25
oktober
2023
|
10:50
Europe/Amsterdam

Uitdagende en sportieve records in Zapp Recordbrekers

Nagels lakken op een galopperend paard? Snowboardend de piste af en tegelijkertijd een puzzel oplossen? Met je basketbalteam 180 keer scoren in 180 seconden? De meest grappige, uitdagende en sportieve records komen voorbij in het nieuwe AVROTROS-programma Zapp Recordbrekers. Presentatieduo Ron Boszhard en Britt Dekker bieden een podium aan kinderen die iets bijzonders kunnen. Wie moet nog even blijven oefenen en wie gaat naar huis met de beker en een gouden record?

Deelnemers tussen de tien en zestien jaar oud krijgen de kans om een bestaand of zelf bedacht record neer te zetten of te verbreken. Als ze het record hebben gehaald, mogen ze een trofee uitkiezen uit de uitpuilende prijzenkast die vol staat met handgemaakte prijzen door ‘de bekermaker’.

Ook daagt iedere week een bekende sporter de kinderen thuis uit. Zo roept atleet Gregory Sedoc op om een record neer te zetten met de ‘bunny hop’, vraagt olympisch hockeyster Frédérique Matla om iets te laten zien wat niemand anders kan met een hockeystick en worden de kids door Nederlands rolstoelbasketbalster Bo kramer uitgedaagd om zoveel mogelijk lay-ups te scoren.

Razende reporter
Marije Zuurveld gaat als razende reporter met de mobiele prijzenkast op pad om dappere recordbrekers op te zoeken met grootse plannen. Zo gaat ze langs bij een turnclub die een record wil neerzetten in het olympisch stadion en bij de langste trap van Nederland waar een talentvolle deelnemer op de kop de trap afloopt. Hoe groot het record ook is, er zijn altijd kapers op de kust die het record willen verbreken!

Samenvatting

Zapp Recordbrekers, vanaf 4 november om 19.20 uur bij AVROTROS op NPO Zapp