Hilversum,
26
februari
2016
|
14:29
Europe/Amsterdam

Primeur bij NPO Radio 4: Wolfgang App bij live concerten

Vanaf maart zet AVROTROS de speciale klassieke muziek-app Wolfgang in bij een geselecteerd aantal concerten die live op Radio 4 worden uitgezonden. Hiermee krijgen, naast concertgangers, nu ook radioluisteraars tijdens een concert real time toelichting op de muziek via hun eigen smartphone. Met deze toevoeging wil AVROTROS de concertbeleving van luisteraars van het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert verrijken door uitleg en verhaal te bieden.

Wolfgang vormt een eigentijds instrument om de betrokkenheid van het publiek bij klassieke muziek te vergroten. De app wordt voor concertgangers en radioluisteraars in maart onder andere ingezet bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met muziek van Tsjaikovski (concert op 5 maart, radio uitzending op vrijdag 29 april), Stravinsky's Sacre de printemps door het Radio Filharmonisch Orkest op 11 maart en Das Paradies und die Peri van Schumann met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor op 25 maart. In april biedt de app achtergrondinformatie bij onder andere de uitvoering van Nielsens zesde symfonie door het Noord Nederlands Orkest op 1 april en Bruckners zesde die op 8 april ten gehore wordt gebracht door het Radio Filharmonisch Orkest.

Radioluisteraars kunnen Wolfgang gratis downloaden in de App Store of Google Play en hun ervaringen via twitter delen met #wolfgangapp.Over de concertseriesHet AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS, Stichting Omroep Muziek (SOM), TivoliVredenburg en NPO Radio 4, met hoofdbespelers het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Bekijk hier de website.

Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek. Georganiseerd door AVROTROS en Het Concertgebouw in Amsterdam en mede mogelijk gemaakt door Menzis. Bekijk hier de website.

Programmagegevens:

Radio
AVROTROS Vrijdagconcert
Iedere vrijdag
NPO Radio 4 - van 20.00 tot 22.30 uur

Radio
Het Zondagochtend Concert
Iedere zondag
NPO Radio 4 - van 11.00 tot 12.15 uur