelend door Harlem ontdekt de filmmaker meer over dit verleden én heeft hij inspirerende ontmoetingen met hedendaagse bewoners van de wijk. Te zien op NPO 1.

30
juli
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer ontdekt in het Groote Museum bij Artis hoe de mens verbonden is met al het andere leven op aarde. Een mensenbaby en een krokodil hebben bijvoorbeeld meer gemeen dan je zou denken. De samenhang tussen mens, dier, plant en microbe staat centraal in dit museum dat na 75 jaar dicht te zijn geweest, haar deuren weer voor het publiek heeft geopend. Te zien op NPO 2.

29
juli
2022
(21:30)

Muziekfeest op het Plein

Het grootste muziekspektakel van het land strijkt dit jaar neer in Waalwijk en Houten. De grootste Nederlandstalige artiesten betreden het podium van het Muziekfeest dat deze aflevering op het Raadhuisplein in Waalwijk staat. Mister Muziekfeest Jan Smit is gastheer. Te zien op NPO 1.

26
juli
2022
(22:10)

De kleuren van Caspers

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur goud: van de schitterende Paltskapel in Aken tot een gouden krokodil in je woonkamer. En lukt het Charlotte om zelf goud te smeden? Te zien op NPO 2.

24
juli
2022
(21:45)

Jos

Jos krijgt veel op zijn bordje als een rouwende Esther met Rianne bij hem intrekken en Ineke hem voor de rechter daagt om volledige voogdij over Maxime en Claire te krijgen. Als hij het even allemaal niet meer ziet zitten, zoekt hij vriend Bert op om stoom af te blazen. Maar dan wordt duidelijk dat ook Bert een donkere kant heeft, als dochter Claire haar vader komt ophalen. Te zien op NPO 3.

24
juli
2022
(19:20)

De kok en de directeur

Taco en Joris zijn in Suriname, het land met een rijke mix van culturen die ze zoeken op het bord en in de kunst. In de binnenlanden komen ze bij een oorspronkelijke cassave plantage, het hoofdingrediënt van de reis. Ook ontmoeten ze daar de vermaarde kunstenaar Marcel Pinas die de traditionele ambachten tot kunst brengt. In de hoofdstad Paramaribo zien ze hoe de stapeling van al die culturen terugkomt in de keuken bij top-chef Sherwin Alexander en bij de kunstenaar Paul Woei. Te zien op NPO 2.

23
juli
2022
(21:15)

Nu te Zien!

In de historische buitenplaats Landgoed Oud Amelisweerd zijn de komende vijf zomers bijzondere Nederlandse hedendaagse kunstenaars te zien. Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt de eerste daarvan: Amie Dicke. Zij onderzoekt het vrouwelijke schoonheidsideaal door foto’s uit modetijdschriften en krantenknipsels op haar eigen, bijzondere manier te bewerken. Te zien op NPO 2.

21
juli
2022
(21:25)

Ten minste houdbaar tot

Anna wordt vijftig en wil vooral geen poespas. Paul belooft het klein te houden, maar heeft stiekem heel andere plannen. Ondertussen koopt Anna hals over kop een tweedehands camper als ze gedurende de testrit schade rijdt. Meteen een goede reden om met haar moeder een paar dagen op pad te gaan, die haar tijdens het uitje slecht nieuws te vertellen heeft. Als Anna op haar feest aankomt, staat haar niet alleen een Sarah pop te wachten. Dit inschattingsfoutje zou Paul nog wel eens duur kunnen komen te staan… Te zien op NPO 1.

19
juli
2022
(22:10)

De kleuren van Caspers

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur wit: van de witte krijtrotsen in Noord-Frankrijk tot de witte begrafenisstoet van koningin Wilhelmina. En waren de beelden uit de oudheid eigenlijk wel wit? Te zien op NPO 2.

17
juli
2022
(21:15)

Jos

Jos heeft het nodige te verwerken, maar heeft geen tijd om bij te komen als hij gedwongen op Rianne, de puberende dochter van Esther, moet passen. Rianne wil het liefst zo snel mogelijk weer naar huis, maar gelukkig schieten Maxime en Claire te hulp. Te zien op NPO 3.

17
juli
2022
(19:20)

De kok en de directeur

Taco en Joris zijn in Slovenië, een land met een rijke geschiedenis waarin honing al eeuwenlang een belangrijke rol speelt. Van een Habsburgse vorstin die de Imkercultuur naar het land bracht tot hoe het in de hedendaagse kunst terecht komt. De hang naar het platteland ziet Taco terug in de belangrijkste schilder van het land, Ivan Grohar. Datzelfde verlangen brengt de beste vrouwelijke chef ter wereld, Ana Ros. Zij maakt voor Taco en Joris een goddelijk gerecht met bijenwas. Te zien op NPO 2.

16
juli
2022
(23:15)

Concert at Sea

Concert at Sea is terug met zon, zee, strand en de muzikale hoogtepunten vanuit de Brouwersdam in Zeeland. Met optredens van onder anderen Di-Rect, Kensington, Froukje, Davina Michelle, Miss Montreal, Racoon en natuurlijk festival headliner BLØF. Te zien op NPO 3.

16
juli
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts laat zich in het park van Paleis Soestdijk verrassen door innovatieve kunst van makers van Nederlandse bodem. Gevestigde namen als David Bade en Atelier van Lieshout maar ook nieuwe talenten gaan daar aan de slag met actuele thema’s als duurzaamheid en biotechnologie. Te zien op NPO 2.

14
juli
2022
(23:15)

CRIMEDOCS: Buried

In het hele land komen bij vrouwen verdrongen herinneringen aan lang vergeten trauma's bovendrijven. Intussen raakt Eileen ervan overtuigd dat haar vader bij andere moorden betrokken was. Terwijl rechercheurs een nieuw spoor onderzoeken, stelt een verrassend telefoontje naar de openbaar aanklager de zaak in een nieuw licht. Te zien op NPO 3.

14
juli
2022
(20:35)

Ten minste houdbaar tot

Als blijkt dat Mila liever bij haar vriendinnen is dan thuis en vroegtijdig op kamers wil, is dit voor Anna reden voor paniek. Paul wil na zijn escapade er alles aan doen om het nest te versterken. Hij overtuigt Anna om samen met de kinderen in relatietherapie te gaan. De therapiesessie lijkt een positieve uitwerking te hebben, zelfs als Anna ontdekt dat Paul is vreemdgegaan. Zou het dan toch goed komen? Te zien op NPO 1.

13
juli
2022
(22:55)

CRIMEDOCS: Buried

Tijdens het proces getuigen leden van het gezin Franklin over het misbruik en de mishandeling die ze als kinderen moesten ondergaan. Hun duistere geheimen worden algemeen bekend. De advocaten van de verdediging proberen de jury ervan te overtuigen dat Eileen met haar zus en moeder onder één hoedje speelt om George uit wraak te laten veroordelen. Te zien op NPO 3.

30
juni
2022
(20:35)

Ten minste houdbaar tot

Anna wordt overvallen door een libidopiek en weet even niet wat ze met zichzelf aan moet. Het enige waar ze nog aan kan denken is seks. Paul heeft het te druk heeft om gehoor te geven aan haar behoeften. Zijn hoofd staat niet naar seks nu hij concurrentie heeft gekregen op zijn werk. Op advies van vriendin Celine en Pauls coach Gert-Jan, probeert Anna haar seksleven op te spicen en zo Paul over de streep te trekken. Dit loopt echter anders af dan ze had gehoopt. Te zien op NPO 1.

28
juni
2022
(22:20)

De kleuren van Caspers

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur blauw: van het kostbare lapis lazuli in de mantel van Maria tot het hemelse blauw van Yves Klein. En waarom is blauw een koninklijke kleur? Te zien op NPO 2.

28
juni
2022
(21:20)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks gaat langs bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, waar de tentoonstelling Glas als ijsbreker te zien is. In deze expositie leer je eeuwenoude glazen kennen die bijzonder zijn door hun gebruik: het is niet meteen duidelijk hoe je eruit moet drinken. Dat leidde in de zestiende en zeventiende eeuw tot hilarische – en vaak verbroederende – taferelen. Te zien op NPO 2.

27
juni
2022
(21:25)

Dionne dicht bij de First Ladies

Echt afscheid nemen, kunnen de first ladies niet en de meesten zetten hun werk of missie na het Witte Huis voort. Jackie Kennedy is nog steeds een stijlicoon, Michelle Obama een rolmodel en inspiratie voor velen en Eleanor Roosevelt schreef wereldgeschiedenis. Als Jackie Kennedy na de moord op haar man John F. Kennedy het Witte Huis verlaat, verhuist ze met haar twee jonge kinderen naar New York. Kindermeisje Kathy Mckeon vertelt hoe Jackie haar leven weer opbouwt. De kleindochter van Eleanor Roosevelt, Nina Roosevelt, vertelt aan Dionne hoe gewoon en inspirerend haar invloedrijke oma voor haar en de wereld is. Te zien op NPO 1.

26
juni
2022
(22:30)

Dionne dicht bij de First Ladies

De roem en rijkdom die het leven van een First lady kent, heeft ook een keerzijde. De macht van haar man maakt hem voor andere vrouwen extra aantrekkelijk, politieke tegenstanders en een leger aan journalisten zijn altijd op zoek naar een nieuw (seks)schandaal en er zijn bedreigingen en aanslagen. Nancy Reagan haar leven verandert voorgoed door de aanslag op haar man Ronald Reagan. Hartsvriendin Sheila Tate laat Dionne een andere kant van Nancy zien. Een first lady kan het verschil voor mensen maken. Laura Bush gooit in 2001 na de aanslag op 11 september samen met Anita Mc Bride, vriendin en assistent van de first lady, het roer om. Te zien op NPO 1.

26
juni
2022
(21:10)

Jos

Maxime is jarig en Jos wil zijn dochter verrassen met een persoonlijk cadeau, maar het feest loopt niet volgens plan als hij in zijn onhandigheid het grote geheim van Maxime onthult aan al haar vrienden. Ondertussen worstelt Esther met de prioriteiten van Jos in hun relatie. Te zien op NPO 3.

25
juni
2022
(22:25)

Ik vertrek: Even weg

Drie jaar geleden vertrokken David & Gine naar het Spaanse Aspe. De tegenslagen stapelden zich op en David & Gine hebben het sinds een paar maanden pas echt op orde. De boekingen blijven echter uit en de wanhoop slaat toe. Ze hopen door het bezoek van hun mede Ik Vertrekkers een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. Als er twee mensen zijn die weten hoe het is om met tegenslagen om te gaan, zijn het Ronald Kramer en zijn vriendin Sacha. Ronald vertrok 14 jaar geleden naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kleine kinderen. Niet lang daarna overleed Anneke en stond Ronald er alleen voor. Samen met Sacha runt Ronald het hotel. Te zien op NPO 1.

24
juni
2022
(22:25)

Sportlab Sedoc

Gregory Sedoc zoekt antwoord op de vraag: Hoe winnen ‘we’ weer ‘ns de Tour de France? In 1980 is Joop Zoetemelk de laatste Nederlandse Tourwinnaar. ‘We’ staan dus al 22 jaar droog, terwijl Nederland een groot wielerland is. Hoe kan dat? Gregory Sedoc gaat te rade bij wetenschappers die hem meer kunnen vertellen over hoeveel vermogen een ronderenner moet kunnen trappen, welke fiets ideaal is voor de Alpe d’Huez en hoe je een slechte dag in de Tour kunt voorkomen. Gregory spreekt met Tom Dumoulin, maar ook met jonge talenten die op een campus in Sittard worden opgeleid tot topcoureurs. Samen met hen fietst Greg de Limburgse heuvels op. Te zien op NPO 2.

23
juni
2022
(20:35)

Ten minste houdbaar tot

Als Anna’s rustig avondje thuis wreed wordt verstoord door haar kinderen, realiseert Anna dat iedereen maar over haar heen walst. Ze moet er alles aan doen om haar eigen ruimte op te eisen. Als dan ook nog blijkt dat Paul in een praatgroep alles over haar verzakking heeft verteld, besluit Anna dat het tijd is voor drastische maatregelen. Te zien op NPO 1.

22
juni
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Rob Driessen taxeert een pendule klok, gemaakt door Jan Eisenloeffel. De Nederlandse edelsmid was gespecialiseerd in dit type klok. Expert Paul van Rosmalen taxeert een schilderij van de Curaçaose schilder Hipolito Ocalia, die autodidact was, en bewondert diens aangeboren talent. Hij schilderde in een naïeve stijl, zonder schaduwen of perspectief. Ook taxeert Robert Aronson een blauw wit aardewerken plaque. Oorspronkelijk werden dit ‘porseleinen schilderijtjes’ genoemd. Het is een soort uitvergrote tegel, maar echt gemaakt om ingelijst te worden, net als een schilderij. Te zien op NPO 1.

22
juni
2022
(20:20)

Glory Days

Guus en Frank zijn aangekomen op hun laatste bestemming. Ze hebben een bijzondere ontmoeting met de moeder van Amadou Diallo uit “American Skin (41 shots)”, een lied dat meer dan twintig jaar werd geschreven door Bruce Springsteen, maar helaas nog steeds actueel is… Ze ontmoeten een rockster in de Bronx met een bijzonder verhaal en terwijl Guus aan het schrijven is geslagen, heeft Frank een bijzondere ontmoeting in Little Italy. Te zien op NPO 3.

21
juni
2022
(22:25)

START | De Kleuren van Caspers

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur rood: van geplette luizen tot de dodelijke rode lippenstift van koningin Elizabeth I. En waarom is rood de kleur van het socialisme? Te zien op NPO 2.

21
juni
2022
(22:10)

See what you made me do

Er zijn opmerkelijke dingen gebeurd sinds de opkomst van de #MeToo-beweging. Miljoenen vrouwen hebben de moed gevonden om gruwelijke verhalen te delen. Machtige mannen zijn onderuitgehaald. Maar de #MeToo-beweging heeft ons niet meegenomen naar de mensen thuis. Jess Hill verzoekt ons dringend om ons bewust te worden van huiselijk geweld in onze gemeenschappen, want afgezien van de politie en het leger, is de familie de meest gewelddadige sociale groep van onze samenleving. Volgens Jess is er een systemische verandering nodig om de hoeveelheid huiselijk geweld terug te dringen: onze politiecultuur moet veranderen. Te zien op NPO 3.

20
juni
2022
(21:25)

Dionne dicht bij de First Ladies

Hoe ze haar dagen vult in het Witte Huis, is voor elke first lady anders. Hoewel er geen taakomschrijving is, wordt er stiekem wel verwacht dat een first lady koekjes bakt, de hond uitlaat en druk is met de kerstversiering. Dionne ontmoet de dochter van Betty Ford. Zij vertelt hoe zij als 16-jarig meisje in het Witte Huis betrekt en hoe haar moeder omging met borstkanker. Hillary Clinton besluit haar eigen ambities waar te maken en dat wordt door veel mensen niet gewaardeerd. Goede en slechte tijden deelt Hillary met haar beste vriendin en zakenpartner Melanne Verveer die Dionne uitnodigt bij haar thuis. Te zien op NPO 1.

19
juni
2022
(21:10)

Jos

Terwijl Jos in zijn achtertuin een onderkomen bouwt voor de illegale vluchteling Tillman, die hij thuis opvangt, doet Ineke mee aan datingprogramma ‘First Bites.’ Als haar date volledig uit de hand loopt, is er maar één iemand die ze kan bellen: Jos. Te zien op NPO 3.

18
juni
2022
(22:25)

Ik vertrek: Even weg

Vijf jaar geleden zijn Theo & Jolanda een pannenkoekenrestaurant begonnen in Gambia, maar om het hoofd boven water te houden zijn zij zeven dagen per week zelf aan het werk. Ze zijn benieuwd hoe anderen dit doen en zijn blij dat zij een kijkje in de keuken mogen nemen bij de ervaren familie Verdonk. In Frankrijk ontdekken Theo & Jolanda hoe de familie Verdonk het gezinsleven heeft gescheiden van het werk in hun restaurant. Daarna is familie Verdonk aan de beurt. Hun reis naar Gambia maakt indruk. Van de rust op het Franse platteland, naar de hectiek van Afrika. Daarnaast hoeven ze niet te rekenen op enige vorm van luxe... Te zien op NPO 1.

17
juni
2022
(22:15)

Sportlab Sedoc

Gregory Sedoc zoekt antwoord op de vraag: Hoe winnen ‘we’ weer ‘ns de Olympische honderd meter? In 1948, tijdens de Spelen van London, sprint atlete Fanny Blankers-Koen naar goud op de honderd meter. Nu, 74 jaar verder, is er nooit een Nederlander geweest die deze iconische prestatie heeft kunnen evenaren. Wat is er nodig voor een Nederlandse atleet of atlete om eindelijk weer Olympisch goud te winnen op de honderd meter? Gregory gaat op onderzoek uit en spreekt wetenschappers uit verschillende disciplines over paarden en kangoeroe's, over de start en de acceleratie-fase, maar ook over blote voeten en schoenen.  Te zien op NPO 2.

17
juni
2022
(21:15)

Nu te Zien!

In de bossen en op landgoederen van het idyllische Friese Oranjewoud zijn beelden van vijftien internationale topkunstenaars te zien. Directeur van Museum de Fundatie Ralph Keuning bekijkt in deze zomerse aflevering hoe zij zich door de omgeving en geschiedenis van Oranjewoud laten inspireren. Te zien op NPO 2.

17
juni
2022
(19:15)

Opium op Oerol

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet Opium op Oerol verslag van het festival in vele facetten: zijn er nieuwe theater- en muziektrends? Welke culturele crossovers zijn er te ontdekken? Wie zijn vernieuwende jonge makers? Cornald Maas ontvangt iedere dag een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. De gast bezoekt een voorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. De gesprekken en reportages worden omlijst met live muziek en performances. Te zien op NPO 2.

16
juni
2022
(20:35)

Ten minste houdbaar tot

Anna en Paul gaan een weekendje weg voor een bedrijfsborrel ter gelegenheid van Pauls promotie, terwijl Anna in de veronderstelling is dat ze er een “mini-vakantie” van gaan maken. Paul wordt echter opgeslokt door zijn baas Jacky en zit Anna met diens hitsige man opgezadeld in de sauna. Als Anna’s mini-vakantie in het water dreigt te vallen, neemt ze het heft in eigen handen. Paul komt tot de conclusie dat hij het niet alleen redt. Te zien op NPO 1.

16
juni
2022
(19:10)

Opium op Oerol

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet Opium op Oerol verslag van het festival in vele facetten: zijn er nieuwe theater- en muziektrends? Welke culturele crossovers zijn er te ontdekken? Wie zijn vernieuwende jonge makers? Cornald Maas ontvangt iedere dag een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. De gast bezoekt een voorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. De gesprekken en reportages worden omlijst met live muziek en performances. Te zien op NPO 2.

15
juni
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Robert Aronson taxeert zes ‘Zoutmanbordjes’. Op de bordjes staat het schip met de naam van Johan Zoutman, bevelhebber en held van de Nederlandse vloot in de achttiende eeuw. Jaap Polak taxeert een kwispedoor en een wijnkan van porselein. Het type porselein werd gemaakt voor de rijke bourgeoisie. De kan werd gebruikt voor wijn en de kwispedoor gebruikte men om pruimtabak in te spugen. Ook komt er een wand-of tafelklok in houten kast aan bod. Expert Fred Kats taxeert de Haagse klok. Deze klok heeft een bewerkt familiewapen onderin, wat vrij ongebruikelijk is. Te zien op NPO 1.

15
juni
2022
(19:10)

Opium op Oerol

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet Opium op Oerol verslag van het festival in vele facetten: zijn er nieuwe theater- en muziektrends? Welke culturele crossovers zijn er te ontdekken? Wie zijn vernieuwende jonge makers? Cornald Maas ontvangt iedere dag een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. De gast bezoekt een voorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. De gesprekken en reportages worden omlijst met live muziek en performances. Te zien op NPO 2.

14
juni
2022
(23:15)

See what you made me do

Wekelijks wordt in Australië een vrouw vermoord door haar voormalige of huidige partner. Zeker de helft van die vrouwen heeft geprobeerd om te ontsnappen. Toch krijgt Jess Hill heel vaak de vraag: Waarom gaat ze niet gewoon weg. Die vraag gaat voorbij aan het feit dat het verlaten van een mishandelende partner een van de gevaarlijkste dingen is die een slachtoffer kan doen. We ontmoeten drie mannen die vrouwen hebben mishandeld, maar die tot op de bodem willen uitzoeken waarom ze dat deden. En Jess ontmoet een groep vrouwen die hun gewelddadige partners hebben verlaten maar die nog aan ze gebonden zijn door kinderen en gerechtelijke bevelen. Te zien op NPO 3.

14
juni
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Omdat het 150 jaar geleden is dat Piet Mondriaan geboren is, organiseert het Haagse Kunstmuseum een tentoonstelling rondom deze belangrijke twintigste eeuwse kunstenaar. Directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker onderzoekt de invloed van Mondriaan op zijn tijdgenoten maar ook op de vele naoorlogse kunstenaars die later door zijn werk geïnspireerd raakten. Te zien op NPO 2.

14
juni
2022
(19:10)

Opium op Oerol

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet Opium op Oerol verslag van het festival in vele facetten: zijn er nieuwe theater- en muziektrends? Welke culturele crossovers zijn er te ontdekken? Wie zijn vernieuwende jonge makers? Cornald Maas ontvangt iedere dag een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. De gast bezoekt een voorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. De gesprekken en reportages worden omlijst met live muziek en performances. Te zien op NPO 2.

13
juni
2022
(21:25)

START | Dionne dicht bij de First Ladies

Als de deuren eenmaal open gaan, staat er een flinke rij personeel klaar om de first family 24 uur terzijde te staan. Dionne ontmoet het hoofd van de huishouding, Chris Emmery die de first lady en haar gezin als zijn familie beschouwt. Ook ontmoet ze Stephanie Winston Wolkoff die als enige dichtbij de mysterieuze Melania Trump mocht komen, maar aan hun intieme vriendschap komt een dramatisch einde. Michelle Obama was de eerste zwarte first lady van Amerika. Haar persoonlijke assistent Deesha Dyer zag alle kritiek die Michelle ondanks haar voorzichtigheid over haar heen kreeg, maar ook hoeveel ze betekend heeft voor de Black community. Te zien op NPO 1.

13
juni
2022
(19:10)

START | Opium op Oerol

Na twee jaar waarin het theater- en muziekfestival vanwege corona alleen in digitale vorm kon plaatsvinden, is er weer een live-editie van Oerol op Terschelling. Traditiegetrouw doet Opium op Oerol verslag van het festival in vele facetten: zijn er nieuwe theater- en muziektrends? Welke culturele crossovers zijn er te ontdekken? Wie zijn vernieuwende jonge makers? Cornald Maas ontvangt iedere dag een mediapersoonlijkheid met wie hij praat over zijn of haar culturele belangstelling. De gast bezoekt een voorstelling waarover met Maas aan tafel wordt doorgepraat. De gesprekken en reportages worden omlijst met live muziek en performances. Te zien op NPO 2.

12
juni
2022
(21:10)

Jos

Jos heeft een groots familie-uitje georganiseerd, maar is vergeten Claire en Maxime te informeren over zijn nieuwe vriendin Esther. Door een onverwachte onthulling over Maxime gaat Esther niet alleen twijfelen over haar relatie met Jos, maar knijpt ook Maxime ertussenuit. Jos gaat erachteraan, maar vindt in zijn zoektocht naar zijn dochter veel meer dan hij verwacht had. Te zien op NPO 3.

10
juni
2022
(22:15)

START | Sportlab Sedoc

Gregory Sedoc zoekt antwoord op de vraag: Hoe winnen ‘we’ weer ‘ns Wimbledon? Hij gaat daarvoor te rade bij wetenschappers die verbonden zijn aan het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. In het sportlab onderzoekt Gregory het verschil tussen gravel en gras. En wat is de juiste bespanning van het racket als je Wimbledon wil winnen? Oud-tennisser Tom Okker vertelt over zijn bijna-Wimbledonwinst. Ook gaat Gregory op bezoek bij de enige Wimbledonwinnaar van Nederland: Richard Krajicek. Wat was zijn geheim? Gregory gaat de uitdaging aan: hoeveel van de tien opslagen van Krajicek kan hij goed retourneren? Te zien op NPO 2.

9
juni
2022
(20:35)

Ten minste houdbaar tot

Als Anna Jobs vijftiende verjaardag groots wil vieren met haar traditionele 5,4,3,2,1 taart, blijkt dat alle eieren uit de schappen zijn gehaald wegens fipronil besmetting. Anna laat zich uiteraard niet door een virusje uit het veld slaan en gaat op eierenjacht. Na Anna’s sollicitatie incident besluit Paul de menopauze te researchen. Hij stuit op een praatgroep voor mannen met vrouwen in de overgang en het fenomeen “Man-op-pauze”. Maar is Paul wel klaar voor een praatgroep? Te zien op NPO 1.

8
juni
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Titia Reuser taxeert een armband van Tiffany & Co in het Bevrijdingsmuseum Zeeland Nieuwdorp. Het is een typische art deco-armband. Volgens Titia Reuser gaat het hier om een authentieke Tiffany & Co. Ook taxeert Willem de Winter een schilderij, gemaakt door Johannes Evert Hendrik Akkeringa. Akkeringa is vooral bekend geworden met schilderijen van strandgezichten, nettenboetsters, bloemstillevens én intieme thee-uurtjes met mensen in een lommerrijke omgeving. Expert Esther Aardewerk vertelt meer over een zilveren kurkentrekker. Dit is de eerste kurkentrekker met filigraan uit de achttiende eeuw. Te zien op NPO 1.

7
juni
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten is fan van het werk van de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley. In de sculpturen en installaties die te zien zijn in Museum Voorlinden in Wassenaar onderzoekt Gormley het eeuwenoude onderwerp van het menselijk lichaam op zijn eigen, unieke manier. Te zien op NPO 2.

6
juni
2022
(22:05)

START | See what you made me do

Onderzoeksjournalist Jess Hill schrijft over de huiselijk-geweldcrisis en ze heeft geleerd dat mishandeling genuanceerd en complex is. Niet alle mishandeling is gewelddadig en daar waar geweld gebruikt wordt, wordt het bijna altijd voorafgegaan door controlerend gedrag dat nu ‘dwingende controle’ genoemd wordt. Bij bijna elk geval van moord is er sprake van dwingende controle. We moeten leren inzien hoe gevaarlijk controlerend gedrag is en vluchtroutes creëren voor de vrouwen en kinderen van wie de veiligheid en vrijheid in gevaar zijn. Te zien op NPO 3.

6
juni
2022
(21:25)

Beter!

Inwoners van volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder. In het AVROTROS-programma Beter! hebben vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer geprobeerd hun leefstijl aan te passen. Is het gelukt? Haalt Tony fietsend de top van de Holterberg en leert Corina om gaan haar longziekte? Te zien op NPO 1.

6
juni
2022
(07:10)

START| Zin in Zappelin

Vrolijk kleuterprogramma. Fenna Ramos woont met haar beste vriend en knuffel Zappie in een zappelin. Overal waar Fenna is, is Zappie ook. De hele dag door beleeft Fenna avonturen, vertelt ze verhalen, speelt ze spelletjes en kookt, knutselt en zingt ze vanuit haar woonkamer, slaapkamer of moestuin. Te zien op NPO Zappelin.

5
juni
2022
(22:45)

AVROTROS Lenteconcert

Vijftien jonge musici spelen op ongebruikelijke plekken in de bloeiende Betuwe. Een pianiste en klarinettist in een boomgaard, een strijk- en een saxofoonkwartet in een weiland, een marimba en een zangeres op een terras op een dijk en een accordeonist en gitarist op een vlonder op het water. Te zien op NPO 2.

5
juni
2022
(21:10)

Jos

Jos heeft een eerste date met Esther, maar het wordt niet het romantische afspraakje waar ze op had gehoopt. Hun prille liefde lijkt Jos zijn sociale onhandigheid niet te overleven, tot hij de kans krijgt om Esther uit de brand te helpen wanneer haar hulpbehoevende moeder acuut naar het ziekenhuis moet. Te zien op NPO 3.

5
juni
2022
(09:05)

Zappbios: Jackie en Oopjen

De twaalfjarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum, waar haar moeder werkt als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs de beroemde Rembrandt-portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt, gebeurt er iets wonderbaarlijks: Oopjen komt tot leven! Ze is op zoek naar haar verloren gewaande zusje Aeltje. De stoere Jackie neemt Oopjen stiekem mee naar huis om samen op zoek te gaan naar het schilderij van het zusje. Te zien op NPO Zapp.

4
juni
2022
(22:30)

Ik vertrek: Even weg

De familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië en is ondanks dat ze al veel opgebouwd hebben, nog steeds zoekende. Ze lopen tegen regels aan waardoor ze steeds weer geremd worden in hun enthousiasme. Daarnaast vinden ze het moeilijk om er ook voor de kinderen te zijn. Ze vinden het daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is. Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. De bed & breakfast in Andalusië is een enorm succes en er is gezinsuitbreiding. Toch blijven ook zij tegen dat ene grote probleem aanlopen; hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis? Te zien op NPO 1.

2
juni
2022
(20:35)

START | Ten minste houdbaar tot

Als Anna Paul vertelt over haar ‘eventuele verzakking’, moet Paul even slikken. Hoewel Paul het druk heeft met zijn aanstaande promotie bij het bedrijf voor paardenvoedingssupplementen, maakt hij toch tijd om met Anna mee te gaan naar de gynaecoloog voor emotionele steun waar Anna absoluut niet op zit te wachten. Eenmaal bij de gynaecoloog blijken Anna’s lichamelijke ongemakken slechts een voorbode voor wat Anna en Paul te wachten staat. De door Paul geregeld sollicitatie van Anna loopt uit op een regelrecht fiasco. Te zien op NPO 1.

1
juni
2022
(23:10)

Close Up: Winona Ryder - Fighting demons

Actrice Winona Ryder gold in de jaren '90 als een van de grootste sterren van Hollywood. Opgegroeid in een Californische commune met een alternatieve levensstijl, was ze van jong af aan vertrouwd met de status van buitenbeentje. Haar persoonlijke worstelingen als outsider zijn van grote invloed te zijn geweest op de rollen die ze koos en die haar beroemd maakten. Te zien op NPO 2.

1
juni
2022
(20:25)

Glory Days

I Don’t Want To Go Home brengt ons terug naar verschillende generatiegenoten van Bruce Springsteen. Guus en Frank dompelen zich onder in de 'Asbury Park Sound', een unieke sound die groot is geworden door Bruce en zijn muzikale vrienden, waaronder Southside Johnny, Stevie van Zandt en Clarence Clemons. En de truck waar Bruce meer dan 50 jaar geleden in leerde rijden, staat nog steeds bij een oude bekende in een oude paarse schuur. Te zien op NPO 3.

31
mei
2022
(21:20)

Het mooiste meisje van de klas

In de jaren ’70 wordt Miriam geboren. Het Algerijnse bloed van haar vader en het Texelse bloed van haar moeder geven haar een exotische look waar menig student in de jaren 90 zijn studieboek even voor neerlegt. Miriam focust zich vooral op school, want thuis gaat niet alles even goed. Als Miriam drie jaar is, verdwijnt haar vader uit haar leven. Vier jaar later duikt hij weer op en komt weer bij haar moeder wonen, maar daarmee breekt een onrustige thuissituatie aan. Miriam probeert zo goed als het kan de boel onder controle te houden, maar tegelijkertijd ook volop van het leven te genieten. Jaap ontmoet de Amsterdamse Miriam in Barcelona. Te zien op NPO 1.

31
mei
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bezoekt de indrukwekkende privéverzameling van het echtpaar Blokker die zij schonken aan het Larense Singer Museum. Ze hadden ruim veertig werken van Sluijters en meer dan zeventig werken van tijdgenoten. Veel schilderplezier, felle kleuren en losse penseeltoetsen sieren de doeken die te zien zijn in de pas geopende Nardinczalen. Te zien op NPO 2.

30
mei
2022
(22:20)

Bad Influencer

De opkomst en ondergang van Australische sociale media Wellness-ster Belle Gibson, een van Instagram's eerste super-influencers. Op 23-jarige leeftijd had Belle Gibson wereldwijd online volgers omdat zij haar eigen terminale kanker zou hebben genezen met een plantaardig dieet en het gebruik van alternatieve natuurlijke therapieën. Maar er was één probleem met het verhaal van Belle: ze had nooit kanker gehad. Wie was de echte Belle Gibson – een ingenieuze oplichter of een beschadigde jonge vrouw gevangen in een leugen? Te zien op NPO 3.

30
mei
2022
(21:25)

Voor het leven

Frits Sissing presenteert live vanuit Rotterdam een vernieuwde tv-show die draait om hoop en energie voor iedereen die te maken heeft met kanker. Als hoogtepunt van de avond wordt er een gigantisch kunstwerk geschilderd door de wereldberoemde kunstenaar Judith de Leeuw. Het 30 meter hoge kunstwerk op de Kop van Zuid in de havenstad staat symbool voor het leven. Judith haalt inspiratie uit het verhaal van bijzondere mensen en haar eigen verhaal over kanker. Het belooft een mooie en positieve avond te worden, waarbij bijzondere verhalen van patiënten en wetenschappers worden afgewisseld met optredens van onder andere Nielson en MEAU. Te zien op NPO 1.

29
mei
2022
(21:05)

Jos

Op de braderie van zijn vrijwilligerswerk zet Jos zich met de nodige moeite in voor de leefomstandigheden van Kop, die in de Thaise gevangenis zit. Hij ontmoet de gescheiden Esther en wil haar beter leren kennen. Ex-vrouw Ineke en de penibele situatie van eenzame vriend Bert gooien roet in het eten. Te zien op NPO 3.

28
mei
2022
(22:30)

Ik vertrek: Even weg

Mark en Margot zijn 10 jaar geleden vertrokken naar Slowakije om een naaktcamping te beginnen. Tijd om stil te staan bij de vraag of dit nog wel hun droom is, hebben ze nooit gehad. Tót hun bezoek aan Aadje & Richard in Spanje. Ze genieten van de warmte en de gastvrijheid van de heren en de nieuwe omgeving zet ze aan het denken… Omgekeerd staat voor Aadje & Richard een totaal andere ervaring te wachten. De luxepoezen moeten het zien te redden in een eenvoudig verblijf op een camping en in de herfst valt dit niet mee. Ondanks de verschillen tussen de stellen, vinden ze elkaar in hun liefde voor dieren, oude spullen en het gemis van dierbaren. Te zien op NPO 1.

27
mei
2022
(21:25)

CRIMEDOCS: Murdered by a Mob

Onderzoek naar de moord op Iraanse vluchteling Bijan Ebrahimi, die werd lastiggevallen door burgerwacht van een woonwijk in Bristol. Hij werd doodgeslagen en zijn lichaam in brand gestoken, omdat men dacht dat hij een pedofiel was. Twee agenten zijn gevangen gezet en twee ontslagen omdat zij Bijan niet beschermden. Onderzoek toont 'raciale vooroordelen' bij de politie en 'institutioneel racisme' bij de gemeente aan. Degenen die Bijan kenden, erkennen dat hij anders was. Sommigen herinneren zich een zeurpiet met een moeilijk karakter, anderen een getroebleerde man en slachtoffer. Maar Bijan verdiende het in elk geval niet om te sterven. Te zien op NPO 3.

27
mei
2022
(20:25)

Ondertussen aan de Hofvijver

Voor het allereerst is de toegang tot het Binnenhof gesloten. En dat voor minstens vijf jaar! Prominente oud-politici Hans Wiegel en Jeltje van Nieuwenhoven keren nog één keer terug naar hun oude werkplek. Hans Wiegel wil graag nog een keer het torentje zien, nu het nog in gebruik is. Presentator Splinter Chabot gaat ook op bezoek bij de laatste bewoners van het Binnenhof. Er woonden tot niet zo lang geleden mensen aan de kant van de eerste kamer. Terwijl er gestemd werd over belangrijke zaken hing de vrouw des huizes de schone was uit het raam. Te zien op NPO 2. 

26
mei
2022
(15:35)

Zappbios: Stuart Little - 1 -

Familiefilm. George Little is in de wolken: zijn ouders hebben besloten een broertje te adopteren. In het weeshuis bezwijken Mr. en Mrs. Little echter voor de charmes van een witte muis. Ze adopteren het beestje en dopen het Stuart. George is ontgoocheld met zijn nieuwe vriendje. Snowbell, de angorakater van het gezin, ziet Stuart ook niet zitten en beraamt met de katten uit de buurt een duivels plan om voorgoed met hem af te rekenen. Te zien op NPO Zapp.

25
mei
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Kitty Laméris taxeert terracotta tegels in Singer Laren. Deze, niet geglazuurde, tegels waren vanwege het reliëf niet geschikt voor de vloer. De tegels werden gebruikt voor het plafond van bijvoorbeeld kathedralen, kerken en kapellen. Expert Emiel Aardewerk is enthousiast over een zilveren theepotje. Het is een trek-potje, om heel sterk geconcentreerde thee te maken. Maker Martinus van Stapele is een bekende Haagse zilversmid. Te zien op NPO 1.

25
mei
2022
(20:25)

Glory Days

De liedjes van Springsteen roepen altijd verhalen op en brengt je recht in het hart van Amerika. Hij zingt over het gewone leven, over brandweermannen, fabrieksarbeiders en kansarmen. Zowel liefde als afkeer voor en van Amerika komen voorbij. Guus en Frank bezoeken de kansarmen en de ‘gewone' mannen. Amerikanen die hard moeten werken om te overleven in een maatschappij die steeds harder wordt. En ze krijgen twee bijzondere gasten te eten in hun beachhouse. Te zien op NPO 3.

24
mei
2022
(21:20)

Het mooiste meisje van de klas

Alexandra Leijs staat in haar dorp Langedijk bekend als het balletmeisje met de lichtgroene ogen. Op 11-jarige leeftijd wordt ze gevraagd voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze weet niet hoe snel ze de stap moet zetten en verhuist naar een pleeggezin. Het zijn lange dagen die Alexandra doorbrengt op de dansvloer en daarnaast volgt ze ook nog gewone lessen. Terwijl ze haar tijd in Den Haag dansend doorbrengt, gaat het thuis in Langedijk mis. Haar zus Roswitha is ernstig ziek en onthult op haar sterfbed een familiegeheim. Een geheim dat Alexandra haar leven voorgoed verandert. Te zien op NPO 1.

24
mei
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van De Fundatie Ralph Keuning reist in het Cobra Museum in Amstelveen door de Marokkaanse kunstwereld vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu. Schrijver en kunstliefhebber Abdelkader Benali stelde een tentoonstelling samen met zijn favoriete kunstwerken. De hedendaagse Marokkaanse kunstenaars vertellen in hun vaak speelse kunst verhalen over ‘het andere Marokko’ - ze tonen niet het traditionele beeld van het land dat veel mensen kennen. Te zien op NPO 2.

23
mei
2022
(21:25)

Beter!

Inwoners van volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder. In het AVROTROS-programma Beter! willen vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer gezonder gaan leven. Deze week maakt Tony werk van zijn plan de Holterberg op te fietsen en ervaart Sevda veel stress omdat ze moet gaan werken. Te zien op NPO 1.

22
mei
2022
(21:00)

START | Jos

Jos, een man met alleen maar goede bedoelingen, staat altijd voor iedereen klaar. Hij is net gescheiden en probeert met hulp van zijn tienerdochters Claire en Maxime opnieuw te beginnen in het leven. Gelukkig heeft hij zijn vrijwilligerswerk en een belangrijke missie: het schrijven van een brief naar de Thaise gevangene Kop. Alles lijkt goed te komen met Jos totdat ex-vrouw Ineke voor zijn deur staat. Te zien op NPO 3.

21
mei
2022
(22:25)

Ik vertrek

In 2007 vertrokken Ruud en Linda Moerman met hun drie puberzonen naar Zuid-Frankrijk. Voor Ruud ging zijn droom eindelijk in vervulling: het runnen van een camping. Linda had flinke heimwee en er zat niks anders op dan terug te keren naar Nederland. Veertien jaar later gaan ze terug naar Frankrijk om de camping weer te runnen. Gaat het ze deze keer beter af? Yvonne en Valentijn van der Valk trokken in 2012 per fiets de wereld rond en belandde in de Franse Alpen om een camping te pachten. Tien jaar later leiden ze een compleet ander leven en hebben ze zich op een nieuw ‘projectje’ gestort... Te zien op NPO 1.

21
mei
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan presentatoren Tim Senders en Jasper Demollin samen met beste vrienden Felix (13) en Jens (14) de strijd aan met zanger Jeangu Macrooy en presentatrice Nienke van Dijk met beste vrienden Bram (11) en Matthijs (11). Te zien op NPO Zapp.

20
mei
2022
(21:35)

CRIMEDOCS: Social Media Murders : The Murder of Grace Millane

Grace Millane is op wereldreis en bevindt zich op haar 23ste verjaardag in Nieuw-Zeeland. Als familie en vrienden haar willen feliciteren, krijgen zij geen contact en de politie wordt ingeschakeld. De agenten onderzoeken haar activiteiten op social media en komen erachter dat Grace op de avond voor haar verjaardag een date had met een jongen die zij ontmoet had op Tinder. Beelden van bewakingscamera’s laten zien dat zij mee is gegaan naar zijn appartement en daar nooit meer is vertrokken. Wat gebeurde er? Te zien op NPO 3.

18
mei
2022
(23:20)

Close Up: The Photograph

In de jaren 20 van de vorige eeuw fotografeerde de beroemde zwarte fotograaf James van der Zee de grootvader van filmmaker Sherman de Jesus. De foto brengt filmmaker De Jesus 100 jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem, waar de zwarte bevolking voor het eerst in de Westerse geschiedenis een rijke, eigen cultuur ontwikkelde. Wandelend door Harlem ontdekt de filmmaker meer over dit verleden én heeft hij inspirerende ontmoetingen met hedendaagse bewoners van de wijk. Te zien op NPO 2.

18
mei
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Willem de Winter taxeert twee prenten, ‘Ontwikkeling 1’ en ‘Kleiner en Kleiner’, en een Ex Libris, gemaakt door niemand minder dan Maurits Cornelis Escher, in het Kunstmuseum Den Haag. De vader van de eigenaar was bevriend met Escher en kreeg deze prenten cadeau. Prent ‘Ontwikkeling 1’ is een van de allereerste vlakvulling prenten. Prent ‘Kleiner en Kleiner’ is zeldzaam omdat het een middendeel van een grotere prent is. Ook taxeert Mieke Zilverberg een Romeinse gouden ring. Deze ring is niet gemaakt voor dagelijks gebruik, maar voor het graf. Expert Martijn Akkerman laat zijn licht schijnen op een broche en oorknoppen uit Engeland. Te zien op NPO 1.

18
mei
2022
(20:25)

Glory Days

De mannen reizen af naar Asbury Park, waar de muzikale roots van Bruce Springsteen liggen. De kleine badplaats heeft een grote historie, vele grote namen zetten hier hun eerste stappen in de muziekindustrie. Guus en Frank ontmoeten oude vrienden uit het vak en krijgen verrassend nieuws van de beroemde waarzegger ‘Madam Marie’ op de boulevard. Te zien op NPO 3.

17
mei
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in het Groninger Museum het werk van de jonge maar veelbelovende Franse kunstenaar JR, die met zijn foto’s de openbare ruimte overneemt. Zo maakte hij een installatie van een enorme peuter die nieuwsgierig over de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten heen kijkt. JR begon met graffiti op straat in Parijs, maar maakt inmiddels grote kunstprojecten waarmee hij aandacht vraagt voor ondergeschoven groepen in de samenleving. Te zien op NPO 2.

16
mei
2022
(21:25)

Beter!

Inwoners van volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder. In het AVROTROS-programma Beter! willen vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer gezonder gaan leven. Deze week heeft een uitslaande brand veel impact op Tony en heeft Corina verdriet als het line-dancen moeilijker is dan gedacht. Te zien op NPO 1.

15
mei
2022
(14:25)

START | De Eindmusical

In de dramaserie De Eindmusical draait het om de belevenissen van groep 8 van de basisschool de 7Sprong uit Scherpenzeel. De leerlingen werken samen in een vakantiehuis toe naar het spannende, emotionele, maar vooral swingende afscheid van acht jaar basisschool. De klas leert elkaar hierbij nog beter kennen en krijgt te maken met onderwerpen als concurrentie, mishandeling, verliefdheid en pesten. De leerlingen worden bijgestaan door musical experts Maurice Wijnen en Carline Brouwer. Te zien op NPO Zapp.

14
mei
2022
(21:00)

Eurovisie Songfestival 2022

In de finale van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival betreden 25 landen het podium van Pala Alpitour om hun beste optreden neer te zetten. Welke act pakt uiteindelijk de titel van deze grootste muziekwedstrijd ter wereld? Cornald Maas en Jan Smit geven tijdens het commentaar alle ins- en outs over de inzendingen van deze spectaculaire finale. Te zien op NPO 1.

14
mei
2022
(20:30)

Eurovisie Songfestival 2022 - voorbeschouwing

Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas in Turijn. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden. Te zien op NPO 1.

14
mei
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan acteur Leendert de Ridder en actrice Sterre Koning samen met neef en nicht Len (8) en Nova (14) de strijd aan met acteur Hamza Othman en actrice Sonia Eijken met beste vrienden Bram (10) en Marnix (10). Te zien op NPO Zapp.

13
mei
2022
(21:35)

CRIMEDOCS: Social Media Murders : The Murder of Molly Mclaren

De 23-jarige Molly McLaren werd in 2017 vermoord door haar ex-vriend Joshua Simpson. De twee ontmoetten elkaar op Tinder en kregen een relatie. Maar het gedrag van Scott zorgde er al snel voor dat Molly de relatie beëindigde. Scott bleef haar daarna via haar social media-accounts stalken en onwaarheden over haar verspreiden. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Familieleden en vrienden vertellen hoe de relatie zich ontwikkelde en Molly zelf komt aan het woord via haar social media-kanalen en WhatsApp berichten. Te zien op NPO 3. 

12
mei
2022
(21:00)

Eurovisie Songfestival 2022

Vanuit Turijn de live registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival waarin 18 acts deelnemen. Na deze halve finale weten we welke 25 landen mogen optreden in de finale op 14 mei. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker. Te zien op NPO 1.

12
mei
2022
(20:35)

Eurovisie Songfestival 2022 - voorbeschouwing

Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas in Turijn. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden. Te zien op NPO 1.

11
mei
2022
(23:15)

Close Up: Fotograaf Perry Ogden - Skin + soul

De Britse fotograaf Perry Ogden werd groot in de jaren 90 met zijn fotoreportages over Ierse kinderen van woonwagenbewoners en hun paarden, de zogenaamde 'pony kids'. Zijn iconische foto's leidden tot unieke fotoreportages voor toonaangevende cultuur-, mode- en muziektijdschriften als The Face. Te zien op NPO 2.

11
mei
2022
(20:35)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Menno Hoencamp taxeert in het Bonnefanten museum in Maastricht een gouden horloge met buitenkasten van haaienhuid, met binnenin prachtig opengewerkte pilaren. Expert Karl Stimm krijgt een dolk uit de late bronstijd, vroege ijzertijd, in zijn handen. Dit is zo’n 1000 voor Christus. Expert Paul van Rosmalen taxeert een schilderij, gemaakt door Blanche Camus. Zij was een uitgesproken Franse vrouwelijke kunstenaar en een kind van haar tijd, de jaren twintig van de vorige eeuw. Camus wordt gezien als een ‘petit maitre’, een kleine meester. Te zien op NPO 1.

11
mei
2022
(20:25)

START | Glory Days

Guus Meeuwis en Frank Lammers gaan naar Freehold, waar Bruce Springsteen zijn jeugd- en tienerjaren doorbracht. Hij groeide op in een eenvoudig arbeidersgezin. Deze kleine industriestad in New Jersey bleek later een grote inspiratiebron voor het gigantische oeuvre van Bruce Springsteen. Om the Boss beter te leren kennen en zijn songs beter te begrijpen dompelen de twee vrienden zich onder in het leven van dit kleine gemoedelijke stadje. Te zien op NPO 3.

10
mei
2022
(21:00)

START | Eurovisie Songfestival 2022

De live registratie van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Turijn waarin in totaal 17 landen optreden. Tijdens deze avond betreedt S10 voor Nederland als achtste het podium om haar nummer De Diepte aan heel Europa te laten horen. Het commentaar wordt verzorgd door Songfestivalkenners Cornald Maas en Jan Smit. Te zien op NPO 1.

10
mei
2022
(20:30)

Eurovisie Songfestival 2022 - voorbeschouwing

Live vanuit Hilversum blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die vanavond gaan optreden en schakelen live met Cornald Maas in Turijn. Hila Noorzai neemt de kijker mee in de sfeer rondom het grootse muziekevenement, dat dit jaar in Italië wordt gehouden. Te zien op NPO 1. 

10
mei
2022
(20:30)

Onze eeuwige strijd tegen het water

Presentator Pieter Jan Hagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering. Alledrie maken ze deel uit van De Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee. In 1997 werden met de inwerkingtreding van de Maeslantkering in Rotterdam De Deltawerken voltooid. Een huzarenstuk dat wereldwijd bewondering afdwong. Deze documentaire stelt de vraag of De Deltawerken de veiligheid van Nederland kunnen blijven waarborgen nu de zeespiegel door klimaatverandering zal stijgen. Het vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren. Te zien op NPO 2.

9
mei
2022
(21:25)

Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder. In het AVROTROS-programma Beter! willen vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer gezonder gaan leven. Deze week: Corina ziet ‘t niet meer zitten, ze wil andere begeleiding. En Jolanda ziet voor het eerst met eigen ogen hoeveel suiker ze eigenlijk binnen krijgt. Te zien op NPO 1.

7
mei
2022
(23:10)

Dit is S10

Stien den Hollander, S10, doet dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer De Diepte. In deze documentaire vertelt de selectiecommissie waarom juist dit Nederlandstalige nummer is gekozen. We volgen de zangeres bij de opnames van de videoclip en zijn bij het spannende moment dat haar lied voor het eerst aan het grote publiek wordt gepresenteerd. Hoe ziet S10's weg naar Turijn eruit? Te zien op NPO 3. 

7
mei
2022
(22:00)

Op weg naar het Songfestival

Bekende Nederlanders en Songfestivalliefhebbers kijken vooruit op de optredens van de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Welke landen bemachtigen een plek in de finale op zaterdag? Met onder anderen Carolien Borgers, Meau, Blanks, Richard Groenendijk, Sharon Doorson, Jeroen Kijk in de Vegte en Hugo Kennis. Te zien op NPO 3.

7
mei
2022
(21:35)

Ik vertrek

Aardwetenschapper Martijn (41) vertrekt samen met zijn liefdesparner Sean (31), hun drie naaktkatten en labrador naar Curaçao. Ze willen er het allereerste gay-resort van het eiland openen. Het moet een plek worden waar iedereen zichzelf kan zijn. Met vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom. Totdat ze erachter komen dat de balkconstructie vol met houtworm zit. De onvoorziene kosten lopen op en de aannemer neemt ook nog eens de benen. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen, staat de relatie van het stel onder grote druk. Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een drastisch besluit met heel grote gevolgen... Te zien op NPO 1.

7
mei
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaat rapper Stien den Hollander en actrice Bente Fokkens samen met broer en zus Tim (13) en Lotte (11) de strijd aan met zangeres/presentatrice Stefania Liberakakis en zanger Niels Schlimback met beste vriendinnen Lotte (12) en Eva (11). Te zien op NPO Zapp.

6
mei
2022
(21:30)

CRIMEDOCS : Monster in the Shadows

Het verhaal gaat veel verder dan Brittney’s verdwijning, die in verband lijkt te staan met de misdaden van haar familie - maar hoe? De politie richt haar aandacht op Chessie. Zij verliest alle steun bij haar zoektocht naar haar dochter Brittney als ze wordt beschuldigd van verschrikkelijke misdaden. Zal het ooit duidelijk worden wat er met Brittney is gebeurd? Te zien op NPO 3.

6
mei
2022
(08:05)

K3 een nieuwe start

Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: een nieuwe K3 is geboren met kersvers K3’tje Julia Boschman. Hoe beleven Hanne, Marthe en Julia die eerste weken als 'nieuwe K3'? Camera's volgen hen op de voet achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames, de voorbereidingen voor het nieuwe K3-album, een grote show in het Sportpaleis en we ontdekken hoe de meisjes stilaan een hechte band krijgen... Het wordt een drukke week voor K3. Er staat van alles op het programma: radiobezoekjes, een fotoshoot, een persdag voor het nieuwe album en een grote eindejaarsshow. Aan verscheidenheid geen gebrek. Te zien op NPO Zappelin.

5
mei
2022
(08:05)

K3 een nieuwe start

Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: een nieuwe K3 is geboren met kersvers K3’tje Julia Boschman. Hoe beleven Hanne, Marthe en Julia die eerste weken als 'nieuwe K3'? Camera's volgen hen achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames, de voorbereidingen voor het nieuwe K3-album, een grote show in het Sportpaleis en we ontdekken hoe de meisjes stilaan een hechte band krijgen... De Sportpaleisshows worden geannuleerd. Dat zorgt voor de nodige emoties bij de meisjes… Gelukkig wordt de grote Sinterklaasshow wel opgenomen voor televisie én staan er nog wat televisie-optredens en radio-interviews op het programma. Te zien op NPO Zappelin.

4
mei
2022
(21:00)

Tussen Kunst en Kitsch

Expert Karl Stimm taxeert in Oorlogsmuseum Overloon een lanspunt uit de bronstijd die door de aanbrenger zelf met een metaaldetector is gevonden. Er is weinig materiaal gebruikt en professioneel gegoten. Zoiets kom je bijna nooit in Nederland tegen. Doordat de herkomst is achterhaald, is het veel waard. Ook taxeert expert Willem Jan Hoogsteder een koperen schilderij met Maria en Jezus. Het schilderij is niet gesigneerd, maar komt dicht in de buurt van Frank Francken. Francken is een schildersfamilie uit Antwerpen. Expert Joseph Estié taxeert een blauw-witte Chinese schotel. Het zou een ‘Cornelis Pronk’ zijn van zeldzame grootte. Te zien op NPO 1.

4
mei
2022
(08:05)

K3 een nieuwe start

Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: een nieuwe K3 is geboren met kersvers K3’tje Julia Boschman. Hoe beleven Hanne, Marthe en Julia die eerste weken als 'nieuwe K3'? Camera's volgen hen op de voet achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames, de voorbereidingen voor het nieuwe K3-album, een grote show in het Sportpaleis en we ontdekken hoe de meisjes stilaan een hechte band krijgen... Julia, Hanne en Marthe werken ijverig toe naar hun allereerste shows in het Sportpaleis. Maar er is ook tijd voor ontspanning: de meisjes gaan in de cinema, op groot scherm, voor het eerst hun nieuwe videoclip bekijken. Te zien op NPO Zappelin.

3
mei
2022
(08:05)

K3 een nieuwe start

Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: een nieuwe K3 is geboren met kersvers K3’tje Julia Boschman. Hoe beleven Hanne, Marthe en Julia die eerste weken als 'nieuwe K3'? Camera's volgen hen op de voet achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames, de voorbereidingen voor het nieuwe K3-album, een grote show in het Sportpaleis en we ontdekken hoe de meisjes stilaan een hechte band krijgen... Hanne neemt haar gloednieuwe collega Julia mee op sleeptouw naar het Sportpaleis, waar ze binnenkort voor het eerst samen zullen optreden. Ook op Studio 100 heet Hanne het kersverse K3'tje welkom met een heuse rondleiding. Te zien op NPO Zappelin

2
mei
2022
(21:25)

Beter!

Inwoners van volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder. In het AVROTROS-programma Beter! willen vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer gezonder gaan leven. Deze week probeert Tony, die zijn ontbijt en lunch altijd overslaat, een bordje havermout naar binnen te krijgen, en Sevda gaat koken voor het hele buurthuis. Te zien op NPO 1. 

2
mei
2022
(08:05)

START | K3 een nieuwe start

Na een maandenlange zoektocht is het zo ver: een nieuwe K3 is geboren met kersvers K3’tje Julia Boschman. Hoe beleven Hanne, Marthe en Julia die eerste weken als 'nieuwe K3'? Camera's volgen hen achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames, de voorbereidingen voor het nieuwe K3-album, een grote show in het Sportpaleis en we ontdekken hoe de meisjes stilaan een hechte band krijgen. We volgen de finaledag van K2 zoekt K3 waar Julia wordt gekozen. Een dag vol spanning en emoties. Zeker nu Marthe corona heeft en niet live aanwezig kan zijn op de show. En dan moet de grootste uitdaging nog komen: de nieuwe K3 zíjn... Te zien op NPO Zappelin.

30
april
2022
(21:25)

Ik vertrek

Aardwetenschapper Martijn (41) vertrekt samen met zijn liefdesparner Sean (31), hun drie naaktkatten en labrador naar Curaçao. Ze willen er het allereerste gay-resort van het eiland openen. Het moet een plek worden waar iedereen zichzelf kan zijn. Met vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom. Totdat ze erachter komen dat de balkconstructie vol met houtworm zit. De onvoorziene kosten lopen op en de aannemer neemt ook nog eens de benen. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen, staat de relatie van het stel onder grote druk. Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een drastisch besluit met heel grote gevolgen... Te zien op NPO 1.

30
april
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan acteur Thomas Cammaert en actrice Anne Appelo samen met beste vrienden Thomas (12) en Kasper (13) de strijd aan met presentator Jurre Geluk en presentatrice Emma Wortelboer met beste vriendinnen Isa (12) en Kaitlyn (11). Te zien op NPO Zapp.

29
april
2022
(21:20)

Crime Docs : Monster in the Shadows (VPRO AK)

Langzamerhand wordt steeds meer duidelijk over de afschuwelijke waarheid die Brittney’s hele familie probeerde te verbergen. Bijna al haar familieleden waren betrokken bij het grootste incest- en kinderpornonetwerk van Alabama. Kort voor haar verdwijning had Brittney ontdekt dat haar jongere nichtje misbruikt werd door een lid van de familie. Heeft de confrontatie met dat familielid haar het leven gekost? Te zien op NPO 3.

28
april
2022
(20:35)

20 jaar Musical Awards Gala

Tijdens een fietsvakantie met juf Ank is Anton aan een hartaanval overleden. De relatie tussen Ank en Anton is altijd geheim gebleven, behalve voor oud luizenmoeder Hannah, dus niemand weet hoe zwaar het verlies voor Ank is. Anks last wordt extra zwaar wanneer ze geen andere optie ziet dan de rol van directeur op zich te nemen én niet één, maar twee klassen onder haar hoede te nemen. Al snel loopt ze op hete kolen. Nancy werkt als vrijwilligster en organiseert een BHV-cursus. Bij deze BHV-cursus komt de waarheid over Ank en Anton aan het licht, nieuws dat zeer slecht valt bij de jaloerse Nancy. Te zien op NPO 1.

27
april
2022
(23:05)

Close Up: Being Ad Visser

Ad Visser is voor veel generaties bekend als de excentrieke Mr. Toppop. De documentaire ‘Being Ad Visser’ zoomt in op een onderbelichte kant van Visser. Hij blijkt een vindingrijke kunstenaar die - voortgedreven door nieuwsgierigheid en onstuitbare creativiteit - al zijn hele leven muziek schrijft en songs componeert. Te zien op NPO 2.

27
april
2022
(20:25)

De Luizenmoeder

Tijdens een fietsvakantie met juf Ank is Anton aan een hartaanval overleden. De relatie tussen Ank en Anton is altijd geheim gebleven, behalve voor oud luizenmoeder Hannah, dus niemand weet hoe zwaar het verlies voor Ank is. Anks last wordt extra zwaar wanneer ze geen andere optie ziet dan de rol van directeur op zich te nemen én niet één, maar twee klassen onder haar hoede te nemen. Al snel loopt ze op hete kolen. Nancy werkt als vrijwilligster en organiseert een BHV-cursus. Bij deze BHV-cursus komt de waarheid over Ank en Anton aan het licht, nieuws dat zeer slecht valt bij de jaloerse Nancy. Te zien op NPO 3.

26
april
2022
(23:25)

Koningsnacht Concert

Registratie van een bijzondere editie van de Music Bowl in het Concertgebouw, waarin pop en klassiek elkaar ontmoeten. Nederlandse singer songwriters Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier treden met Koningsnacht op samen met Camerata RCO, dat bestaat uit leden van het Concertgebouworkest. Het presentatieduo is Maria Fiselier en Glenn Faria. Te zien op NPO 2.

26
april
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts onderzoekt in Kunsthal Kade hoe hedendaagse kunstenaars aankijken tegen het utopische ideaal van een maakbare wereld. Aanleiding is het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan, die in zijn kunst op zoek was naar een ‘Aards Paradijs’. Maar de kunstenaars van nu geven eerder een blik op de chaotische wereld waarin we leven. Compleet met milieuvervuiling, virussen, en oorlogsdreiging lijkt dat verre van een paradijs. Schurend Paradijs is te zien in Kunsthal Kade en de Elleboogkerk, t/m 3 juli. Te zien op NPO 2.

23
april
2022
(22:00)

Sterren in Concert: Mart Hoogkamer in Ahoy

Registratie van het concert van Mart Hoogkamer op 9 april 2022 in Rotterdam Ahoy. Het is de grootste eigen show in de carrière van de 23-jarige zanger uit Leiden, die wekenlang bovenaan de hitlijsten stond met zijn nummer-1 hit 'Ik Ga Zwemmen’. Vanavond geeft Mart Hoogkamer met zijn band een avondvullend concert waarin hij zowel repertoire van de laatste jaren als nieuwe nummers zal brengen. Te zien op NPO 3.

23
april
2022
(21:30)

Ik vertrek

Hotelmanager Erik (50) en zijn vrouw Brigitte (48) kopen een statig pand uit 1900 met een enorm lap grond. Met een slordige 100.000 euro willen ze vier luxe gastenkamers realiseren. Waar Brigitte beren op de weg ziet, maakt Erik zich totaal geen zorgen. Maar dan blijkt de verbouwing moeilijker en groter dan verwacht. Erik en Brigitte klussen iedere dag twaalf uur en gunnen zichzelf geen moment rust. Na een half jaar lopen de twee op hun tandvlees en het eind is nog lang niet in zicht. Maar opgeven is geen optie. Te zien op NPO 1.

23
april
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan presentator Edson da Graça en YouTuber Rutger Vink samen met tweelingbroers Stef en Bauke (10) de strijd aan met actrice Emma Keuven en zanger Matheu Hinzen en tweelingzussen Julia en Myla (9). Te zien op NPO Zapp.

22
april
2022
(21:30)

Het jaar van Fortuyn

Terwijl verkiezingsdag nadert, liggen de partijen in de peilingen dicht bij elkaar. Fortuyn wordt op het Mediapark doodgeschoten. De verbijstering is groot. Kok bezweert de chaos door de LPF te laten beslissen over het doorgaan van de verkiezingen. Woordvoerder Mat Herben volgt Fortuyn op als partijleider. Ondertussen richt de woede van Fortuyn-aanhangers zich op Melkert. Met nog een paar dagen tot de verkiezingen probeert Melkert overeind te blijven. Te zien op NPO 1.

22
april
2022
(21:20)

Crime Docs : Monster in the Shadows (VPRO AK)

Brittney’s moeder Chessie is teleurgesteld in het politieonderzoek en besluit zelf verder te zoeken naar haar dochter. Het zou kunnen dat Brittney is vermoord door haar oom (hij pleegde twee dagen na haar verdwijning zelfmoord), maar ook mensenhandel wordt genoemd. Gespecialiseerde zoekteams en analyses van Brittney’s telefoongegevens roepen nieuwe vragen op, en antwoorden die daar niet op aan lijken te sluiten. Te zien op NPO 3.

21
april
2022
(21:30)

Het mooiste meisje van de klas

Femke Huijsmans, het meisje met de stralende lach en de mooie ogen, wordt op haar 8e wees. Samen met haar zus wordt ze in een pleeggezin geplaatst. Maar wat haar klasgenoten op ’t Hooghe Landt in Amersfoort niet weten, is dat het opgroeien in het pleeggezin een traumatische ervaring is voor Femke. Ondanks het overlijden van haar ouders en de vervelende ervaring van het pleeggezin is Femke geen meisje dat bij de pakken neer gaat zitten en wil ze alles uit het leven halen. Wat Femke in haar hoofd heeft moet en zal gebeuren. Deze karaktereigenschap brengt haar letterlijk heel ver én over zee. Te zien op NPO 1.

20
april
2022
(20:35)

START | Tussen Kunst en Kitsch

Vanuit Museum Kranenburgh Bergen taxeert expert Pieter Jorissen prototypes Plexiglas, gemaakt door kunstenaar Ad Dekkers. Deze prototypes lagen nog bij een graficus nadat Dekkers overleed. Ook taxeert Expert Bas Hesselink een diorama. Dit kunstwerk komt uit de 18e eeuw en is gemaakt door Jan Kopper, een bekende papierkunstenaar uit Rotterdam. Hij maakte vaak diorama’s waar schepen op te zien waren. Verder taxeert expert Rob Driessen een beeld van een kamelendrijver, gemaakt door kunstenaar Josuë Dupon. Dupon is een superrealist, vooral van dieren. Hij was eerst vrij traditioneel, maar ging later stilistischer werken. Te zien op NPO 1.

19
april
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Museum De Pont geeft een inkijkje in het privéarchief van de beroemde Afro-Amerikaanse kunstenaar Kara Walker. Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in het Tilburgse museum dertig jaar aan tekeningen en video’s waarin zij de onderdrukking van de zwarte vrouw in Amerika door de eeuwen heen aan de kaak stelt. Kara Walker, A Black Hole Is Everything a Star Longs to Be is te zien t/m 24 juli. Te zien op NPO 2.

18
april
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

16
april
2022
(21:25)

Ik vertrek

Officemanager Jolanda (51) verruilt haar rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Wormer voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Haar vriend Peter (50) was – voor hun ontmoeting - nog nooit in Griekenland geweest, maar ze heeft hem weten te overtuigen wat voor fantastisch land het is. Het stel wil het gedateerde buitenverblijf omtoveren tot een luxe Bed & Breakfast. Nadat de eerste fouten op de bouwplaats zijn gemaakt, zit Jolanda er bovenop tot grote frustratie van de klussers. Jolanda brengt een nieuw motto in haar leven: ‘Never assume, always check first.’ Te zien op NPO 1.

16
april
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan Qmusic Dj’s Mattie Valk en Domien Verschuuren samen met beste vrienden Luuk (11) en Jayden (11) de strijd aan met zangeres Julia van Bergen en zanger Sem Rozendaal met beste vriendinnen Madelief (10) en Anne (11). Te zien op NPO Zapp.

15
april
2022
(21:30)

Het jaar van Fortuyn

Als Fortuyn een taart in zijn gezicht krijgt van een activiste, doet hij een oproep aan Kok en de PvdA om hem niet langer te demoniseren. Melkert haalt alles uit de kast om zich tijdens het Erasmusdebat te revancheren op Fortuyn. De oplopende spanning tussen de politieke rivalen trekt niet alleen een wissel op hun privéleven, het slaat ook over op de kiezer, waarbij het zelfs tot openlijke agressie komt. Te zien op NPO 1.

12
april
2022
(22:10)

Helden van de Invictus Games

Geen photoshop, geen filters of plastische chirurgie, maar gewoon het menselijk lichaam afbeelden zoals het is. Dat deed Rembrandt in de zeventiende eeuw, EN dat doen dertien hedendaagse kunstenaars op de tentoonstelling Rauw in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer onderzoekt de ontnuchterende en rauwe alternatieven die kunstenaars als Melanie Bonajo, Marlene Dumas en Aline Thomassen bieden voor het heersende ideaalbeeld. Rauw is te zien t/m 22 mei.

12
april
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Geen photoshop, geen filters of plastische chirurgie, maar gewoon het menselijk lichaam afbeelden zoals het is. Dat deed Rembrandt in de zeventiende eeuw, EN dat doen dertien hedendaagse kunstenaars op de tentoonstelling Rauw in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer onderzoekt de ontnuchterende en rauwe alternatieven die kunstenaars als Melanie Bonajo, Marlene Dumas en Aline Thomassen bieden voor het heersende ideaalbeeld. Rauw is te zien t/m 22 mei. Te zien op NPO 2.

11
april
2022
(22:10)

START | Helden van de Invictus Games

In ‘Helden van de Invictus Games’ aandacht voor Nederlandse militairen die fysiek of mentaal zwaargewond raakten. Door te trainen voor de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor gewonde militairen, hervonden ze vertrouwen in hun lichaam, hun wilskracht en de waarde van teamspirit. Vijf portretten van de kracht van de menselijke geest. Presentatie: Gregory Sedoc. Te zien op NPO 2.

11
april
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

9
april
2022
(22:00)

Man en Kunst

Ze was de koningin van de Flower Power in de kunsten: Ferdi. In de jaren vijftig knetterde ze op haar motor door Parijs, kreeg les van Ossip Zadkine EN van haar latere echtgenoot Shinkichi Tajiri. Met haar laskunsten produceerde ze in the sixties grote, kleurrijke, brutale van kunstbont gemaakte sculpturen - met een erotisch tintje. Zoals de Wombtomb, die te zien is in de vaste collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Te zien op NPO 2.

9
april
2022
(21:30)

Ik vertrek

De Utrechtse Estée (28) en Taïf (34) leven in het hier en nu. Om aan de Nederlandse ratrace te ontsnappen zeggen ze hun banen op om de wereld rond te reizen. Toen ze in de Dominicaanse Republiek kwamen, werden ze op slag verliefd. Het stel koopt een pand in kitesurfwalhalla Cabarete. Ze willen er een ontmoetingsplek voor reizigers van maken. Er is haast, want over vijf maanden moet het klaar zijn. Een dag voor de opening zijn de bedden nog niet geleverd, moet de generator nog worden aangesloten en dreigt een tropische regenbui het feest te verpesten. De vermoeidheid slaat toe en het geduld van Estée en Taïf wordt flink op de proef gesteld…Te zien op NPO 1.

9
april
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan illusionist Steven Kazàn en zijn vriendin Jamie samen met beste vriendinnen Mirthe (10) en Senne (10) de strijd aan met Jeugdjournaal presentatrices Annabelle Zandbergen en Evita Mac-nack met beste vrienden Emilius (11) en Ole (11). De twee teams staan op een richel, voor een muur van blokken. De blokken in die muur willen maar één ding: iedereen de afgrond in duwen! Alleen met kennis, snelheid én lenigheid kan je de muur verslaan. Welk team weet zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden én beschikt er over snelle reflexen, een goede balans en houdt stand? Te zien op NPO 3.

8
april
2022
(22:10)

Man en Kunst

Presentator Lucas De Man stort zich op het leven en werk van de Duitse expressionist Max Beckmann. En dan vooral op zijn Amsterdamse periode - de kunstenaar vluchtte voor de dreiging van de Tweede Wereldoorlog naar Nederland en schilderde hier, op zijn zolderkamer, maar liefst een derde van zijn oeuvre! Een van de hoogtepunten daarvan is een dubbelportret van Beckmann en zijn vrouw Quappi, te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Te zien op NPO 2.

8
april
2022
(21:30)

Het jaar van Fortuyn

Fortuyn besluit na de breuk met Leefbaar Nederland een eigen partij op te richten: Lijst Pim Fortuyn. Ondertussen probeert Melkert de teleurgestelde kiezer terug te halen door zich te profileren als de gewone man. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst bij het debat na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen, waar Fortuyn een monsterzege heeft geboekt in Rotterdam. Melkert heeft geen antwoord op de triomfantelijke Fortuyn en diens plaagstoten. Te zien op NPO 1.

7
april
2022
(22:10)

Man en Kunst

De Britse ‘Dame’ Barbara Hepworth is een van de belangrijkste beeldhouwers uit de 20e eeuw. Presentator Lucas De Man betreedt haar oude huis en atelier in St. Ives in Cornwall, dat nog vol staat met haar beelden. Hepworth doorboorde die zodat er een open binnenruimte ontstond - beelden met gaten. Die zijn ook te zien in het beroemde Rietveld Paviljoen bij het Kröller Müller museum in Otterlo. Te zien op NPO 2.

7
april
2022
(21:30)

Dit was het nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Jaap Robben en Johan Fretz. Te zien op NPO 1.

6
april
2022
(22:10)

Man en Kunst

Presentator Lucas De Man onderzoekt in het Amsterdamse Rijksmuseum werk van de allerbeste vogelschilder van de zeventiende eeuw: Melchior d’Hondecoeter. Als geen ander penseelde hij exotische geelfluitkaketoes, roodstaartpapegaaien of Alexanderparkieten op het doek. Te zien op NPO 2.

5
april
2022
(22:10)

START | Man en Kunst

Ze portretteerde koninginnen en de crème de la crème van de negentiende eeuw: Thérèse Schwartze. Deze jonge, selfmade miljonair bezat meerdere panden aan de Amsterdamse Prinsengracht. Maar het allerliefst stond ze in haar atelier. Presentator Lucas De Man bekijkt haar portret van Koningin Emma met prinses Wilhelmina op haar arm uit 1881 dat te zien is in Paleis Het Loo in Apeldoorn. Te zien op NPO 2.

5
april
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks duikt in Keramiekmuseum Princessehof in de cultuurgeschiedenis van Korea. Eeuwenoud betoverend celadon evenals spraakmakende hedendaagse kunstinstallaties vertellen het verhaal over de eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen van dit land dat lange tijd onbereikbaar was voor het westen. Korea, poort naar een rijk verleden is te zien t/m 21 augustus. Te zien op NPO 2.

4
april
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

2
april
2022
(21:30)

Ik vertrek

Brandweerman Gerard (38) en horecamanager Denise (35) wonen in een prachtige jaren dertig woning in het Gooise Bussum. Na de geboorte van hun zoon Stein (5) blijkt Denise gezondheidsproblemen te hebben. Alleen tijdens hun vakanties in Portugal voelt zij zich goed. De keuze is snel gemaakt. Het gezin vertrekt naar het Portugese gehucht Alcantarilha. Ze hebben hun oog laten vallen op een oude boerderij waar ze een gastenverblijf in willen bouwen. Ze verkopen al hun spullen, terwijl het pand nog niet van hen is. Te zien op NPO 1.

2
april
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan presentator Klaas van Kruistum en presentatrice Shelly Sterk samen met beste vriendinnen Kaline (12) en Nova (11) de strijd aan met zanger Kaj van der Voort en actrice Moiese Trustfull met beste vrienden Emilius (11) en Ole (11). De twee teams staan op een richel, voor een muur van blokken. De blokken in die muur willen maar één ding: iedereen de afgrond in duwen! Alleen met kennis, snelheid én lenigheid kan je de muur verslaan. Welk team weet zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden én beschikt er over snelle reflexen, een goede balans en houdt stand? Presentatie: Britt Dekker. Te zien op NPO Zapp.

1
april
2022
(21:30)

Het jaar van Fortuyn

Melkert wil stelling nemen over de groeiende migratieproblemen, maar Kok houdt dit tegen: het onderwerp ligt te gevoelig. Als Fortuyn in een interview de islam een achterlijke cultuur noemt, steekt er een storm van protest op. Melkert kan zich niet langer stilhouden en wordt gedwongen zich uit te spreken. Ondertussen overlegt het bestuur van Leefbaar Nederland in een nachtelijk crisisoverleg of Fortuyn nog kan aanblijven als lijsttrekker. Te zien op NPO 1.

1
april
2022
(21:00)

CRIMEDOCS: Rose West, Born Evil?

Rose West veranderde op zeventien-jarige leeftijd in de meest sadistische, seksueel gemotiveerde seriemoordenaar die Groot-Brittannië ooit zag. En het lijkt erop dat Rose, en niet haar man Fred, de dominante rol had bij het doden van weerloze vrouwen. Om antwoord te kunnen geven op de vraag of Rose slecht is geboren of dat zij zo is geworden door haar opvoeding komen mensen aan het woord, die Rose persoonlijk kenden: de buren uit haar jeugd, de advocaat die haar vertegenwoordigde tijdens het laatste proces, huurders die ontsnapten uit het 'House of Horrors' in Cromwell Street 25 en medegevangenen. Te zien op NPO 3.

1
april
2022
(20:30)

Flikken Maastricht

Wolfs is aangehouden en zit in het huis van bewaring tussen vijandige medegevangenen. Eva ontdekt de schuilplaats van Eddie, en dat Eddie een moordopdracht op Wolfs heeft uitgezet. Maar Wolfs zit in beperking en is voor haar niet te bereiken. Omgekeerd ontdekt Wolfs dat alles door Eddie voorzien is, ook de ontdekking van zijn hide out door Eva. Maar door zijn beperking kan hij Eva niet waarschuwen dat ze in een val loopt. Het wordt een zenuwslopende seizoensfinale... Te zien op NPO 1.

31
maart
2022
(23:15)

Close Up: Over katten en honden en kunst

In de kunst symboliseren katten en honden erotiek, macht maar ook loyaliteit en vriendschap. Ook al spelen katten en honden vaak alleen een bijrol in de kunst, hun rol is desalniettemin een belangrijke en vertelt veel over de relatie tussen mens en natuur. Te zien op NPO 2. 

31
maart
2022
(21:30)

Dit was het nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Nienke de la Rive Box en Kasper van der Laan. Te zien op NPO 1.

30
maart
2022
(21:15)

Lauren!

Lauren onderzoekt de snelst groeiende Joodse gemeenschap van Europa, in Manchester. Ze gaat op zoek naar de verhalen van jonge mensen die zich in de moderne maatschappij houden aan eeuwenoude strikte geloofsregels. Te zien op NPO 3.

29
maart
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker betreedt in het Eye Filmmuseum het universum van kunstenaar Guido van der Werve. Zijn films vol romantiek en natuur gaan over de nutteloosheid en de schoonheid van het bestaan. Vaak is hij zelf de hoofdpersoon die een gevecht aangaat met zichzelf. Bijvoorbeeld door twaalf uur lang onafgebroken rondjes om zijn huis te rennen, of 24 uur lang op de Noordpool te staan terwijl de aarde onder hem door draait. Melancholie en droge humor wisselen elkaar af in de bijzondere films waarvoor hij vaak zelf de muziek componeert. Guido van der Werve, Palpable Futility is te zien t/m 29 mei. Te zien op NPO 2.

28
maart
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

27
maart
2022
(11:05)

Ivo op zondag

Ivo Niehe kijkt naar het leven van inspirerende kunstenaars, kiest de juiste muziek voor de zondag en zoekt het antwoord op de vraag: hoe ziet de zevende dag van de week eruit van bekende landgenoten in binnen- en buitenland? Wat is hun ideale zondag? Daarnaast opent hij het rijke archief van de TV Show. Te zien op NPO 1.

26
maart
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan rapper Sjaak en boer Ayoub samen met tweelingzussen Inge (10) en Sophie (10) de strijd aan met YouTuber Quinty Misiedjan en actrice Britt Scholte met beste vriendinnen Fiene (12) en Babette (12). De twee teams staan op een richel, voor een muur van blokken. De blokken in die muur willen maar één ding: iedereen de afgrond in duwen! Alleen met kennis, snelheid én lenigheid kan je de muur verslaan. Welk team weet zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden én beschikt er over snelle reflexen, een goede balans en houdt stand? Presentatie: Britt Dekker. Te zien op NPO Zapp.

26
maart
2022
(07:50)

De magische auto

Soy Kroon beleeft een mooi en spannend avontuur met de favoriete speelgoedauto van een kind. Ze stappen in de magische auto en op mysterieuze wijze belanden ze in de echte grotemensenversie van de lievelingsauto en begint het avontuur. Te zien op NPO Zappelin.

25
maart
2022
(21:30)

Het jaar van Fortuyn

Nederland staat er economisch goed voor, de PvdA staat bovenaan in de peilingen, niks lijkt partijleider Ad Melkert in de weg te staan om de nieuwe premier van Nederland te worden. Maar als twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boren, brengt dit een schokgolf teweeg, die ook in Nederland voelbaar is. De spraakmakende columnist Pim Fortuyn besluit de politiek in te gaan en sluit zich aan bij de nieuwe partij Leefbaar Nederland. Te zien op NPO 1.

25
maart
2022
(21:00)

CRIMEDOCS: Moord op de ongeboren tweeling

Het werd de meest bizarre vermissing van deze eeuw genoemd, die van Deborah Rosiek uit Amsterdam. De aantrekkelijke, spirituele vrouw die relaties had met politiebazen, topfunctionarissen en penoze jongens had één vurige wens: moeder worden. Hoogzwanger van een tweeling moest ze zich in 2003 melden in het ziekenhuis voor een keizersnede. De avond ervoor bracht ze door met haar minnaar, ex-politieman Hans, die ze chanteerde inzake een kluiskraak bij een grote gokbaas. Deborah heeft zich nooit gemeld voor de bevalling. Wat is er met haar en de ongeboren tweeling gebeurd? Uit onderzoek blijkt dat veel mensen van Deborah af wilden. Te zien op NPO 3.

25
maart
2022
(20:35)

Flikken Maastricht

Eddies val klapt dicht als hij Procureur Generaal Donkersloot inlicht over de vermeende moord van Wolfs op Luca, de toenmalige vriend van Fleur. Donkersloot overlegt met Eva en doet haar een voorstel dat ze niet kan weigeren als ze Wolfs uit de gevangenis wil houden. Wolfs ontdekt ondertussen dat Eddie zijn identiteit gekaapt heeft. En als hij erachter komt dat Eddie op weg is naar PG Donkersloot om hem te vermoorden, besluit hij in te grijpen. Maar of dat verstandig is? Te zien op NPO 1.

24
maart
2022
(21:35)

Dit was het nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Ronit Palache en Jack van Gelder. Te zien op NPO 1.

23
maart
2022
(23:25)

Close Up: De duizelingwekkende werelden van collage kunstenares Aldwyth

De Amerikaanse kunstenares Aldwyth werkt vaak jarenlang aan haar collages samengesteld uit honderden zorgvuldig uitgekozen foto's. Haar belangrijkste inspiratiebron is daarbij Marcel Duchamp. Dat resulteert in kunstwerken die zich laten lezen als gedetailleerde kaarten van unieke, geheel eigen artistieke werelden. Te zien op NPO 2.
 

23
maart
2022
(21:15)

Lauren!

Lauren reist af naar de verlate Faeröer Eilanden. Daar wonen 70.000 schapen en maar 50.000 mensen. Er is een groot tekort aan vrouwen en dat tekort wordt aangevuld door vrouwen uit Thailand en de Filipijnen, ze worden spottend E-bay wives genoemd. Hoe vinden deze vrouwen het op deze verlate en koude plek? Te zien op NPO 3.

22
maart
2022
(21:15)

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt de kunst van migratie in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Archeologen en hedendaagse kunstenaars slaan daar de handen ineen om te laten zien dat migratie iets is van alle tijden. Tweeduizend jaar geleden trokken soldaten handelaren en ambachtslieden al naar de grens van het Romeinse rijk, die dwars door Nederland liep. Hun persoonlijke verhalen blijken uit objecten die worden aangevuld met installaties van hedendaagse kunstenaars als Patricia Kaersenhout en Antonis Pittas. De tentoonstelling Moving Stories is te zien t/m 29 mei. Te zien op NPO 2.

21
maart
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

20
maart
2022
(09:00)

AAP

Lena ontvangt een pakketje uit Rwanda. Er zit een urn in met de as van haar overleden grootvader Bastiaan de Groot en een brief waarin hij uitlegt hoe hij aan Benedict is gekomen. Lena beseft dat Benedict dus geen echte familie is. Gevoelige informatie die nooit iemand te weten mag komen, anders worden ze weer uit elkaar gehaald. Maar Summer heeft echter alles gehoord en gezien en vindt in Nora een zeer gewillig, luisterend oor… Lena en Benedict zetten de urn van Bastiaan bij het graf van Lena’s ouders. En ze neemt afscheid. Van haar ouders. Van haar opa. Ze is nu samen met Benedict. Haar familie. Te zien op NPO Zapp.

19
maart
2022
(18:35)

Voor het blok

In deze vrolijke, fysieke quiz gaan judoka Roy Meyer en basketbalster Chatilla van Grinsven samen met goede vrienden Benjamin (11) en Victor (11) de strijd aan met YouTubers Dylan Haegens en Teun Peters met beste vriendinnen Isa (11) en Lieve (11). De twee teams staan op een richel, voor een muur van blokken. De blokken in die muur willen maar één ding: iedereen de afgrond in duwen! Alleen met kennis, snelheid én lenigheid kan je de muur verslaan. Welk team weet zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden én beschikt er over snelle reflexen, een goede balans en houdt stand? Presentatie: Britt Dekker. Te zien op NPO Zapp.

18
maart
2022
(21:05)

CRIMEDOCS: De gruweldaden van de Amsterdamse seriemoordenaar

Eind 2021 wordt de Amsterdamse huisschilder Sjonnie W. veroordeeld tot 20 jaar cel en TBS voor de dood van de vermiste Sabrina Oosterbeek en voor de gruweldood van twee drugsverslaafde prostituees. Zeer heftige zaken, ook omdat één van hen in stukken gezaagd is gevonden. Aan de hand van emotionele interviews met nabestaanden, unieke beelden van een interview met W., gesprekken met mensen uit zijn vertrouwenskring en reconstructies zoekt Crimedocs antwoord op prangende vragen. Wie is Sjonnie W. en wat is er gebeurd met het lichaam van Sabrina? En is de vermiste prostituee Stefanie, die Sjonnie goed kende, ook slachtoffer van hem geworden? Te zien op NPO 3.

18
maart
2022
(20:35)

Flikken Maastricht

Als Pierre zijn proces in vrijheid mag afwachten, gaat het mis. Hij ontvoert zijn dochters en het hele bureau gaat in een klopjacht om Pierre op te sporen voor hij zijn dochters wat aan kan doen. Uiteindelijk vinden ze Pierre. Maar de grote vraag is waar zijn dochters zijn en of het team op tijd is om ze te redden. Te zien op NPO 1.

17
maart
2022
(21:30)

Dit was het nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Thomas Rueb en MEROL. Te zien op NPO 1.

16
maart
2022
(21:15)

Lauren!

Lauren reist af naar Granada in Spanje. In de wijk Sacromonte wonen al decennialang mensen in grotten. Ver weg van de stressvolle maatschappij hebben deze moderne holbewoners een eigen wereld gecreëerd. Te zien op NPO 3.

15
maart
2022
(22:30)

Nu te Zien!

Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks verwondert zich in Museum More over de figuratieve kunst uit het Tsjecho-Slowakije van 1918 tot 1945. Net als hun diversiteit aan culturen, identiteiten en politieke opvattingen, creëerden de kunstenaars een eigen beeldtaal die niet te vangen is in één stroming. Te zien op NPO 2.

14
maart
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

13
maart
2022
(09:00)

AAP

Lena moet tegen haar zin in weer terug naar Nora en Job Kleverlaan. Benedict leeft nog, maar zit gevangen. Omdat de jager ten onrechte beweert dat Benedict haar aanviel, wordt Benedict binnenkort teruggevlogen naar het oerwoud. Lena neemt hartverscheurend afscheid van Benedict. Ze kunnen niet bewijzen dat de jager liegt. Maar dan krijgt Lena hulp uit onverwachte hoek. Te zien op NPO Zapp.

12
maart
2022
(19:20)

Make-up Cup

In de zenuwslopende finale strijden de kandidaten om de titel ‘Beste jonge make-up artiest van Nederland’ en moeten Nikkie nog 1 keer overtuigen met hun technische en creatieve skills. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Nikkie wordt deze week bijgestaan door gastjurylid Envy Peru. Te zien op NPO 3.

11
maart
2022
(21:00)

CRIMEDOCS: De gruweldaden van de Amsterdamse seriemoordenaar

Eind 2021 wordt de Amsterdamse huisschilder Sjonnie W. veroordeeld tot 20 jaar cel en TBS voor de dood van de vermiste Sabrina Oosterbeek en voor de gruweldood van twee drugsverslaafde prostituees. Zeer heftige zaken, ook omdat één van hen in stukken gezaagd is gevonden. Aan de hand van emotionele interviews met nabestaanden, unieke beelden van een interview met W., gesprekken met mensen uit zijn vertrouwenskring en reconstructies zoekt Crimedocs antwoord op prangende vragen. Wie is Sjonnie W. en wat is er gebeurd met het lichaam van Sabrina? En is de vermiste prostituee Stefanie, die Sjonnie goed kende, ook slachtoffer van hem geworden? Te zien op NPO 3.

11
maart
2022
(20:35)

Flikken Maastricht

Jaroslav Rozman, de criminele maat van Eddie, ontsnapt tijdens een gevangenenvervoer. Wolfs en Eva weten de vluchter te lokaliseren, maar kunnen niet verhinderen dat de man officier van justitie van Vlijmen vermoordt. De man die hem in de gevangenis gekregen heeft, maar ook de man die Eddie verraden heeft. Wolfs denkt Eddie te zien, maar blijkt gedrogeerd, dus hij wordt door niemand geloofd. Maar Eva ontdekt dat de ontsnapping van Rozman misschien niet is wat het lijkt. Marion en Romeo krijgen te maken met een catfisher, iemand die zich uitgeeft als een goede date. Maar kwade bedoelingen heeft. Te zien op NPO 1.

10
maart
2022
(21:30)

Dit was het nieuws

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Te gast zijn Mischa Blok en Malou Holshuijsen. Te zien op NPO 1.

9
maart
2022
(21:15)

Lauren!

Lauren duikt in de levens van jonge prostituees die werken èn wonen in een Duits bordeel. Om het vertrouwen te winnen van de vrouwen, klanten en het personeel moet Lauren daar meewerken en ook logeren. Als je 24 uur per dag in de bubbel van het bordeel leeft, kun je dan ooit nog ontsnappen aan dit werk? Te zien op NPO 3.

8
maart
2022
(21:20)

DNA Onbekend

In de laatste aflevering van dit seizoen van DNA Onbekend ontmoet Dionne Stax onder meer de 55-jarige Jolanda. Jolanda en haar jongere zus Thea worden geboren in Amsterdam. Hun vader is een Nederlandse man en hun moeder komt oorspronkelijk uit Indonesië. Jolanda heeft het goed thuis en heeft nooit aanleiding gehad om te twijfelen aan haar vader. Pas als een familielid Jolanda drie jaar geleden vertelt dat haar inmiddels overleden vader niet haar echte vader was, wordt Jolanda hier voor het eerst mee geconfronteerd. Haar moeder geeft toe dat Jolanda een andere vader heeft maar wil niet zeggen wie dat is. DNA-onderzoek moet duidelijkheid geven. Te zien op NPO 1.

8
maart
2022
(21:10)

Nu te Zien!

Sam Drukker schildert de zoekende mens - onderweg, verdreven, ontheemd. Drukker ziet als portretterende vakman de volmaakte schoonheid van de mens juist in al zijn onvolmaaktheden. Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in museum JAN in Amstelveen hoe Drukker, met zo min mogelijk verf, zijn modellen vangt op gevonden stukken zeildoek, hout, of een oud schoolbord. Sam Drukker - Onderweg is te zien t/m 26 juni. Te zien op NPO 2.

7
maart
2022
(20:35)

Radar

Radar is het multimediale consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma signaleert misstanden en onderzoekt consumentenaangelegenheden in de breedste zin van het woord: van de financiële wereld, de telecomsecor tot supermarkten en de zorg. Naast het aan de kaak stellen van zaken probeert Radar actief bedrijven en instanties te bewegen tot een oplossing te komen. Te zien op NPO 1.

5
maart
2022
(19:20)

Make-up Cup

In de halve finale strijden de kandidaten voor een plek in de grote finale. Met griezelig goede Halloween-looks staat Nikkie voor een lastige taak: wie worden de finalisten en wie verlaat op het laatste moment de competitie? Nikkie wordt deze week bijgestaan door gastjurylid Nienke Plas. Te zien op NPO 3.

4
maart
2022
(21:00)