Hilversum,
22
augustus
2016
|
13:21
Europe/Amsterdam

Frits Sissing en Romy Monteiro presenteren zondag Musical Sing-a-Long

Vanaf het Museumplein in Amsterdam doet AVROTROS op 27 en 28 augustus live verslag van De Uitmarkt: de aftrap van een nieuw cultureel seizoen. Dit jaar presenteert niemand minder dan Romy Monteiro samen met Frits Sissing het jaarlijkse meezingspektakel De Musical Sing-a-Long. Cornald Maas bespreekt met acteurs, cabaretiers en muzikanten het aankomende culturele seizoen en presenteert op het grote podium een bijzonder Nederlandstalig symfonisch programma.

Opium op de Uitmarkt
Welke toneel- muziek en musicalvoorstellingen mogen komend seizoen niet gemist worden? Op zaterdag praat Cornald Maas de kijker bij. Met medewerking van onder anderen het muzikaal absurdistische duo Yentl & de Boer, cabaretier Peter Pannekoek, acteur René van Kooten en muzikant en zanger Danny Vera.

Symfonica Hollandia: het Nederlandse lied op de Uitmarkt
Aansluitend brengen artiesten, die het komend seizoen in het theater staan, klassiekers van het Nederlandse lied en nieuwe nummers uit hun eigen programma ten gehore. Onder begeleiding van het Orkest van het Oosten, bekend van Maestro, en het combo Cor Bakker, zullen Paul de Munnik, de 3J’s, Angela Groothuizen, Yentl en de Boer en Broederliefde optreden. Cornald Maas presenteert het programma live vanaf het grote podium.

Musical Sing-a-Long
Traditiegetrouw vindt op zondagavond de spectaculaire muzikale uitsmijter plaats: The Musical Sing-a-Long. Musicalster Romy Monteiro, hoofdrolspeelster in The Bodyguard, presenteert dit jaar samen met Frits Sissing de jaarlijkse afsluiter van de Uitmarkt. Bezoekers van het festijn en kijkers thuis kunnen uit volle borst meezingen met nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Onder anderen Danny de Munk, René van Kooten, William Spaaij, Anouk Maas, Ellen Pieters, Edwin Jonker, de kandidaten van New Musical Star en Bettina Holwerda geven acte de présence. De musical line-up van de jaarlijkse sing-a-long bestaat onder meer uit Ciske de Rat, Kiss of the Spider Woman, The Lion King, Soldaat van Oranje, Hair, De Grote Drie, Dolfje Weerwolfje, The Bodyguard, Watskeburt en Jesus Christ Superstar.

Programmagegevens:

Opium op de Uitmarkt
Televisie
Zaterdag 27 augustus
20.15 uur - NPO 2

Symfonica Hollandia: Het Nederlandse lied op de Uitmarkt
Zaterdag 27 augustus
21.00 uur - NPO 2

Musical Sing-a-Long
Zondag 28 augustus
21.30 uur - NPO 1