29
december
2023
|
11:58
Europe/Amsterdam

Zes Nederlandse oud-topsporters strijden samen met zoon of dochter in Born Winners

Topsporters willen maar één ding en dat is winnen. Geldt dat ook voor hun zoon of dochter? Wat gebeurt er als ze in duo's afhankelijk zijn van elkaars prestaties en samen moeten strijden om de beste te zijn? In het nieuwe AVROTROS programma Born Winners staan zes bekende oud-topsporters opnieuw aan de start, dit keer samen met hun kinderen. Oud-voetballer Regi Blinker en zijn dochter Jackie, oud-hockeyinternational Teun de Nooijer en dochter Lilli, oud-wielrenner Erik Breukink en dochter Kim, voormalig topschaatser Falko Zandstra en dochter Mirthe, oud-zwemster Annemarie Verstappen en zoon Sebastien en oud-judoka Dennis van der Geest met zoon Björn gaan de uitdaging aan. Hila Noorzai volgt de kandidaten tijdens sportieve opdrachten in hun strijd om de titel ‘Born Winners’. Aan Marianne Timmer, oud-schaatster, de taak om als scheidsrechter de deelnemers scherp in de gaten te houden. 

In zes afleveringen worden de kandidaten uitgedaagd bij diverse sportieve opdrachten: van een kano-polo race tot boogschieten, van een duikopdracht tot een uitputtende biatlon. Hoe fanatiek zijn de topsporters als ze samen met hun zoon of dochter strijden? Zien ze zichzelf terug in hun kinderen? Ontdekken ze nieuwe kanten van elkaar tijdens de opdrachten? Wordt hun band nog steviger? Sommige ouders hebben flinke offers in het gezinsleven moeten brengen voor hun sportcarrière. Maar de sportmentaliteit heeft ook veel gebracht.

Hila Noorzai: "In Born Winners mocht ik zes families van heel dichtbij volgen tijdens sportieve opdrachten. Wat ik zag is dat elk gezin daarin een andere dynamiek heeft. Wat ik nooit had verwacht is dat ik mijn eigen relatie met mijn ouders ineens ging bekijken. Ik denk dat de kijker dat straks ook heeft. Een mooi voorbeeld dat ik zag, is dat er in plaats van frustratie bij een opdracht, juist veel begrip voor elkaar was. En soms draaien de rollen ook om en zorgt een kind voor de ouder ."

Uiteindelijk is bij de apotheose van de sportieve titanenstrijd in het Olympisch Stadion te zien welk duo Born Winners zijn en deze titel mag dragen.

Born Winners is in opdracht van AVROTROS geproduceerd door EndemolShine Nederland, onderdeel van Banijay Benelux. 

Born Winners, vanaf zaterdag 13 januari om 21.45 uur bij AVROTROS op NPO 1