Hilversum,
07
mei
2015
|
13:21
Europe/Amsterdam

Stem nu voor de publieksprijs van de AVROTROS Van Goghwedstrijd

Er is veelvuldig gehoor gegeven aan de oproep van de AVROTROS Van Goghwedstrijd. Bijna 3.700 mensen hebben een werk, geïnspireerd op Vincent van Gogh ingestuurd naar AVROTROS. Niet alleen uit Nederland kwamen de inzendingen maar ook uit Canada en Zuid-Korea.

De jury heeft uit deze inzendingen een voorselectie gemaakt van 20 werken en maakt op 17 mei bekend, wie de grote winnaar is. Daarnaast is er ook een publieksprijs, en hiervoor kan er tot en met aanstaande zaterdag gestemd worden via avrotros.nl/kunst. De winnaar van de publieksprijs krijgt een 4-daagse Van Gogh en Munch-reis aangeboden.

De 3.700 ingezonden werken zijn door de jury, bestaande uit Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum) en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut, beoordeeld. Zij maakten een voorselectie van 20 werken. De makers van deze werken zijn uitgenodigd om op zondag 17 mei met hun werk naar VondelCS in Amsterdam te komen. Hier kan de jury de werken in het echt bekijken en het eindoordeel vellen. AVROTROS-presentator Frits Sissing presenteert de prijsuitreiking.

De winnaar van de juryprijs exposeert zijn werk in juli in het Van Gogh Museum, het werk wordt afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de maker van het werk wint een 8-daagse Van Gogh-reis voor twee personen van SRC Reizen.

Kinderprijs
Opvallend veel kinderen deden aan de wedstrijd mee. Daarom zijn er vijf kinderen uitgenodigd om ook met hun werk naar VondelCS te komen, waar zij kans maken op de Van Gogh Junior Prijs.

Expositie VondelCS
Een selectie van het werk is direct na de prijsuitreiking tot en met eind mei te zien in de expositieruimte van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark.