Hilversum,
23
februari
2016
|
14:29
Europe/Amsterdam

Project Orpheus, spannende nieuwe dramaserie bij AVROTROS

De dood is nooit zo verleidelijk geweest als in de nieuwe spannende AVROTROS dramaserie Project Orpheus. Hoe ziet het hiernamaals eruit? Is er meer tussen leven en dood? Vijf medisch studenten doen mee aan een experiment dat hen de dood laat ervaren. Maar tegen welke prijs? Hoe meer zij geïntrigeerd raken door Project Orpheus, hoe meer zij hun leven daadwerkelijk op het spel zetten.

Ivan, Nienke, IJsbrand, Amira en Daan krijgen de kans om een jaar lang opgeleid te worden door de gerenommeerde dokter Lunshof. Wat voor hen begint als een wetenschappelijk avontuur, eindigt in een ijzingwekkende nachtmerrie. De studenten ontdekken per toeval Project Orpheus. In dit project worden proefpersonen klinisch doodgemaakt en daarna ingespoten met een geheim medicijn, waardoor ze weer tot leven kunnen worden gewekt. Voor een korte periode begeven ze zich in het hiernamaals, tussen leven en dood. Daar krijgen ze een speciale gave, die eerst heel waardevol lijkt, maar misschien nog wel veel meer gevaren met zich mee brengt…

Langzamerhand blijkt dat het experiment niet alleen een wetenschappelijk doel dient. Bij het ziekenhuis verdwijnen om de zoveel tijd mensen. Worden zij gebruikt bij het experiment? En wie is de mysterieuze medewerker Zeger?

In deze unieke, spannende, sci fi-thriller dramaserie, een nog niet eerder gezien avontuur van Nederlandse bodem, komt het uiteindelijk tot een apotheose waarbij het de vraag is wie sterk genoeg is om zijn eigen dood te overleven.

Rolverdeling:
Ivan - Willem Voogd,
Daan – Lisa Smit,
Nienke – Stefanie van Leersum,
Amira – Jouman Fattal,
IJsbrand – Tobias Nierop,
Dr. Lunshof – Guy van Sande,
Zeger – Tarikh Janssen,
Overbeeke – Mike Weerts

Producent – NL Film

Programmagegevens:

Televisie
Project Orpheus
Vanaf zondag 13 maart
NPO 3 - 20.30 uur