Hilversum,
02
februari
2016
|
13:13
Europe/Amsterdam

Caroline Tensen zoekt Stoutste Jongen van de Klas op in een nieuw AVROTROS-programma

Elke klas heeft er wel één. Diegene met de grote mond waar de jongens torenhoog tegenop kijken en de meisjes stiekem verliefd op zijn. De stoutste jongen van de klas die vaak een onuitwisbare indruk op zijn klasgenoten achterlaat. Is hij jaren later nog immer die stoute (inmiddels) man of leidt hij een voorbeeldig leven? In het nieuwe AVROTROS-programma De Stoutste Jongen van de Klas gaat Caroline Tensen op zoek naar die kwajongen van toen. Wat is er van hem terechtgekomen?

Stoer, snel en ongrijpbaar en alles durven wat niemand op school ooit eerder in zijn hoofd heeft gehaald. Zelfs jaren later wordt er nog altijd over hem gesproken. De meest spannende verhalen doen de ronde over wat er van de stoutste jongen van de klas is geworden. Hoe is het toch met hem afgelopen? In hoeverre is zijn bewogen schooltijd van invloed geweest op het leven dat hij nu leidt?

Caroline Tensen reist in De Stoutste Jongen van de Klas onder anderen af naar Oostenrijk voor een oud-voetballer die daar een nieuw leven is begonnen, zoekt een bekende muzikant op die zijn leven weer heeft herpakt na een jarenlange verslaving, vliegt naar Japan voor een ontmoeting met de jongen die opgroeide in een kindertehuis en in het land van de rijzende zon een thuis heeft gevonden en ontmoet een enfant terrible uit Amsterdam Zuid die na veel omwegen zijn toevlucht zoekt in yoga.

Alle vier hebben zij gemeen dat hun thuissituatie een belangrijke stempel heeft gedrukt op hun jeugd. Een jeugd die niet altijd even makkelijk is geweest en hoogstwaarschijnlijk van invloed is geweest op hun gedrag. De heren geven hun reactie op de verhalen die verteld worden door vroegere klasgenoten en docenten. Herkennen zij zich hierin? Wat ging er achter hun gedrag schuil?

Programmagegevens:

Televisie
De Stoutste Jongen van de Klas
Donderdag 25 februari 
NPO 1 - 21.30 uur