Hilversum,
01
november
2017
|
13:45
Europe/Amsterdam

WE STOPPEN! TALK: de ontknoping van een bijzonder sociaal experiment

50 verstokte rokers lieten zich de eerste 5 dagen van Stoptober dag en nacht samen opsluiten in een oude kazerne, om af te komen van hun jarenlange verslaving aan de sigaret. Op vrijdag 3 november volgt rond 22.15 uur de ontknoping van het online AVROTROS-programma WE STOPPEN!, tijdens een 40 minuten durende liveshow op NPO Best. Jojanneke van den Berge presenteert het programma WE STOPPEN! TALK dat in het teken staat van alle ups en downs die de kandidaten tijdens dit stopproces in de kazerne beleefden. Wie hield het tijdelijk vol, wie had slechts één terugval en wie rookt nog steeds niet?

Vanuit de kazerne werd 24/7 gelive-streamd en werden dagelijkse afleveringen getoond op zorg.nu/westoppen. De setting, met vijftig man tegelijk afkomen van een hardnekkige verslaving, bleek even uniek als empowerend. Sociale steun blijkt voor deelnemers aan Stoptober, het gezondheidsbevorderende initiatief van Longfonds, Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Ministerie van VWS dat WE STOPPEN! mede mogelijk maakte, van groot belang. Ook ná het leven in de kazerne, blijkt uit vlogs die de stoppers heel Stoptober nog dagelijks op de website en Facebook-pagina van zorg.nu plaatsen.

NPO Best, de zender die inzoomt op de beste programma’s van de publieke omroep, is op de televisie bij KPN te vinden op kanaal 58 en bij Ziggo op kanaal 311.

Programmagegevens:

WE STOPPEN! TALK
Televisie
Vrijdag 3 november
Om 22.15 uur bij AVROTROS op NPO Best