Hilversum,
13
mei
2021
|
14:15
Europe/Amsterdam

Tania Kross, Emma Heesters en Het Nationale Ballet ook te zien in Koningin Máxima; een leven vol muziek

Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, wordt op 17 mei 50 jaar. Verschillende artiesten, zoals Jeroen van der Boom, Emma Heesters, Glen Faria, Roel van Velzen, Danny de Munk, Jamai, Elske DeWall en Jeugdorkest Nederland vieren samen met kinderen daarom de kracht van muziek. Muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait. Een missie waar Koningin Máxima zich actief voor inzet. De presentatie ligt in handen van Buddy Vedder. Koningin Máxima; een leven vol muziek is zondag 16 mei om 20.50 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Het Nationale Ballet
De grootmeester van de Nederlandse dans Hans van Manen creëert samen met Ted Brandsen, directeur en choreograaf van Het Nationale Ballet, speciaal voor deze gelegenheid een nieuw ballet. De pas de deux getiteld Embrace zal worden gedanst door twee stersolisten van het gezelschap: Anna Tsygankova & Constantine Allen, op een nummer gezongen door Izaline Calister. De muzikale begeleiding komt van Carel Kraayenhof samen met Juan Pablo Dobal en Douwe Eisses.  

Muziek verbindt over de hele wereld
Op deze feestelijke avond komt muziek uit verschillende culturen samen. Naast de Argentijnse sferen van Carel Kraayenhof en Het Nationale Ballet krijgen de kijkers ook een vleugje van de ABC-eilanden te zien. Shirma Rouse, Dwight Dissels en Zo! Gospel Choir gaan vanuit Nederland in duet met Tania Kross en het jonge talent Jada vanuit Curaçao. Daarnaast brengen bijzondere (inter)nationale sterren digitaal hun support uit voor het werk van Méér Muziek in de Klas.

Programmagegevens:

Koningin Máxima; een leven vol muziek, zondag 16 mei om 20.50 uur bij AVROTROS op NPO 1