Hilversum,
23
november
2016
|
10:16
Europe/Amsterdam

Spookpaard zorgt voor spoor van angst en mysterie in De Vloek van Manege Pegasus

In de laatste week van 2016 brengt AVROTROS een nieuwe, spannende zesdelige dramaserie voor de jeugd. De Vloek van Manege Pegasus vertelt het verhaal van Nena. Zij verhuist met haar broer Niek en ouders naar een oude, vervallen manege om de droom van haar vader na te jagen. Al snel blijkt dat er iets niet klopt. Een spookpaard duikt op uit de mist en laat een spoor van angst en mysterie achter. Heerst er een vloek over manege Pegasus? Zo ja, wat staat Nena en Niek dan te wachten? En nog belangrijker; weten zij dit mysterie te ontrafelen? De Vloek van Manege Pegasus is te zien vanaf maandag 26 december bij AVROTROS.

Bij aankomst op manege Pegasus voelt Nena dat het niet helemaal pluis is. De paarden zijn onrustig en er bekruipt haar een naar gevoel. Nena's intuïtie over hun nieuwe omgeving wordt bevestigd wanneer zij en haar familie met veel argwaan bekeken worden in het dorp. Als er meteen al onverklaarbare en onheilspellende dingen gebeuren en een dorpeling gewond raakt op de hei, weet iedereen het zeker: de komst van Nena, Niek en hun ouders heeft de vloek van manege Pegasus weer tot leven gewekt. De vijf plagen (bloedwraak, dierplagen, zondvloed, ziekte en vuur) die bij deze legende horen, beloven niet veel goeds voor de familie.

Rolverdeling: Nena – Lobke de Boer, Niek – Niek Roozen, Lucy – Luca Hollestelle, Mak – Roscoe Leijen, Rob (vader)– Peter Post, Esther (moeder) – Wendy Brouwer

Programmagegevens:

Televisie
De Vloek van Manege Pegasus
Maandag 26 december
17.35 uur (twee afleveringen) - NPO Zapp

Vervolgens t/m vrijdag 31 december
17.55 uur - NPO Zapp