28
februari
2018
|
15:22
Europe/Amsterdam

Zesde editie Viva Classic Live bij AVROTROS

Net zoals voorgaande jaren mag Viva Classic Live niet ontbreken in de programmering van AVROTROS. Een registratie van het klassieke open air concert 2017 vanaf de Markt in Venlo is te zien op zaterdag 24 maart om 16.25 uur op NPO 1.

Wereldberoemde solisten zoals tenor Antonello Palombi en sopraan Cristina Pasaroiu brengen prachtige aria’s ten gehore. Zij zijn samen met bariton en organisator van Viva Classic Live, Sef Thissen de solisten van de zesde editie van Viva Classic Live.

De Italiaanse tenor Palombi en de Roemeense sopraan Pasaroiu behoren tot de internationale topsolisten en zijn veelgevraagde solisten in alle operahuizen wereldwijd. Beiden zongen vrijwel alle grote rollen van het bekende operarepertoire. In samenwerking met het Weense management van Sef Thissen, Opera Vladarski, lukte het beide operasterren naar Venlo te halen.

Naast de zangsolisten maken er ook twee instrumentale solisten hun opwachting tijdens Viva Classic Live. Hierbij gaat het om het jonge talent Romano Diederen (16 jaar), die met zijn trompet al vele nationale concoursen en kampioenschappen wist te winnen. Ook Tim Welvaars, een van 's werelds beste mondharmonicaspelers, is te gast. Tim speelt inmiddels over de hele wereld en is te horen op de cd’s van vele grote artiesten. Zijn leermeester is niemand minder dan Toots Thielemans die vorig jaar overleed. Tim Welvaars brengt tijdens Viva Classic Live een ode aan zijn grote voorbeeld en muzikale vader. Vanzelfsprekend worden alle solisten begeleid door het Viva Classic Live Orchestra en Coro Classico onder leiding van Maurice Luttikhuis.

Programmagegevens

Viva Classic Live
Televisie
Zaterdag 24 maart
16.25 uur - NPO1