Hilversum,
28
januari
2016
|
09:38
Europe/Amsterdam

Close Up-documentaire over Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman stond bekend als misschien wel de meest ambitieuze en bewonderde Amerikaanse acteur van zijn generatie. "Hij gold als de favoriete acteur van veel van zijn collega-acteurs", aldus zijn goede vriend Donovan Leitch. Aanstaande zondag 31 januari zendt AVROTROS de Close Up-documentaire ‘Philip Seymour Hoffman - Acteur’ uit.

Philip Seymour Hoffman (1967) wist vrijwel al zijn rollen, hoe klein ook, iets bijzonders en onvergetelijks mee te geven. Hij acteerde niet alleen, hij leek één te worden met zijn rollen. In de late jaren negentig maakte Hoffman indruk met zijn vertolkingen van een verpleger in de film ‘Magnolia’ en een gekwelde geluidsman in ‘Boogie Nights’. Naast zijn veelvuldige werk in het theater speelde hij de afgelopen jaren ook belangrijke rollen in ‘Doubt’ (2009) en ‘The Master’ (2012).

Een handvol mensen wist dat Hoffman al heel lang worstelde met diverse verslavingen, een probleem dat in zijn laatste levensjaar onoverkomelijk bleek. In 2014 overleed hij aan een overdosis. Hij werd in zijn badkamer gevonden met een naald in zijn arm.

De AVROTROS-documentaire ‘Philip Seymour Hoffman - Acteur’ vormt een terugblik op leven en werk van de acteur en focust daarbij op enkele van zijn indrukwekkendste rollen. Vrienden, collega’s, filmrecensenten en Hoffmans vroegere docenten komen aan het woord. Zij herinneren zich zijn geestigheid, zijn dapperheid en zijn ambitie, maar ook zijn kwetsbaarheid.

Regie: Mathias Schmidt
Een productie van BROADVIEW TV in samenwerking met ARTE

Programmagegevens:

Close Up: Philip Seymour Hoffman - Acteur,
zondag 31 januari
NPO 2 - 19.00 uur