Hilversum,
05
november
2019
|
10:17
Europe/Amsterdam

Welke klas zingt en danst zich naar de overwinning in Lang Leve de Muziek Show?

Lang Leve de Muziek Show is terug met een superspannende afvalrace! Twaalf klassen uit alle Nederlandse provincies strijden tegen elkaar in verschillende uitdagende spellen. De kinderen worden flink getest op hun muzikale kennis en laten hun beste dansmoves zien in het nieuwe spel Dance Battle. Om de overwinning binnen te slepen, moeten ook de leerkrachten aan de slag. Ze zingen onder de douche, worden super dizzy bij DJ Duizelig en geven een optreden met hindernissen. De presentatie is wederom in handen van Buddy Vedder, die elke week wordt bijgestaan door co-hosts als Bizzey, Emma Heesters, Glen Faria en Romy Monteiro. Wie wint het derde seizoen van Lang Leve de Muziek Show en mag zich de Muzikaalste Klas van Nederland noemen?

Iedere week strijden drie provincies tegen elkaar. Na vier afleveringen zijn er vier klassen over die het elkaar lastig gaan maken in twee halve finales. Uiteindelijk weten we na een spannende, swingende finale-uitzending wie de prijs in de wacht sleept. Alle klassen die deelnemen aan Lang Leve de Muziek Show vormen samen de Grootste Schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Koningin Máxima is ook aanwezig als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Daarnaast ontvangt ze voor Lang Leve de Muziek Show kinderen op Huis ten Bosch. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen praat zij met de kinderen over hun muzikale passie.

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2019. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. In Lang Leve de Muziek Show vormt muziek de rode draad. Ook de kinderen thuis kunnen meedoen met een muzikale challenge van Tik Tok-ster Sara Dol. De leukste inzendingen worden beloond met een meet & greet met Sara.

AVROTROS wil de muziekbeleving onder kinderen stimuleren en hen aanzetten tot het maken van muziek. Dit doet de omroep onder andere met programma’s als het Junior Songfestival, het Kinderprinsengrachtconcert en Lang Leve de Muziek Show.

Programmagegevens:

Lang Leve de Muziek Show, vanaf 9 november om 18.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp