Hilversum,
19
september
2016
|
15:24
Europe/Amsterdam

Opgejaagd en achtervolgd in real-life thriller Hunted

"Als je niemand kan vertrouwen, waar kan je dan nog heen?"

Kun je zomaar verdwijnen? In het nieuwe én spannende TV-programma Hunted moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts. De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’. Hunted is een spannend sociaal experiment en speelt in op de discussie over privacy. Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid? Vanaf maandag 17 oktober wekelijks om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Sociaal experiment
Het hoofdkwartier stuurt drie hunterteams aan die dwars door Nederland elk spoor volgen van de voortvluchtigen. Doodgewone burgers gaan deze uitdaging aan. Vier individuen en vier duo’s, waaronder het jonge enthousiaste stel Richard en Ezme, de 56-jarige Frank Smit en Kubilay uit Vaassen. Ook Lenny Keylard (ex-The Voice finalist), en broer en zus Ike en Babette doen mee aan Hunted. Deelnemer Ike: Vanaf het moment dat het experiment begint, voel je direct dat je niemand kan vertrouwen. Je weet dat de hunters niet overal kunnen zijn, maar je weet niet waar ze zijn, wie ze zijn en of ze enig idee hebben waar jij uithangt.

Hunted is een spannende klopjacht, hoe blijf je uit handen van een opsporingsdienst? Hoofd rechercheteam Sander Schaepman licht toe: Om niet gepakt te worden is discipline nodig. Hoe verplaats je je? Waar verblijf je? Maar ook: lukt het om drie weken lang geen contact te zoeken met familie en vrienden? Elke vorm van contact is een aanknopingspunt om gepakt te worden. Ieder telefoontje, telkens als je geld pint, elke keer als je met je auto over de snelweg rijdt. De deelnemers proberen ons te slim af te zijn, maar wij hebben de kennis en middelen om ze op te sporen. Waar je ook bent, wie je ook bent. 21 dagen lang, 24 uur per dag.”

De hunters maken tijdens hun zoektocht niet alleen gebruik van alle moderne middelen om iemand op te sporen, ze ondervragen ook familie en vrienden van de voortvluchtigen en doen huiszoekingen.

TRAILER

URL: avrotros.nl/hunted
Facebook: www.facebook.com/hunted.avrotros/
Instagram: www.instagram.com/hunted.avrotros/
Twitter: www.twitter.com/HuntedNL
#HuntedNL
 

Programmagegevens:

Televisie
Hunted
Vanaf maandag 17 oktober
Wekelijks om 20.30 uur - NPO 3