20
april
2018
|
15:22
Europe/Amsterdam

Sterren Muziekfeest op het Plein terug in Amersfoort

Het grootste muziekspektakel van het land, het Sterren Muziekfeest op het Plein, keert terug naar Amersfoort. In 2007 streek de muziekkaravaan, gepresenteerd door Jan Smit, ook al neer in de Keistad. Op woensdag 20 juni treden op de Hof een keur van Nederlandse artiesten op, waaronder Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Jannes, Django Wagner en Frans Duijts. In het voorprogramma staat speciaal voor de jeugdige bezoekers de boyband Fource, winnaars van de nationale finale van het Junior Songfestival 2017.

“Amersfoort is een bruisende stad, zeker op zo’n plein als de Hof”, zegt Daniel Dekker, hoofdredacteur van het Nederlandse muziekplatform Sterren NL. “Die vrolijke, plezierige sfeer is precies wat we nodig hebben voor een gezinsevenement als het Muziekfeest op het Plein”.

Het programma begint om 19.30 uur. De horecavereniging De Hof, mede-organisator van het evenement, verwacht een enorme toeloop en verzoekt bezoekers uit de stad en de regio dan ook met de fiets of het openbaar vervoer te komen. In verband met de veiligheid van de bezoekers, wordt de Hof afgesloten als het plein vol is. Speciaal voor de mensen die niet meer op het plein kunnen, wordt er een groot scherm geplaatst op het andere gezellige plein van Amersfoort, het Lieve Vrouwekerkhof.