Hilversum,
11
augustus
2015
|
14:52
Europe/Amsterdam

Vernieuwd OPIUM zet in op reportages en culturele evenementen

Het kunst- en cultuurprogramma OPIUM wordt vanaf september qua vorm en inhoud in een nieuw jasje gestoken. Zo doet OPIUM onder andere live verslag van verschillende grote evenementen, waaronder het festival Film by the Sea in Vlissingen en de opening van de tentoonstelling Munch: Van Gogh. Daarnaast gaat AVROTROS-presentator Cornald Maas elke week op pad voor een actuele reportage en is er een wekelijkse muzikale bijdrage van het kleinkunstduo Yentl en De Boer. OPIUM wordt iedere donderdag live uitgezonden vanuit VondelCS. 

Volgens Maas verandert het programma ingrijpend. “We laten meer nog dan voorheen zien wat er in het land op cultureel gebied gebeurt. Ik ontmoet acteurs, muzikanten, dansers of cabaretiers tijdens hun voorbereidingen op een nieuwe film, concert of voorstelling. Daar verheug ik mij zeer op.” Nieuw is eveneens het onderdeel waarin een prominente gast uit de culturele wereld op uitnodiging van OPIUM een première of voorstelling naar keuze bezoekt. 

Het duo Yentl en De Boer was eerder deze zomer zeer succesvol met hun optredens in OPIUM op Oerol. Het tweetal bracht een lach en ontroering bij het publiek teweeg met hun eigenzinnige liedjes. Televisierecensent Hans Beerekamp (NRC) noemde Yentl en De Boer naar aanleiding van Oerol ‘de grootste innovatie onder de damesduo’s sinds Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman’. 

OPIUM geeft het nieuwe seizoen opnieuw ruim baan aan beeldende kunst. Afwisselend bezoeken en becommentariëren vijf museumdirecteuren, te weten Axel Rüger (Van Gogh Museum), Ann Demeester (Frans Hals Museum/De Hallen), Cathelijne Broers (Hermitage/Nieuwe Kerk), Emily Ansenk (Kunsthal Rotterdam) en Ralph Keuning (Museum De Fundatie Zwolle) een actuele tentoonstelling. 

Kijk voor meer informatie op: avrotros.nl/opium

Programmagegevens:

Televisie
OPIUM
Vanaf donderdag 3 september
NPO 2 - 21.10 uur