Hilversum,
23
november
2016
|
10:33
Europe/Amsterdam

Jeroen Krabbé in nieuwe reeks op zoek naar Picasso

Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een grote stempel op zijn carrière. Een nieuwe liefde luidde een nieuwe periode in qua stijl en kleurgebruik. In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen door Frankrijk, Spanje en Italië. Wat was de weerslag van de vele vrouwen in zijn leven op de veranderingen in zijn werk? In acht afleveringen vertelt Jeroen Krabbé over zijn fascinatie voor de verwevenheid tussen Picasso’s kunst en zijn persoonlijke leven.

Jeroen Krabbé: “Ik heb mij een jaar lang in Picasso verdiept en dat heeft mij slapeloze nachten opgeleverd. Picasso was een geniale kunstenaar met een ongekend talent dat zich al op zeer jonge leeftijd openbaarde. Tegelijkertijd was het een chaotische man met een heftig karakter. Hij had vrouwen bij de vleet en liet een spoor van verderf achter. Hoe die twee zaken samenkomen in zijn adembenemende kunst, fascineert mij enorm.”

Kubistische liefdesverklaringen, surrealistische toespelingen op een geheime affaire en romantische portretten van een ballerina. Hoe abstract Picasso’s werk soms ook is, zijn schilderijen lezen als een dagboek dat zijn persoonlijke levensverhaal vertelt. Terugkerende thema’s zijn, naast vrouwen, politiek, verlies en geweld. Jeroen Krabbé neemt de kijker mee op een roadtrip langs plekken als Malaga, Parijs, de Franse Rivièra, Normandië, Madrid, Barcelona en Rome. Daar waar Picasso zijn inspiratie vond voor zijn grootse kunst.

Deze reeks is een vervolg op het succesvolle Krabbé zoekt Van Gogh.

Programmagegevens:

Televisie
Krabbé zoekt Picasso
Donderdag 26 januari
20.25 uur - NPO 2