Hilversum,
01
augustus
2017
|
09:26
Europe/Amsterdam

Populaire Mees Kees te zien in serie bij AVROTROS

Hij is de leukste meester van Nederland, Mees Kees! Ietwat slungelig en onhandig maar ook lief en grappig. Zijn manier van lesgeven is anders dan anders maar maakt hem favoriet bij al zijn leerlingen. Deze zomer is Mees Kees te zien bij AVROTROS in een superleuke, grappige, herkenbare en toffe serie. Vanaf zondag 20 augustus, elke week twee afleveringen, zijn de avonturen van deze coole meester, zijn klas en de strenge schooldirectrice Dreus te volgen op NPO Zapp.

Na vier succesvolle films zijn de avonturen van Mees Kees en zijn leerlingen binnenkort dus ook te zien in een serie. In vierentwintig afleveringen zijn herkenbare thema’s als pesten, verliefd zijn en verkering krijgen of van die typische dingen als schooluitjes, sponsorlopen en feesten ook aan de orde van de dag in de klas bij Mees Kees. De jonge leraar doet vooral leuke dingen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. De directrice van de school, Dreus, is het daar vaak niet mee eens en kan dat niet altijd waarderen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Rolverdeling
Mees Kees – Leendert de Ridder
Dreus – Sanne Wallis de Vries
Moeder Mees Kees – Raymonde de Kuyper
Marie Louise – Diewertje Dir

Mees Kees is een productie van PV Pictures naar de boeken van Mirjam Oldenhave (uitgeverij Ploegsma). De serie is geregisseerd door Jorkos Damen, Diede in ’t Veld en Aniëlle Webster, die ook verantwoordelijk was voor de film Mees Kees: Langs de Lijn. Tijs van Marle heeft het scenario geschreven.

Programmagegevens:

Mees Kees
Televisie
Vanaf zondag 20 augustus
9.00 uur - NPO Zapp