Hilversum,
20
december
2016
|
13:26
Europe/Amsterdam

Victor Mids experimenteert met teleportatie in oudejaarsspecial

Op oudejaarsavond is illusionist Victor Mids te zien bij AVROTROS op NPO 1 met een MINDF*CK Special. Na een jaar van intensieve voorbereiding gaat hij zijn grootste uitdaging aan tot nu toe: Het Teleportatie Experiment. Mids wil voor deze bijzondere uitzending van MINDF*CK iemand gaan teleporteren van Nederland naar een andere plek op aarde, zonder dat diegene dat kan verklaren. In een grootse studioshow trakteert Mids het publiek in de zaal en de kijkers thuis op een avond vol illusies en interactieve experimenten. Ook geeft Victor Mids een kijkje achter de schermen en legt hij uit hoe hij te werk gaat om het experiment te realiseren. Zaterdag 31 december om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Wetenschap en illusionisme
In 2014 zijn wetenschappers van de TU Delft er als eersten in geslaagd om informatie te teleporteren. In MINDF*CK combineert Mids, arts en illusionist, wetenschap met illusies om mensen te verwonderen. Mids: ”Door het nieuws over teleportatie raakte ik gefascineerd door het fenomeen en vroeg ik mij af of het mij zou lukken als eerste op aarde een mens te teleporteren, zonder dat hij dat kan verklaren.”

Mids duikt daarvoor de wetenschappelijke wereld in en spreekt onder andere met Prof dr. ir. Ronald Hanson van de TU Delft en Vincent Icke, hoogleraar Theoretische Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Voor de zoektocht naar de perfecte proefpersoon schakelt hij de hulp in van presentatrice Lauren Verster. In de MINDF*CK Special: Het Teleportatie Experiment neemt Victor de kijker mee in zijn gedrevenheid om deze grote uitdaging te realiseren: “Het wordt een avond vol verwondering, illusies, wetenschap, interactieve experimenten waar je thuis zelf aan mee kunt doen en een spectaculaire finale.”

Klik hier voor de trailer.

Programmagegevens:

Televisie
MINDF*CK: Het Teleportatie Experiment
Zaterdag 31 december
21.20 uur - NPO 1