Hilversum,
17
oktober
2016
|
16:04
Europe/Amsterdam

Ali B strikt nationale en internationale artiesten voor nieuw seizoen Ali B op Volle Toeren

Vanaf woensdag 2 november presenteert Ali B een nieuw seizoen van het succesvolle programma Ali B op Volle Toeren en dit seizoen brengt Ali de muzikale integratie tot 'the next level'. Dit seizoen heeft Ali bijzondere artiesten van (inter)nationale faam weten te strikken. Onder anderen Lee Towers, Ruth Jacott, Herman van Veen & Boudewijn de Groot en niemand minder dan Johnny Logan stappen uit hun comfortzone en duiken in de wereld van de rap. Tegelijkertijd openen zij letterlijk hun deuren voor een nieuwe generatie muzikanten.

Ook Ten Sharp, Trafassi en Mathilde Santing gaan dit seizoen de uitdaging aan rapnummers naar hun persoonlijke stijl te transformeren. Voelen ze zich thuis bij de jonge muziekgarde en wat kunnen ze de huidige generatie nog leren? Aan rappers Stepherd & Skinto, Cho, Diggy Dex, Sevn Alias, Aisha, Jebroer en Digitzz de eer om samen met Ali B en producer Brownie Dutch, de successen van toen te laten herleven in hiphopstijl.

Ali B neemt Lee Towers en het rappersduo Stepherd & Skinto dit seizoen mee naar een vakantiehuisje voor een echt schrijverskamp. Trafassi laat straatrapper Sevn Alias de wasserette zien waar hij ooit de videoclip voor ''Wasmasjien'' schoot en rapper Cho belandt in de Zaanse Schans tussen molens en klompen. Hier geeft Ten Sharp-zanger Marcel Kapteijn tegenwoordig demonstraties klompen maken. Maar uiteindelijk draait het allemaal om het muzikale eindresultaat. Zijn de artiesten en rappers blij met de versie van de ander of houden ze toch vast aan het origineel?

Programmagegevens:

Televisie
Ali B op Volle Toeren
Woensdag 2 november
21.15 uur - NPO 3