Hilversum,
07
oktober
2016
|
15:52
Europe/Amsterdam

Lucas De Man stelt vijf genomineerden van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2016 voor in Kunstuur

Lucas De Man stelt zondag in het AVROTROS-programma Kunstuur de vijf genomineerden van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2016 voor. De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en groeide in de afgelopen jaren uit tot een begrip in Nederland: spannend en sprankelend, maar ook een solide graadmeter op hoog artistiek niveau en ijkpunt van kunstenaars tot 35 jaar.

De vijf genomineerde kunstenaars dit jaar zijn: Alexis Blake, Jan Hoek, Anouk Kruithof, Jay Tan en Taocheng Wang. De werken van deze kunstenaars worden in Stedelijk Museum Schiedam geëxposeerd. Naast het werk van de vijf genomineerden is bovendien in overzichtstentoonstelling OOGST werk te zien van de winnaars en publieksfavorieten van de afgelopen tien jaar.

Op zondag 11 december 2016 maakt juryvoorzitter Hanneke Groenteman de winnaar bekend in het televisieprogramma Kunstuur tijdens een live-uitzending vanuit het museum. De jury bestaat verder uit Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht, kunstenaar Floris Kaayk, die in 2014 de prijs won, en Volkskrant-recensent Sacha Bronwasser.

De Volkskrant Beeldende Kunstprijs is een samenwerking van de Volkskrant, AVROTROS, het BNG Cultuurfonds en het Stedelijk Museum Schiedam.

#Kunstuur

Programmagegevens:

Kunstuur
Televisie
Zondag 9 oktober
17.40 uur - NPO 2