Hilversum,
27
februari
2017
|
10:20
Europe/Amsterdam

Yes-R zoekt het beste raptalent in nieuw jeugdprogramma Go with the Flow

Veertien jonge raptalenten krijgen de unieke kans om met de top van de Nederlandse rapscene te werken. Rapper en presentator Yes-R neemt de jonge rappers tussen de 10 en 16 jaar onder zijn hoede en begeleidt hen tijdens de rap-battle van hun leven. De jongeren schrijven hun eigen rap en battelen tegen elkaar. Ze kunnen daarbij terugvallen op de know-how van bekende Nederlandse rappers en producers. De uiteindelijke winnaar mag zijn of haar eigen videoclip opnemen.

Elke aflevering battelen twee jonge rappers tegen elkaar. Ze worden daarvoor klaargestoomd door de beste producers van Nederland, zoals Brownie Dutch, Monsif, Jimmy-Huru, Dopebwoy, Chievva, Soundflow en Tommy-Lee. Beats worden bedacht en lyrics worden door de kandidaten zelf geschreven. De raps van de jonge talenten zijn allemaal persoonlijk van aard. Niet alleen onderwerpen als vriendschap en liefde voor familie komen voorbij, maar ook pesten en discriminatie.

De kandidaten krijgen workshops van bekende rappers, zoals Gers Pardoel, Jayh en Brace, met uiteindelijk maar één doel: shinen tijdens de rap-battle. Tijdens deze battle worden de talenten beoordeeld door een jury bestaande uit de bekende rappers Dio en I am Aisha. In de finale strijden uiteindelijk zeven kandidaten voor de winst en hun eigen videoclip.

Programmagegevens:

Go with the Flow
Televisie
Vanaf 3 april
17.15 uur - NPO Zapp