Hilversum,
02
september
2016
|
10:01
Europe/Amsterdam

Bekende Nederlanders stappen in wereld van misdaad, moord en intriges voor schrijven van literaire thriller

Onder leiding van Saskia Noort, Paul Sebes en Willem Bisseling

Zeven bekende Nederlanders stappen in de wereld van misdaad, moord en intriges. Ze bezoeken crimescenes, onderzoeken sporen van een misdrijf, raken verwikkeld in achtervolgingen en moeten alles te weten komen over moordwapens en lijken. Daarnaast kruipen ze in de huid van slachtoffer en dader en worden ook zelf tot op het bot gefileerd. Dit alles ondergaan de kandidaten om tot het schrijven van een literaire thriller te komen in de eerste literaire competitie op televisie, De Pennen zijn geslepen. Onder leiding van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort ontdekken ze alle aspecten van het schrijversvak en ondervinden ze ieder aspect van een thriller aan den lijve. Wie van deze zeven kandidaten weet al deze ervaringen het beste om te zetten in woorden en daarmee kans te maken op het daadwerkelijk schrijven en uitbrengen van een boek? De Pennen zijn geslepen is vanaf donderdag 27 oktober te zien op NPO 2 bij AVROTROS.

Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaker), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur Natuurhistorisch Museum in Rotterdam) zijn de kandidaten die ieder voor zich een dosis gezonde schrijversambitie bezitten. Samen betrekken zij een prachtige villa waar ze in volledige rust aan hun schrijfopdrachten kunnen werken. Tijdens het schrijfproces kunnen zij rekenen op de literaire tips en handvatten van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. Samen vertegenwoordigen en begeleiden zij al meer dan 35 jaar manuscripten van nieuwe en gevestigde auteurs uit Nederland maar ook uit het buitenland. Zoals Stephen King, Donna Tartt en David Sedaris. Daarnaast laten zij zich inspireren door Nederlands bekendste thrillerauteur Saskia Noort. Met meer dan 2,7 miljoen verkochte boeken op haar naam wordt zij geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.

Publiekswedstrijd:
Heel Nederland kan deelgenoot worden van De Pennen zijn geslepen. AVROTROS lanceert een schrijfwedstrijd waarin deelnemers opgeroepen worden om een eerste alinea van een spannend verhaal in te sturen. Tien geselecteerde kandidaten mogen hun alinea afschrijven tot een korte thriller en worden vervolgens beoordeeld door de jury.

Programmagegevens:

Televisie
De Pennen zijn geslepen
Vanaf donderdag 27 oktober
20.25 uur - NPO 2