Hilversum,
29
januari
2016
|
11:55
Europe/Amsterdam

Close Up: Trends - Een verborgen wereld

Iedereen heeft met mode en design te maken, vrijwel iedere dag. Maar hoe komen trends tot stand? Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo RAVAGE geven in deze AVROTROS Close Up-documentaire een inkijk in een wereld die voor het grote publiek meestal onzichtbaar blijft.

Internationaal houdt een kleine groep toekomst-experts zich sinds jaar en dag bezig met het bestuderen van mondiale ontwikkelingen op het gebied van politiek, kunst, design, cultuur, financiën en sport. Uit deze observaties destilleren de experts een ‘trend forecast’, een analyse van trends voor de komende jaren. Veel ontwerpers en bedrijven maken gebruik van een dergelijke voorspelling waarbij ze moeten besluiten of ze wel of niet op een trend willen inspringen. Een verkeerde beslissing kan een groot financieel verlies betekenen en een bedrijf maken of breken.

Kunstenaarsduo RAVAGE, bestaande uit Arnold van Geuns en Clemens Rameckers, en trendanalist Christine Boland vormen de hoofdrolspelers in de documentaire Trends - Een verborgen wereld. We zien hoe zij te werk gaan bij het maken van een trendanalyse. Daarbij gaat het niet om het kijken in een kristallen bol, want de trends zijn er al, of zoals Christine Boland zegt: “It's all about seeing the dots and then connecting them.” Er staat veel op het spel bij de klanten waar zij voor werken en daar zijn zij zich zeer van bewust. 

Regie: Orn Marino Arnarson en Thorkell HardarsonEen coproductie van Markell Productions en AVROTROS

Programmagegevens:

Televisie
Close Up: Trends - Een verborgen wereld
Zondag 21 februari 
NPO 2 - 19.15 uur