Hilversum,
11
januari
2016
|
09:47
Europe/Amsterdam

Karin Bloemen in nieuw seizoen Maestro

Tijdens de uitzending van het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert werd bekendgemaakt dat Karin Bloemen de laatste kandidaat is van Maestro. Vanaf volgende week zondag gaat Bloemen met haar mede-kandidaten de muzikale strijd aan in het derde seizoen van het AVROTROS-programma. De andere kandidaten die dit jaar een poging doen het dirigentenvak onder de knie te krijgen, zijn Rene Froger, Aaf Brandt Corstius, Marlou van Rhijn, Leona Philippo, Daan Boom, Patrick Stoof en Ferry Doedens. De opnames van Maestro starten morgen in de Philharmonie te Haarlem. De acht kandidaten krijgen voor de eerste aflevering slechts twee uur van tevoren te horen welk stuk ze moeten dirigeren. Vanaf zondag 17 januari is wekelijks te zien wie van de BN'ers dit jaar een natuurtalent blijkt te zijn en de gouden baton wint.

De nieuwe Maestro-kandidaten keken tijdens het nieuwjaarsconcert toe hoe oud-finalist Carlo Boszhard een groot symfonieorkest dirigeerde tijdens optredens van Ilse DeLange, OG3NE en Guus Meeuwis. Karin Bloemen zong na haar bekendmaking als kandidaat van Maestro een duet met Guus Meeuwis, een vertaling van het nummer Vincent van Don McLean over Vincent van Gogh.

Jury
In dit nieuwe seizoen van Maestro maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter, hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers. Vincent de Kort is de eerste Nederlandse dirigent ooit die een voorstelling in het befaamde Bolsjoj-theater in Moskou mocht dirigeren.

De opnames vinden plaats in de Philharmonie in Haarlem en zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten zijn te koop via de website van Maestro. Vorig seizoen keken elke aflevering gemiddeld 1,3 miljoen mensen naar Maestro.

Programmagegevens:

Televisie
Maestro
Vanaf 17 januari elke zondag
NPO 1 - 20.20 uur