Hilversum,
18
april
2016
|
13:02
Europe/Amsterdam

Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt gaan met Nederland de strijd aan tegen kanker

Als een familielid, vriend of collega kanker krijgt, wil je niet vanaf de zijlijn toekijken. Tien weken lang hebben bekende en onbekende Nederlanders daarom door heel Nederland marathons georganiseerd voor hun dierbaren. Twaalf uur vlaggenlijnen naaien voor de zieke naai-juf, een zumba-marathon voor die zus die genezen is of met z’n allen uren lang haren knippen voor de schoonvader met longkanker. In het AVROTROS-programma Marathon Live onthalen Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt actievoerders, spreken zij kankeronderzoekers en maken zij de totaalopbrengst van de KWF Marathonweken bekend. Muzikale optredens in deze grootse liveshow komen van internationale popster Rachel Platten, Roel van Velzen en gelegenheidsduo Do en Niels Geusebroek.

In Marathon Live komen verschillende adembenemende en hartverwarmende marathons tot een ontknoping. Zo duikt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Zelf is hij tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie. Presentator Joris Linssen neemt speciaal voor Marathon Live nog één keer plaats achter het stuur van een taxi en zanger Roel van Velzen verruilt in zijn straatmuziek-marathon de theater- en concertzalen in voor de straat. Tot slot staat NPO Radio 2 op woensdag 20 april volledig in het teken van de ‘KWF Marathonweken’. Zo presenteert Gerard Ekdom van 06.00 tot 22.00 uur live vanuit het plein in Almere een radiomarathon en fietst Wouter van der Goes 165 kilometer rondom het Markermeer op de oude herenfiets van zijn overleden vader.

Presentatoren Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt zijn persoonlijk zeer betrokken bij Marathon Live. Caroline Tensen verloor onlangs haar goede vriendin Corina, die jarenlang als één van haar vaste visagisten voor haar werkte, aan de gevolgen van kanker. Tensen: “Ik voel me intens verdrietig, maar ook extra strijdbaar. Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden”. Annemieke Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader die leed aan kanker. Schollaardt: “Toen hij overleed dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik vanuit mijn vak bijdragen aan meer genezing van deze ziekte. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt.

Programmagegevens:

Televisie
Marathon Live
Woensdag 20 april
20.30 uur - NPO 1