Hilversum,
19
februari
2016
|
13:09
Europe/Amsterdam

Bommetje XL: Nog hoger, nog sneller, nog natter en met bekende gasten

Na een succesvolle eerste serie is Bommetje weer terug. Dit keer nog spectaculairder en nog spannender. In Bommetje XL gaan vijftien teams, ouders en hun kind, de uitdaging aan. Onder leiding van Ron Boszhard, die dit keer iedere aflevering wordt bijgestaan door een bekende gast. Zo geven in dit seizoen onder anderen Enzo Knol, Roy Donders, Ruud Feltkamp, Mainstreet, B-Brave en Carlo Boszhard het startschot voor iedere sprong.

De teams doorlopen drie verschillende rondes om te bepalen wie zich kampioen Bommetje mag noemen. In ronde 1 is de vraag hoe ver de teams kunnen vliegen vanaf een vijftien meter hoge schans. Zij mogen hierbij alle remmen losgooien op het gebied van creativiteit en in een zelfgemaakte outfit van de schans afgaan. In ronde 2 glijden de overgebleven teams van een extreem lange glijbaan af, over het water, om zo snel mogelijk op een groot stootkussen te botsen. De vijf teams die dit als snelste doen, mogen naar de grote finale waar het Blobkussen op hen wacht. In deze finaleronde worden de ouders en kinderen door zwaargewichten weer zo hoog mogelijk vanaf het kussen gelanceerd. Wie weet het hoogst in de lucht te komen en op die manier de Bommetje XL-award in de wacht te slepen?

Bekende gasten die het startschot geven in volgorde van uitzending:Enzo Knol, Roy Donders, Carlo Boszhard, Ruud Feltkamp, Liza Sips, Lennart Timmermans, B-Brave, Lex Uiting, Jill, Britt en Niek, Mainstreet en Hassan Slaby.

Programmagegevens:

Televisie
Bommetje XL,
Zaterdag 19 maart 2016
NPO Zapp - 19.00 uur