Hilversum,
27
september
2016
|
16:43
Europe/Amsterdam

Vlogger Tim Roelofs nieuw gezicht jongerenpanel JijVandaag

Nieuws en actualiteiten alleen interessant voor volwassenen? Dacht het niet! De 20-jarige vlogger Tim Roelofs laat in zijn video’s zien dat nieuws ook boeiend voor jongeren kan zijn. Met skateboard en vlogcamera reist Tim voor zijn YouTube-kanaal TimVandaag elke dinsdag en vrijdag door Nederland op zoek naar spannende nieuwsverhalen. De vlogs van Tim zijn onderdeel van het jongerenpanel JijVandaag.

In de eerste vlog duikt Tim in de wereld van studentenkamers. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) meent dat veel uitwonende studenten te veel huur betalen, terwijl slechts 22% van de ondervraagde studenten van JijVandaag dit probleem herkennen. Hoe komt dat? Tim reist in zijn vlog door studentensteden Den Bosch, Utrecht en Wageningen met de vraag: wat voor studentenkamer kun je krijgen voor 400 euro?

JijVandaag
Elke week kunnen de duizenden jongeren van JijVandaag hun mening geven over actuele thema’s. De uitslagen van deze onderzoeken vormen de basis voor Tim’s vlogs. JijVandaag is onderdeel van het AVROTROS-programma EenVandaag. Peter Kwee, adjunct-hoofdredacteur, is verheugd met de komst van Tim: “EenVandaag maakt nieuws en actualiteiten toegankelijk voor een breed publiek; op televisie, radio en online. Jongeren zijn daarbij een moeilijke doelgroep om te bereiken. Met de komst van Tim proberen we nieuws en actualiteiten ook voor hen aantrekkelijk te maken”.

Tim Roelofs
Tim is 20 jaar en komt uit het Gelderse Bemmel. Tijdens zijn opleiding Media Design in Nijmegen heeft Tim gewerkt met YouTube-kanalen als StukTV en Ponkers.

Benieuwd naar Tim's eerste vlog? Klik dan hier!

Programmagegevens:

YouTube
Vlogs TimVandaag
Dinsdag en vrijdag
16.00 uur - YouTube-kanaal TimVandaag