Hilversum,
13
augustus
2015
|
16:25
Europe/Amsterdam

Zomerserie Andermans Veren sluit af met hommage aan Paul van Vliet

Deze zomer besteedde Kick van der Veer in de rubriek Andermans Veren in het AVROTROS-radioprogramma Arbeidsvitaminen speciale aandacht aan grote namen uit de kleinkunst. Achtereenvolgens voor: Jaap van de Merwe, Jules de Corte, Karin Bloemen, Herman van Veen, Ruud Bos, Van Muiswinkel & Van Vleuten, Hans Dorrestijn en Wim Sonneveld. Het negende deel van deze goed beluisterde en hoog gewaardeerde radioportretten, die volgende week wordt uitgezonden, is wel een heel bijzondere: het is een keuze uit de hommage aan Paul van Vliet vanuit het De la Mar Theater in Amsterdam die op 13 april jl. plaatsvond. Deze topavond, georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival, was in het kader van de komende verjaardag van Van Vliet. Op 10 september wordt Paul, die nog steeds optreedt, 80 jaar.

De hommage aan Van Vliet bevat optredens van bekende namen als Karin Bloemen, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp en Herman van Veen. Daarnaast zijn er onder anderen leerlingen van de Paul van Vliet Academie te horen.

De podcast van Andermans Veren, met vele extra’s is te beluisteren op www.andermansveren.nl.

In de week van 31 augustus gaat de rubriek Andermans Veren weer op de reguliere manier verder, met cabaret en kleinkunst op thema.

Programmagegevens:

Radio
Andermans Veren in het radioprogramma Arbeidsvitaminen
Vanaf maandag 24 augustus, iedere werkdag tussen 11.30 uur en 11.45 uur
NPO Radio 5