Hilversum,
09
december
2023
|
21:43
Europe/Amsterdam

TrosKompas Oeuvre Award 2023 voor Dolly Dots

De TrosKompas Oeuvre Award 2023 is voor de Dolly Dots! Angela Groothuizen, Anita Heilker, Angéla Kramers (Sjeel), Esther Oosterbeek en Patty Zomer namen de prijs zaterdagavond 9 december in ontvangst op het podium van het uitverkochte ‘Muziekfeest van het Jaar’. De Dolly Dots kregen de Award uit handen van Erik de Zwart. Het ‘Muziekfeest van het Jaar’ vond voor de vijfde keer plaats in de Ziggo Dome en is op oudejaarsavond te zien bij AVROTROS op NPO 3. 

“‘Ik wil voor mijn verjaardag een Dolly Dot’, zong Dingetje in 1982. Daarmee verwoordde hij wat veel jongens van Nederland wilden, want in dat decennium wilde iedereen die jong mannelijk was verkering met een van de Dolly Dots en alle meiden wilden zijn zoals zij. Het symboliseert het enorme succes van de meidengroep. Ruim 10 jaar lang domineerden ze de hitlijsten. Naast 25 Top 40 hits, kwam er ook een tv-serie en een film (‘Dutch treat’). De meiden van weleer zijn inmiddels dames die met hun reünietour ‘Sisters on tour’ in 2021 en 2022 net als vroeger weer uitverkochte zalen wisten te trekken. Ze zijn een ongekend fenomeen in de Nederlandse popcultuur”, aldus de juryleden van de TrosKompas Oeuvre Award Paul Siteur (Sterren NL), Tony Berk (voormalig Chairman of the board van BMG/Talpa Music) en Edger Hamer (Hoofdredacteur TrosKompas). 

TrosKompas Oeuvre Award
De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010, in samenwerking met AVROTROS-muziekplatform Sterren NL, uitgereikt. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger, Willeke Alberti, Gerard Joling en Lee Towers.

Programmagegevens:

Muziekfeest van het jaar, zaterdag 31 december om 22.15 uur bij AVROTROS op NPO 3