22
juni
2018
|
10:38
Europe/Amsterdam

Nieuwe namen (kinder)Prinsengrachtconcert

Buddy Vedder presenteert Kinderprinsengrachtconcert
Buddy Vedder presenteert dit jaar op 18 augustus het Kinderprinsengrachtconcert. Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al ruim 20 jaar plaats voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert.Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert spelen drie jonge muzikale talenten mee met bekende popsterren. Het levert niet alleen een muzikaal spektakel op voor jong en oud, maar biedt ook een belangrijke springplank voor jonge, veelbelovende talenten. Zo stonden de nu internationaal gelauwerde harpist Remy van Kesteren, violiste Noa Wildschut, maar ook beide broers Jussen, in hun kindertijd op het podium. Buddy Vedder, onder andere ook presentator van Lang Leve de Muziek Show bij AVROTROS, kijkt uit naar de muzikale avond: “Ik vind het te gek dat ik als presentator van AVROTROS en groot muziekliefhebber, kinderen en hun ouders via mijn programma’s, in dit geval het Kinderprinsengrachtconcert, kennis mag laten maken met allerlei verschillende soorten muziek.”

Daniel Lozakovich en Laetitia Gerards op het Prinsengrachtconcert
De (inter-)nationaal gerenommeerde pianobroers Lucas en Arthur Jussen staan ’s avonds als hoofdgasten op de pontons voor Hotel Pulitzer Amsterdam op de Prinsengracht. Zij worden bijgestaan door hun muzikale vrienden

Daniel Lozakovich (2001), het Zweedse jonge supertalent op de viool, en Laetitia Gerards (1993), de Nederlandse sopraan met een internationale staat van dienst. Een jonge generatie toptalenten verzorgt een muzikale avond van zeer hoog niveau. Lucas en Arthur Jussen: “We zijn enorm blij dat Daniel Lozakovich, een toptalent en nu al een wereldster op de viool, naar Amsterdam komt om zijn debuut te maken in Nederland. Met Laetitia Gerards hebben we één van Nederlands mooiste stemmen aan onze zijde.”Daniel Lozakovich was zes toen hij op de viool begon. Slechts drie jaar later maakte hij zijn concertdebuut met het Moscow Virtuosi Chamber Orchestra. Hij treedt wereldwijd op bij muziekfestivals en won prestigieuze prijzen in onder andere Macedonië, Zweden, België en Rusland.

Aan sopraan Laetitia Gerards de eer om onder andere het slotstuk, Aan de Amsterdamse Grachten, te zingen. Zij begon op haar zesde op de cello, maar ontwikkelde op het conservatorium in Tilburg haar voorliefde voor zang en toneel. Sinds 2013 richt ze zich op klassieke zang. Ze vervulde onder andere de hoofdrol in West Side Story bij het 125-jarig jubileum van het Concertgebouw en trad op in de mooiste concertzalen in onder andere Rusland, Canada en Argentinië.

In het voorprogramma speelt celliste Ella van Poucke. Zij won in 2017 de Grachtenfestivalprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge musicus die aan het begin van een veelbelovende internationale carrière staat.

Samenvatting

Kinderprinsengrachtconcert
Televisie
Zaterdag 18 augustus
17.20 uur semi-live bij AVROTROS op NPO Zapp en NPO 2 Extra.


Voorprogramma Prinsengrachtconcert
zaterdag 18 augustus
20.00 uur live bij AVROTROS op NPO Radio 4, NPO 2 Extra en via
avrotros.nl/prinsengrachtconcert.

Prinsengrachtconcert
Zaterdag 18 augustus
21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4.