Hilversum,
01
maart
2016
|
10:44
Europe/Amsterdam

Art Rooijakkers en Victor Mids op zoek naar 'Het beste brein van Nederland'.

In het nieuwe zaterdagavondprogramma 'Het beste brein van Nederland' gaat presentator Art Rooijakkers op zoek naar de intelligentste Nederlander. Een spannende spelshow waarin het volledig draait om boerenslimheid: een combinatie van gezond verstand en goede intuïtie.

In iedere aflevering nemen vier kandidaten het tegen elkaar op tijdens verschillende opdrachten, waarbij zij een beroep moeten doen op hun slimheid, ruimtelijk inzicht, sociale intelligentie en hun vermogen om logisch te redeneren. Je hoeft absoluut niet gestudeerd te hebben of over veel kennis te beschikken. Iedereen kan meedoen, maar slechts één kandidaat wordt in de laatste uitzending gekroond tot Het beste brein van Nederland.

Victor Mids houdt bekend en onbekend Nederland in zijn greep met zijn onverklaarbare illusies in het programma MINDF*CK. Als arts en illusionist weet hij als geen ander wat onze hersenen registreren en hoe onze zintuigen werken. In 'Het beste brein van Nederland' geeft Victor elke week een 'breintraining' voor kandidaten en de kijkers thuis. Daarnaast is hij wekelijkste zien met fantastische straatexperimenten die inzicht geven in allerlei interessante fenomenen die met ons brein te maken hebben.

Programmagegevens:

Televisie
Het beste brein van Nederland
26 maart
NPO 1 - 20.30 uur