Hilversum,
25
juli
2017
|
15:07
Europe/Amsterdam

AVROTROS zendt drie programma's uit in de 3Lab week

AVROTROS zendt in de 3Lab week drie nieuwe programma's uit. Zo gaat presentator Klaas van der Eerden in 'Het Beest in Klaas' op zoek naar de supertalenten van dieren en ontvangt Douwe Bob in het programma 'Douwe's Living Room ft. Michiel Romeyn' verschillende muzikale gasten. De mannen van Broederliefde helpen in 'Broederliefde helpt' mensen uit hun omgeving, die het minder goed af ging.

3Lab: Het Beest in Klaas | 14 augustus | 20.15 uur op NPO 3
In ‘Het beest in Klaas’ gaat Klaas van der Eerden op zoek naar de supertalenten van dieren. De mens kan alles een beetje, maar dieren zijn ons op vrijwel elk terrein de baas. Ze zijn sneller, kunnen beter zien, horen, voelen, proeven en zijn beter bestand tegen zelfs de meest extreme leefomstandigheden. Wat moet een mens doen om het talent van een dier te benaderen? Wat kunnen we leren? In deze aflevering onderzoekt Klaas de supertalenten van roofvogels. Kan hij met een verrekijker net zo goed zien als een adelaar? Gaat hij net zo snel in vrije val als het snelste dier ter wereld, de slechtvalk? En kan een mens ook op spierkracht vliegen?

3Lab: Douwe’s Living Room ft. Michiel Romeyn | 15 augustus | 21.40 uur op NPO 3
In Douwe’s Living Room ontvangt Douwe Bob de bekende Nederlandse band De Staat en zanger Danny Vera en speelt hij uiteraard zelf ook met zijn eigen band. De norsige studiomanager Theo Griffioen, gespeeld door Michiel Romeyn, snapt weinig van muzikaal talent en heeft daarnaast te maken met ingewikkelde familieleden. Humor en muzikaal vakmanschap: de ingrediënten voor een boeiend en licht absurdistisch muziekprogramma.

3Lab: Broederliefde helpt | 16 augustus | 20.15 uur op NPO 3
De mannen van Broederliefde vieren succes na succes, maar zullen nooit vergeten waar ze vandaan komen. Als jongens van de straat uit de Rotterdamse wijk Spangen had het ook heel anders kunnen lopen met hun levens en carrières. Daarom willen ze iets terugdoen. Ze komen in actie voor de mensen uit hun omgeving die het minder goed af ging. In 48 uur tijd buigen zij zich over een dringende hulpvraag en bedenken een plan waarmee ze echt het verschil kunnen maken. Broederliefde helpt. En snel.

Over NPO 3Lab
NPO 3Lab is de plek voor vernieuwing en experiment op NPO 3. Naast de jaarlijkse tv-week in augustus zijn het hele jaar nieuwe en vernieuwende titels te zien op NPO 3. Op www.NPO3lab.nl worden het hele jaar door nieuwe video’s gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.