Hilversum,
20
december
2016
|
14:37
Europe/Amsterdam

Bijzondere en ontroerende verhalen in nieuw seizoen Nederland Verhuist op NPO 3

Verhuizen staat in de stress top drie, toch doen Nederlanders het massaal. Gemiddeld zelfs 7 keer in een mensenleven. Ook dit jaar gaan er weer ruim 1,5 miljoen mensen naar een ander huis. In Nederland Verhuist volgen we elke aflevering 2 verhuizingen. Van de voorbereidingen en het inpakken, het emotionele afscheid van buren en de oude stek, tot het uitpakken en inrichten van het nieuwe huis. Nederland Verhuist is vanaf maandag 2 januari elke werkdag te zien bij AVROTROS op NPO 3.

In de afleveringen ligt het accent op de persoonlijke verhalen; de reden van een verhuizing, een bijzonder voorwerp dat verhuisd moet worden, maar het kan ook om een bijzondere woning gaan of om de start van een nieuwe levensfase. Zo zien we dit seizoen bijvoorbeeld het bijzondere verhaal van de ongeneeslijke zieke Sverre (19) die gaat samenwonen en geen tijd te verliezen heeft, zien we hoe mini-ezels van het vaste land verhuizen naar Texel en horen we het verhaal van Käthe en haar man die noodgedwongen verhuizen vanwege een berkenboomallergie.

In de eerste aflevering op maandag 2 januari zien we hoe de positieve Patricia de rust zelve blijft als ze met haar enorme schoenencollectie verhuist naar een woning die nog volop wordt verbouwd. En verlaten Boele en Anat hun woonark om op een boerderij een voedselbos te beginnen. Een nieuw avontuur, ‘in the middle of nowhere’, dat ze vol vertrouwen aangaan.

Programmagegevens:

Televisie
Nederland Verhuist
Vanaf maandag 2 januari
19.55 uur - NPO 3