Hilversum,
19
februari
2016
|
12:04
Europe/Amsterdam

Presentator Will Simon maakt comeback bij Opsporing Verzocht

Na 25 jaar keert Will Simon terug naar het programma waar hij negen jaar lang het gezicht van was. Aanleiding voor zijn comeback is een zaak uit 1974, waar na ruim veertig jaar nieuwe ontwikkelingen in zijn. Deze zaak is destijds behandeld in de eerste uitzending van het opsporingsprogramma.

In Den Haag heeft een coldcase-team van de politie het onderzoek heropend naar de dood van de weduwe Daisy Gijsbers. De 76-jarige mevrouw Gijsbers werd 28 december 1974 om het leven gebracht in haar appartement aan het Sweelinckplein in Den Haag. Juist deze moordzaak werd in oktober 1975 behandeld in de allereerste proef-uitzending van Opsporing Verzocht, destijds samengesteld door Will Simon. Will Simon was daarna jarenlang, van 1982 tot 1991, vaste presentator van het programma en is voor veel mensen nog altijd Mr. Opsporing Verzocht.

Nu er nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek zijn, keert meneer Simon voor één keer terug als gast-presentator om de zaak, 41 jaar na dato, alsnog tot een goed einde te brengen. In de uitzending wordt een anonieme briefschrijver gezocht die belangrijke informatie over de dood van mevrouw Gijsbers lijkt te hebben.

Programmagegevens:

Televisie
Opsporing Verzocht,
Dinsdag 23 februari 2016
NPO 1 - 20.30 uur