14
februari
2018
|
11:58
Europe/Amsterdam

ONSBELANG volgt lokale politici voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen

AVROTROS komt vanaf 1 maart met een driedelige documentaireserie op NPO 2 over de gemeenteraadsverkiezingen 2018: OnsBelang. Daarin volgen programmamakers Sander ’t Sas en Simone Timmer politici van vijf lokale partijen in heel Nederland. Thema’s als armoede, veiligheid, zorg, vertrouwen in de politiek en integratie staan centraal.

Bekijk de trailer alvast hier.

Programmamaker Simone Timmer: “Wij zoomen in op lokale partijen omdat die onder de kiezers steeds populairder worden. Naar eigen zeggen omdat ze dichter bij de mensen staan en niet afhankelijk zijn politiek Den Haag.” Sander ’t Sas: “De kandidaten volgen we tijdens hun politieke werk, maar ook daarbuiten. Dat levert heel persoonlijke portretten op.”

In OnsBelang worden zes politici uit heel Nederland gevolgd:

Martin Stoelinga en Jolanda van Gaal
Martin Stoelinga en Jolanda van Gaal (foto) van Onafhankelijk Delft, die door hun opvallende verschijning en praktische aanpak wereldberoemd zijn in Delft.

Wim van der Zanden
Wim van der Zanden van Balans Boxtel, die naast politicus ook veehouder en mantelzorger is. Hij begon de partij ooit uit onvrede over het zorgbeleid van de gemeente.

Dave van der Meer
Dave van der Meer, fractievoorzitter van LPF Westland, die in het dagelijks leven directeur van een bloemengroothandel is. Hij liet zich inspireren door Pim Fortuyn en vindt de Westlandse politiek ‘een grote kliek’.

Dré Peters
Dré Peters van LVR Roermond, tegen de achtergrond van de affaire van Jos van Rey. Peters begon de partij vier jaar geleden uit boosheid, omdat Van Rey, vriend en partijgenoot uit de VVD werd gezet. Geen enkele politieke partij wilde met de LVR samenwerken.

Kees Dijkstra
Kees Dijkstra van LEF! Emmen, die werkt als conciërge op een school. Hij richtte twee jaar geleden een buurtwacht op, omdat de overlast van een nabijgelegen drugspand groot was. Nu stelt hij zich voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraad.

Simone Timmer en Sander 't Sas maakten eerder voor AVROTROS de serie Uit Europa.

Programmagegevens

ONSBELANG
Televisie
Vanaf 1 maart
22.55 uur - NPO 2