Hilversum,
15
januari
2016
|
11:35
Europe/Amsterdam

Maestro pop-up-orkest op Rotterdam Centraal Station

Vanaf zondag start een nieuw seizoen van het succesvolle AVROTROS-programma Maestro, waarbij acht BN’ers het dirigentenvak proberen onder de knie te krijgen. Dat dit nog best lastig is, kan men vandaag zelf ervaren bij het onaangekondigde Maestro pop-up-orkest in de centrale hal van Rotterdam Centraal Station. Een conducteur die een poging waagde, bleek een natuurtalent. Sommige anderen gelegenheidsdirigenten wisten niet hoe snel ze ‘het stokje’ moesten overdragen aan iemand anders om hun trein te halen. Hoe onder anderen Rene Froger, Ferry Doedens, Aaf Brandt Corstius en Karin Bloemen het er vanaf brengen is vanaf zondag 17 januari wekelijks om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Maestro pop-up-orkest
In aanwezigheid van presentator Frits Sissing, die toevallige passanten enthousiasmeert om het Maestro pop-up-orkest te dirigeren, schalt de Vijfde van Beethoven door het station. Juryvoorzitter Vincent de Kort geeft de geïnteresseerde dirigeertips. De Kort is een internationaal bekend dirigent. Afgelopen april was hij de eerste Nederlander die in het befaamde Bolsjoj Theater in Moskou dirigeerde: “Maandag vlieg ik weer naar Moskou, maar zaterdag ben ik alweer terug voor de volgende opnames van Maestro. Vandaag staan we met het Maestro pop-up-orkest op een station, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit geweldige programma en klassieke muziek”.

De eerste aflevering van Maestro, dat zondagavond wordt uitgezonden op NPO 1, is inmiddels opgenomen. Frits Sissing: “Ik mag natuurlijk nog niets verklappen over het verloop van de eerste aflevering, maar het is een hilarische uitzending geworden. Er valt weer veel te lachen en ook te genieten van mooie muziek. Een aantal deelnemers hebben me positief verrast. Maar een aantal hebben het ook best moeilijk. Wie dat zijn? Kijken, zou ik zeggen, haha.''

Programmagegevens:

Televisie
Maestro
vanaf zondag 17 januari
NPO 1 - 20.20 uur