Hilversum,
29
juni
2016
|
16:48
Europe/Amsterdam

O’G3NE, Maan en Jan Smit op Kinderprinsengrachtconcert

Drie jonge muzikale supertalenten staan op zaterdag 20 augustus met Jan Smit, O’G3NE en Maan op het drijvende podium in de Amsterdamse grachten tijdens het Kinderprinsengrachtconcert.

De jonge harpiste Merle van der Lijke (11), klarinettiste Nynke Dijkstra (12) en cellist Joaquín de la Cruz (13) laten samen met de drie topartiesten het publiek swingen op bekende nummers. ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ vormt traditiegetrouw de afsluiting van dit spetterende feest. De muzikale leiding is in handen van arrangeur Edwin Schimscheimer. In zijn ensemble spelen musici van het JeugdOrkest Nederland. De presentatie wordt door Yes-R gedaan. Het Kinderprinsengrachtconcert, dat om 16.00 uur begint, is voor iedereen gratis te bezoeken en wordt om 18.05 uur bij AVROTROS op NPO 3 uitgezonden.

Het Kinderprinsengrachtconcert is de jeugdige versie van het Prinsengrachtconcert, waar dit jaar de Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d’Oro optreden. Het Prinsengrachtconcert wordt op 20 augustus om 21.20 uur live op NPO 2 uitgezonden.

Programmagegevens:

Kinderprinsengrachtconcert
Televisie
Zaterdag 20 augustus 2016
18.05 uur - NPO Zapp