23
februari
2017
|
15:57
Europe/Amsterdam

Victor Mids verhuist met MINDF*CK naar prime-time NPO 1

Victor Mids keert terug op de Nederlandse televisie met een nieuw seizoen van het AVROTROS-programma MINDF*CK. De afgelopen tijd boekte Mids succes in Duitsland met de spin-off MINDMAGIC en stond het MINDF*CK-boek wekenlang in de boeken top 10. Met het derde seizoen van MINDF*CK verhuist Mids naar NPO 1.

Voor Victor Mids is het een grote eer om naar dit prime-time slot op te gaan. “We hebben ons best gedaan om er weer een heel gaaf seizoen van te maken met veel interactieve experimenten en een aantal heel bijzondere gasten."

Vanaf zaterdag 1 april krijgen kijkers wekelijks nieuwe wetenschappelijke experimenten en onverklaarbare illusies voorgeschoteld, maar ook meer inzicht in de achterliggende psychologische principes. Zo is er in de eerste aflevering onder andere aandacht voor het Thatcher-effect, een optische illusie die speelt met de manier waarop het brein ondersteboven afgebeelde gezichten waarneemt (zie foto).

App en testpanel
Nieuw dit jaar is de MINDF*CK-app waarmee je elke week jezelf en anderen kunt mindf*cken naar aanleiding van de uitzending. Verder wordt dit seizoen gebruik gemaakt van een testpanel, een groep proefkonijnen wordt wekelijks door Victor aan een aantal populair-wetenschappelijke experimenten onderworpen.