Hilversum,
12
december
2016
|
14:40
Europe/Amsterdam

Kasper van Kooten en Patrick Stoof in 'Leven in de Brouwerij' op zoek naar het geheim achter het lekkerste bier

Van blond tot donker en van IPA tot Stout. Er bestaan talrijke verschillende bieren met ieder hun eigen authentieke smaak. Maar wat maakt een biertje perfect? Bierliefhebber Patrick Stoof neemt vriend Kasper van Kooten in het AVROTROS-programma Leven in de Brouwerij, vanaf maandag 30 januari, mee in zijn zoektocht naar het antwoord op deze vraag. In hun busje reizen de heren door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. Weten de drinkbroeders uiteindelijk zelf het perfecte bier te brouwen? Hun eigen Leven in de Brouwerij-bier?

België staat van oudsher bekend als hét bierland van de wereld, maar Nederland doet daar allang niet meer voor onder. Bier is hot: de brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De tocht van jeugdvrienden Kasper en Patrick brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers.

De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Al gauw merken Kasper en Patrick dat er achter elke brouwerij een bijzonder verhaal schuilgaat. Zoals bij Arno en Fer, die hun baan in de geestelijke gezondheidszorg op hebben gezegd om, samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een brouwerij te runnen. Of zoals bij brouwer Patrick, die na een zwaar ongeluk zijn droom om zijn eigen bier te brouwen heeft waargemaakt. Tussen de gesprekken door proeven Kasper en Patrick er op los en recenseren zij de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

Programmagegevens:

Televisie
Leven in de Brouwerij
Vanaf maandag 30 januari
20.25 uur - NPO 2