Hilversum,
14
oktober
2016
|
14:00
Europe/Amsterdam

Wie wordt de New Musical Star?

Morgen start het nieuwe AVROTROS-jeugdprogramma New Musical Star, waarin wordt gezocht naar het grootste musicaltalent van 12 tot en met 16 jaar. De finalisten krijgen workshops van musicalsterren en moeten in opdrachten laten zien wie het meest geschikt is voor het musicalvak. De uiteindelijke winnaar ontvangt een studiebeurs én de titel: New Musical Star. New Musical Star, gepresenteerd door Tim Douwsma, is vanaf zaterdag 15 oktober wekelijks om 17.50 uur te zien op NPO Zapp. Aansluitend om 18.15 uur volgt de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes.

Na een auditie worden de twaalf grootste talenten geselecteerd voor het New Musical Star-huis. Hier wonen ze samen en horen ze elke aflevering van welke musicalster ze een workshop krijgen. Zo test Karin Bloemen hun musicalkennis en leren ze van Tony Neef hoe ze hun emotie over moeten brengen. Anouk Maas stelt de talenten op de proef door ze te laten zingen terwijl ze een parcours moeten afleggen. Na elke workshop volgt een examen op een podium voor de jury. Deze beslist elke week wie er naar huis moet. De groep finalisten wordt dus steeds kleiner en het wordt steeds spannender.

Jury
De jury bestaat uit voorzitter Maurice Wijnen, jurylid Celinde Schoenmaker en wekelijks een gastjurylid. De gastjuryleden zijn Pia Douwes, Vajèn van den Bosch, Stanley Burleson, Anouk Maas, Karin Bloemen, Tommie Christiaan, Esmée van Kampen, Tony Neef, Nurlaila Karim, Carolina Dijkhuizen, Freek Bartels, René van Kooten en Kim-Lian van der Meij.

Programmagegevens:

Televisie
New Musical Star
15 oktober
17.50 uur - NPO Zapp