Hilversum,
17
augustus
2020
|
15:33
Europe/Amsterdam

Van Baerle Trio vervangt het pianotrio met Janine Jansen op Prinsengrachtconcert 2020

Het Van Baerle Trio vervangt violiste Janine Jansen en haar internationale gasten Mischa Maisky en Denis Kozhukhin op het Prinsengrachtconcert 2020. Door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus acht AVROTROS het niet langer verantwoord om een internationaal gezelschap voor het concert naar Nederland te halen. De omroep blijft het belang onderschrijven van klassieke muziek en de verbindende kracht ervan en zendt daarom zaterdag 22 augustus het Prinsengrachtconcert uit met andere musici. 

Het gerenommeerde Van Baerle Trio - bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder - betreedt het podium in de sprookjesachtige binnentuin van het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Zij kijken uit naar deze bijzondere avond: “We hebben geen moment getwijfeld toen ons gevraagd werd om te spelen op het Prinsengrachtconcert. Dit concert maakt al decennia lang klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek, met muzikanten van wereldniveau. Het is een eer om onze muziek op deze manier te mogen delen met de vele kijkers thuis, juist in deze bizarre tijd.” 

Janine Jansen: We kunnen alleen maar hopen op betere tijden en met z’n allen verstandige en verantwoorde beslissingen blijven nemen, hoe moeilijk soms ook. Ik wens iedereen een heel mooie avond zaterdag met het fantastische Van Baerle Trio!”

Programmagegevens

Het Prinsengrachtconcert is zaterdag 22 augustus live te horen op Radio 4 en te zien om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 2.