Hilversum,
09
maart
2016
|
10:25
Europe/Amsterdam

Grayson Perry en Maria Roosen in Kunstuur

In de aflevering van deze week gaat Lucas De Man in gesprek met de excentrieke kunstenaar Grayson Perry. Perry biedt Lucas een exclusief kijkje in zijn werk op de grote solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ook toont Kunstuur een portret van de Nederlandse kunstenares Maria Roosen.

Hij is excentriek, ambachtelijk en ‘wereldberoemd in Engeland’: kunstenaar Grayson Perry. Hij manifesteert zich als luis in de pels van de kunstwereld, als motorrijder, jurkendrager, tapijtenmaker én pottenbakker. In Kunstuur een bijzonder gesprek tussen presentator Lucas De Man en Grayson Perry; de man die ook luistert naar de naam Claire en zijn teddybeer tot God verheft.

Daarnaast zien we een portret van de Nederlandse kunstenares Maria Roosen. Zij maakt glazen beelden met zachte vormen die doen denken aan borsten en fruit. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Voor het ambachtelijke deel van haar werk reist ze af naar haar Tsjechische glasblazer, waarmee ze een bijzondere relatie heeft ontwikkeld.

Programmagegevens:

Televisie
Kunstuur
13 maart 2016
NPO 2 - 17.40 uur