Hilversum,
10
december
2018
|
10:50
Europe/Amsterdam

Willeke Alberti ontvangt Troskompas Oeuvre Award

De TrosKompas Oeuvre Award 2018 is voor Willeke Alberti. De zangeres kreeg de prijs vrijdagavond, tijdens het Muziekfeest van het Jaar, uit handen van haar zoon Johnny de Mol. Edsilia Rombley en Ruth Jacott eerden de zangeres vlak voor de uitreiking met één van haar grootste hits Samen Zijn. Het Muziekfeest van het Jaar is op 31 december te zien bij AVROTROS op NPO 3.

We zijn als jury zeer verheugd om de prijs dit jaar toe te kennen aan Willeke Alberti. Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan. Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft ‘een leven als een lied’, zoals ze het zelf vaak noemt”, aldus de juryleden AVROTROS-deejay Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

Daarnaast is Willeke met haar warme persoonlijkheid ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken. In 2001 heeft ze de Willeke Alberti Foundation opgericht met als doel het organiseren van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten om het welzijn van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, ‘Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen’ (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.”

3e editie van Het Muziekfeest van het Jaar
Ook 2019 wordt muzikaal afgesloten met het Muziekfeest van het Jaar. Na deze tweede editie brengen de grootste artiesten van Nederlandse bodem in december volgend jaar wederom klassiekers, hits en meezingers ten gehore onder begeleiding van een groot symfonisch orkest. Natuurlijk is ook Mister Muziekfeest, Jan Smit, van de partij en zijn de eerste artiesten bekend; Glennis Grace en Rowwen Hèze.