Hilversum,
10
augustus
2018
|
18:55
Europe/Amsterdam

TV Monument George Baker

In TV Monument het levensverhaal van Hans Bouwens, alias George Baker, die met zijn eerste opgenomen lied ‘Little Green Bag’ in 1969 meteen een wereldhit scoorde. 

Hij werkt achter de lopende band van de Raak limonadefabriek als 'Little Green Bag' de vijfde plaats in de US Billboard top 100 bereikt. Jaren later groeit ‘Little Green Bag’ uit tot een wereldwijde culthit als Quentin Tarantino het gebruikt als titelsong voor zijn film Reservoir Dogs. En daar blijft het niet bij, op de een of andere manier duiken de vele hits van George Baker telkens weer ergens in een nieuw jasje op.
 Ook ‘Una Paloma Blanca’ beleefde een internationale revival toen het nummer in 2008 gebruikt werd in de international kaskraker ‘The Kiterunner’.

Wie is deze man die 50 jaar geleden debuteerde als zanger, in de internationale popwereld zoveel weet los te maken, maar in Nederland soms nog in het hoekje van ‘foute artiest’ beland? Vrienden en bekenden uit de (inter)nationale artiestenwereld komen aan het woord, evenals George zelf. Een en ander wordt omlijst door veel en divers archiefmateriaal.

Programmagegevens:

TV Monument: George Baker
Televisie
Zaterdag 25 augustus
16.55 uur - NPO 1