Hilversum,
02
maart
2016
|
15:43
Europe/Amsterdam

De mooiste verhalen bij de mooiste kunst in Man en Kunst

Oog in oog staan met De Denker van Rodin en op dat moment zeker weten dat je een studie filosofie gaat beginnen? Contact zoeken met die vroegere vlam uit Frankrijk nadat je betoverd bent geraakt door een landschap van Monet? In het crossmediale AVROTROS-project Man en Kunst staan persoonlijke verhalen over bijzondere kunstwerken centraal. Tijdens de museumweek presenteert Lucas De Man van 18 tot en met 22 april een dagelijks programma op NPO 2 waarin deze persoonlijke verhalen het uitgangspunt vormen.

Online
Vanaf vandaag kan iedereen via de website www.avrotros.nl/museumweek een persoonlijk verhaal over een kunstwerk delen. Een selectie van de mooiste verhalen wordt in de online galerij vertoond.

Televisie
Tijdens de museumweek presenteert Lucas De Man vijf werkdagen lang het programma ‘Man en Kunst’. Hierin vertelt hij bijzondere anekdotes over een kunstwerk. De ingezonden persoonlijke verhalen en herinneringen vormen hierbij het vertrekpunt.

Radio
Doen de vereenvoudigde vormen in het werk van Van der Leck denken aan de minimalistische composities van Philip Glass? In het NPO Radio 4-programma De Klassieken zijn tijdens de museumweek dagelijks muziekstukken te horen die volgens de luisteraars bij de vijf besproken kunstwerken passen.

Programmagegevens:

De mooiste verhalen over kunst vanaf vandaag online via www.avrotros.nl/museumweek

Televisie
Man en Kunst
18 tot en met 22 april 2016
NPO 2 - 22.50 uur

Radio
De Klassieken
18 tot en met 22 april 2016
NPO Radio 4 - 09.00 uur