Hilversum,
01
juli
2016
|
11:08
Europe/Amsterdam

Edgar Moreau en Maarten Engeltjes toegevoegd aan line up Prinsengrachtconcert

De 22-jarige cellist Edgar Moreau en de Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes (1984) verzorgen een gastoptreden tijdens de 35ste editie van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Samen met de Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d’Oro trakteren zij op 20 augustus het publiek op een indrukwekkend klassiek repertoire. Het Prinsengrachtconcert is live te volgen bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4. De presentatie op tv is in handen van Hans van den Boom, op radio brengt Maartje Stokkers verslag uit.

Cellist Edgar Moreau - Talent van het jaar 2013, Solist van het jaar 2015 - wint iedere prijs die er maar te winnen valt en wordt geroemd om zijn optredens vol passie en emotie. De Nederlander Maarten Engeltjes is één van de meest gevraagde countertenoren ter wereld en een graag geziene gast in de meest prestigieuze zalen en festivals ter wereld. Met de toevoeging van deze grote namen belooft het Prinsengrachtconcert een waar muziekspektakel te worden.

Presentator Hans van den Boom: “Deze artiesten behoren tot de absolute wereldklasse. Naast kwaliteit bieden zij ook de nodige afwisseling in hun klassieke repertoire. Ze kunnen ontroeren, enthousiasmeren en opzwepen. Deze veelal jonge musici barsten van de energie en zullen hun aanstekelijke joie de vivre zeker gaan overbrengen op het publiek op de kade, in de bootjes en thuis op de bank.

Tijdens het Prinsengrachtconcert zijn werken te horen van onder anderen Händel, Vivaldi, Gluck en Bach. Natuurlijk zal Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken.

Voorprogramma en Kinderprinsengrachtconcert
Voorafgaand aan het hoofdprogramma speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs. Mathieu vormt samen met Omri Epstein (piano) & Ori Epstein (cello) het Busch Trio, samen verzorgen zij het voorprogramma dat op Radio 4 te horen is.

Om 16.00 uur presenteert Yes-R het Kinderprinsengrachtconcert. Jan Smit, O’G3NE en Maan treden op met drie jonge muzikale supertalenten: harpiste Merle van der Lijke (11), klarinettiste Nynke Dijkstra (12) en cellist Joaquín de la Cruz (13) De muzikale leiding is in handen van arrangeur Edwin Schimscheimer. In zijn ensemble spelen musici van het JeugdOrkest Nederland.

Programmagegevens:

Kinderprinsengrachtconcert
Televisie
Zaterdag 20 augustus
18.05 uur - NPO Zapp

Prinsengrachtconcert
Televisie en radio
Zaterdag 20 augustus
21.20 uur - NPO 2
20.00 uur - NPO Radio 4