11
april
2018
|
16:07
Europe/Amsterdam

Winst voor De nieuwe Stradivarius op internationaal tv-festival

De nieuwe Stradivarius van AVROTROS en producent POSVIDEO heeft in de categorie ‘Variety’ gewonnen op het New York Festivals World's Best TV & Films. De winnaars werden gisteravond bekendgemaakt tijdens een groots gala in Las Vegas. Het internationale festival beoordeelt onderscheidende televisieprogramma’s uit meer dan 40 verschillende landen.

De nieuwe Stradivarius was genomineerd in de categorie ‘Variety’, samen met de grootse Amerikaanse tv-evenementen National Memorial Day Concert en A Capitol Fourth. Na de Tiende van Tijl in 2016 en Het geheim van de Meester, ook van producent POSVIDEO, in 2017 is dit het derde jaar op rij dat een AVROTROS-programma op dit prestigieuze festival in de prijzen valt. De nieuwe Stradivarius werd in juni vorig jaar op NPO 2 uitgezonden. Zes topmuzikanten gingen samen met gerenommeerde instrumentbouwers de uitdaging aan om hun ideale instrument vorm te geven en te bouwen. Dominic Seldis was getuige van de bloed, zweet, tranen en euforie tijdens het maakproces en was erbij als de muzikant het instrument voor het eerst bespeelde met publiek erbij.

Dominic Seldis: “Fantastisch dat een programma over vakmanschap en ambacht opvalt bij een internationale vakjury en onderscheiden wordt. Dit programma draait om muzikaliteit in zijn puurste vorm. Het was een eer om met de gepassioneerde en zeer getallenteerde muzikanten en instrumentmakers het tv-publiek een uniek kijkje in hun wereld te geven.”