Hilversum,
01
juli
2015
|
14:50
Europe/Amsterdam

Winnaars AVROTROS Van Gogh Wedstrijd exposeren in Van Gogh Musueum

Vorige maand wonnen de kunstenaars Rutger van der Tas en Fatima Bouankoud respectievelijk de jury- en de juniorprijs van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. De winnende schilderijen worden een maand lang geëxposeerd in het Van Gogh Museum. Vandaag was het eindelijk zover: onder het toeziend oog van Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum Amsterdam, werden de twee winnende schilderijen opgehangen in het museum.

Met familie en vrienden in hun kielzog kwamen beide winnaars aan bij het Van Gogh Museum, waar ze welkom werden geheten door Axel Rüger. Hun werken 'Holy G' (Rutger van der Tas, 35 jaar) en 'De Kamer van Van Gogh' (Fatima Bouankoud, 10 jaar) werden vervolgens prominent in de welkomsthal van het beroemde museum opgehangen.

Op 17 mei jongstleden maakte juryvoorzitter en museumdirecteur Axel Rüger, tijdens de prijsuitreiking in VondelCS, de winnaars bekend van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. Deelnemers werden opgeroepen zich te laten inspireren door Vincent van Gogh en een kunstwerk te maken. Er werden massaal beeldhouwwerken, schilderijen en foto's ingestuurd. Uit 3700 inzendingen maakte de jury, die verder bestond uit beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut, de keuze voor de werken van Van der Tas en Bouankoud.

De twee winnende schilderijen zijn de hele maand juli in het Van Gogh Museum in Amsterdam te bekijken.